FACEBOOK

Magyarország-Japán 14:10

Magyarország-Japán 14:10
hozzászólás, 2019.07.08.

Lejátszotta a koreai vb előtti utolsó hivatalos mérkőzését a magyar válogatott. Japánt győztük le - Japánban.


Magyarország-Japán 14:10 (4:1, 3:2, 4:3, 3:4)
Oyama city, Japán, v.: Szatu, Jamaszaki (mindkettő japán)
Magyarország: Nagy V. 1, Angyal 1, Manhercz K., 1, Zalánki 4, Vámos 1, Mezei, Sedlmayer, Jansik Sz. 1, Pohl, Varga Dénes 3, Bátori 2, Hárai, Vogel Soma (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Japán: Tanamura 1, Adacsi 1, Koppu 1, Siga 2, Josida, Iida, Simizu, Takata, Arai 1, Inaba 2, Okawa 2, Araki, Fukusima (kapus). Szövetségi kapitány: Yoji Omoto

A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1 / 5:1, 5:2, 5:3, 6:3, 7:3 // 7:4, 8:4, 8:5, 9:5, 10:5, 11:5, 11:6 / 11:7, 12:7, 12:8, 13:8, 13:9, 14:9, 14:10

A meccsen Nagy Viktor is gólt lőtt - ahogy egyébként a japán kapus, Tanamura is!

A kapunkat az első két negyedben Nagy Viktor, a meccs második felében Vogel Soma védte.



MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A japán csapatot most láttuk először, délelőtt egy részben közös edzésünk is volt velük. Félórás gimnasztikázás, majd húszperces úszás és 20-30 perces labdás foglalkozás után emberelőnyt-emberhátrányt gyakoroltunk velük fél órán keresztül. Azt gondolom, hogy hasznos volt.

Délután hivatalos mérkőzést játszottunk teltház előtt, nagyon jó hangulatban.

Jól indult a meccs, mindjárt az első negyedben komolyabb vezetésre tettünk szert. Jól zárt a védelmünk, a japánok nem nagyon tudtak mit kezdeni velünk. A harmadik negyed után különféle támadásvezetési módokkal próbálkoztunk, egy kis kapkodás is bekövetkezett, ekkor viszonylag sok gólt kaptunk, olyanokat is, amelyek talán elkerülhetőek lettek volna.

Két japán bíró vezette a meccset, nem lehetett panasz a munkájukra, korrektek voltak, kicsit kevéssé alkalmazták az új szabályokat. Így is tudtuk gyakorolni a módosítások adta lehetőségeket, például a repülőcserét. Jó mérkőzés volt, amit viszonylag simán megnyertünk.

- Gondolom, hozzá tartozik az új lehetőségek gyakorlásához Nagy Viktor gólja is.

- Ha adódott lehetőség, például nálunk volt a labda, minden esetben igyekeztünk a kapust "használni", az egyik ilyen alkalommal történ Viktor felúszása, ami különösen szép góljával végződött.


VARGA DÉNES csapatkapitány írásban, japánul küldte el meccs utáni nyilatkozatát a vlv-nek:

地元の過去を知るのは素晴らしい経験だったので、彼らとの公式試合は長続きする経験でした。我々が他の方法でコントロールすることができたものは自信を持って勝ちました。

(A Google fordítása:

"Nagyszerű élmény volt a helyi múlt ismerete, így a hivatalos játék velük tartós élmény volt. Amit sikerült más módon irányítani, bizalommal nyertünk.)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Teltház előtt játszottunk, és nagyon jó hangulatú meccs volt. Végig vezettünk, magabiztos játékkal. Érdekes volt, hogy ugyanúgy tapsoltak a mi találatainknál, mint a japán góloknál.

- Gyorsan híre ment, hogy gólt is lőttél! Hogy történt?

- Már az első negyed végén felmentem, akkor sikerült egy gólpasszt adnom, a második játékrész befejezése előtt pedig átlövésgólt értem el, a pipába ment a labda, a job felső kapufáról pattant be a kapuba.

- Gratulálok!


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Mindig kellemetlen ellenfél a japán válogatott, ráadásul most hazai pályán játszhattak. Nehéz ellenük a saját játékunkat gyakorolni a furcsa játékstílusuk miatt. Emiatt ilyenkor kicsit változtatni kell az alaptaktikán támadásban és védekezésben is.

Ennek ellenére nagyon fontos mérkőzés volt, mivel ezen kivül már nem lesz lehetőségünk a vb előtt hivatalos meccset játszani, s ekkora közönség közönség előtt sem szállhatunk vízbe.


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Nem volt könnyű mérkőzés többek, között a jetlag miatt sem, de japánok ellen sosem könnyű játszani, pláne nekik hazai pályán.

Ennek ellenére hasznos volt, tudtuk gyakorolni azokat a dolgokat, amiket Tomi kért tőlunk - több-kevesebb sikerrel. De a végén magabiztosan nyertünk, ami jó jel. Még annyit: gratulalok Viktornak az első góljához!

Amennyiben pedig a stábtól kapunk képanyagot, később gólokat is megmutatunk.

​Köszönjük a helyszíni fotókat Acusi Arainak!