FACEBOOK

Már csak egy szajonara-parti és jöhet Korea!

Már csak egy szajonara-parti és jöhet Korea!
hozzászólás, 2019.07.11.

Utolsó japán edzésein is túl van a koreai vb-re készülő magyar válogatott. A szövetségi kapitány csütörtök esti összefoglalója a napról:


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon hasonló volt a programunk az utolsó napihoz. Reggel videózással kezdtünk, majd az uszodában majdnem kétórás vízi edzésünk volt. Egyébként elég pörgősek az edzéseink, általában igyekszem a tervezettnél korábban befejezni, de a fiúk mindig szívesen maradnak még tovább is a vízben, úgyhogy kitöltjük a rendelkezésre álló időt. Úsztunk, gyakoroltunk, technikai dolgokat is végeztünk, centerekkel, bekkekkel is foglalkoztunk külön, tehát elég sok minden szerepelt a délelőtti programban.

Délután nem tornateremben végeztük a gyakorlatokat, hanem a medenceparton. Volt egy hosszabb gimnasztika Zala György vezérletével, majdnem háromnegyed órán át tartott, majd a vízben nagyon hasonló típusú edzés volt, mint a délelőtt folyamán. Különféle taktikai elemek is előkerültek mind délelőtt, mind délután. Egyébként mindkét edzésen két kapura gyakorolhattunk, hét a hét ellen tudtunk játszani, hiszen Kovács Gergő itt van velünk, nagyon hasznos volt az ő jelenléte. 

- Lesz még edzésetek vagy most már a Koreába utazás következik?

- Péntek reggelre még egy utolsó ünnepélyes rendezvényt szervez Oyama városa, a hivatalos búcsúztatásunkat. Reggel 9 órakor útra kelünk Tokióba, onnan Szöulba repülünk, majd busszal Kvangdzsuba, ahol várhatóan az esti órákban foglaljuk el a szállásunkat, edzést nem is tervezek a pénteki napra. Egyébként Tóth Szabolcs csapatmenedzser már előreutazott a vb helyszínére, hogy előkészítse számunkra mindazt, amit elő lehet készíteni.

- Továbbra is egészséges mindenki?

- Így van, hála istennek, egész héten úgy tudtunk dolgozni, hogy semmilyen egészségi probléma nem hátráltatott minket.

- Az internetről tájékozódva kiderült, hogy a szerbek és a németek is ott, Japánban akklimatizálódtak, mindkét válogatottal játszottak is a japánok. Sőt, a szerbek az első meccsüket el is veszítették a házigazdákkal szemben, nyilván még erősen kóválygós állapotban lehettek a hosszú utazástól...

- Tudtam arról, hogy a németek és a szerbek is itt lesznek, sőt, eredetileg szó is volt arról, hogy a németekkel közösen egy "hármas edzőtáborozás" jön létre, aztán valamiért ez nem valósult meg. Ők egyébként egy másik városba szervezték az útjukat, mint ahogy a szerbek is, akik tőlünk viszonylag nagy távolságra voltak.

Pár hónapja még úgy volt, hogy a spanyolok is itt készülnek a vb előtt, de ezt a tervet végül megváltoztatták és nem jöttek. A japán válogatott valóban minden csapattal edzett, a szerbekkel kezdett, aztán velünk, végül a németekkel is. 

Ami a a japánok szerbek elleni első meccses győzelmét illeti, én tudtam, hogy utazás után nagyon nehéz mérkőzést játszani. Ha nekünk kellett volna, biztos vagyok abban, hogy beleálltunk volna, s elsősorban taktikailag, fejben kell ott lenni nem is annyira fizikailag, főleg a japánok ellen, de az igaz, hogy még ez sem egyszerű egy ennyire hosszú út után. Nem féltünk az első találkozástól, nem is mi léptünk vissza akkor az első közös edzéstől, hanem a japánok nem érkeztek meg.

- Tudtad figyelni a riválisok keretét? Ugye, a spanyolok a csoportbeli legnagyobb ellenfeleink...

- Láttam kereteket és sok helyütt 14 nevet lehet olvasni, úgy látszik, mások is hozzánk hasonlóan gondolkodtak, itt tartottak egy pluszjátékost, hiszen ez ilyenkor nagyon praktikus, egymás között lehet gyakorolni akkor is, ha nem áll rendelkezésre edzőpartner. 

Hivatalos kereteket még nem láttunk, a következő napokban ezek nyilvánosságra kerülnek, de nagy meglepetés szerintem senkit nem fog érni.

- Köszönöm a mai tájékoztatást!


A kvangdzsui világbajnokságon szereplő magyar válogatott:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok. 


A csapattal tartott a japán edzőtáborozás időszakára Kovács Gergő.

Címkék:
Märcz Tamás