FACEBOOK

Túl az első oyamai edzéseken

Túl az első oyamai edzéseken
hozzászólás, 2019.07.07.

Közönségtalálkozón köszönthették az oyamai polgárok az edzőtáborozásra városukba érkezett magyar válogatottat. A csapat túl van az első két edzésen, kíváncsian várja mindenki, hogy a ma 22 éves Vogel Soma szusiban teljesíti-e az ilyenkor kötelező süteménypenzumot.


A hosszú repülőutat átvészelték a fiúk, akikre Tokióban még egy kis buszozás várt, hogy eljussanak a japán edzőtáborozás bázisára, Oyama városába.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Minden probléma nélkül megérkeztünk Japánba, a repülőtértől még két órát buszoztunk Oyamába, útközben tájékoztattak minket a programról, sikerült egyeztetni a házigazdákkal mindent, ami az elkövetkező napokban vár ránk. Megjegyzem: kísérőként velünk van Acusi Naganuma, akinek a neve ismerős lehet a vízilabda-kedvelőknek, hiszen a japán fiú játszott a BVSC-ben, az Egerben, valamint a Pécs és a Székesfehérvár csapatában is.

A fogadtatás tényleg nagyszerű volt és ez ma is folytatódott, közönségtalálkozót szerveztek a helyi polgárokkal, mintegy 200 oyamai lakos volt ott, s még ennél is többen nézték végig utána a helyszínen tartott edzésünket, amely így telt lelátók előtt zajlott.

Egy kis módosulás volt egyébként a programban, mert ma délután már a japánokkal közös foglalkozásunk lett volna, ez elmaradt, magunkban edzettünk, de ez nem is baj, mert a fiúk még eléggé szenvednek az átállástól. (Japánban az óra hét órával előrébb jár - a szerk.)

Ami a nap krónikáját illeti: reggel nyolckor kezdtük a munkát a helyi tornateremben, egyórás foglalkozást tartottunk, majd kétórás vízi edzés volt a közeli sportlétesítményben. Úszás, labdatechnikai gyakorlás szerepelt a programban, illetve minden itteni edzést kihasználunk arra, hogy gyakoroljuk a taktikai megoldásainkat.

Délután rövid gimnasztika után kétórás vízi edzésünk volt. Viszonylag rövid úszást követően lövőgyakorlatokat végeztünk, majd hosszabb taktikai gyakorlás következett.

Érdekesség, hogy a vendéglátók úgy oldották meg az elszállásolásunkat, hogy minden játékos egyágyas szobát kapott, ez sokak számára szokatlan, de a többség örömmel fogadta, hogy saját privát szférához jutott.

- Köszönöm a tájékoztatást.  


A kvangdzsui világbajnokságon szereplő magyar válogatott:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok. 


A csapattal tartott a japán edzőtáborozás időszakára Kovács Gergő.

Címkék:
Märcz Tamás Oyama