FACEBOOK

Elutazott Japánba a válogatott

Elutazott Japánba a válogatott
hozzászólás, 2019.07.05.

Befejeződött az itthoni munka, egyhetes japán edzőtáborozásra indult a kvangdzsui vb-re készülő magyar válogatott.


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Napok óta felbolydult méhkashoz hasonlítható a szövetség margitszigeti székháza. Sürögnek-forognak az emberek, hatalmas ládák várják elszállításukat, sporttáskák hada pedig a sportolókat, akik ezekben viszik a cuccukat először Japánba, onnan pedig a koreai vb helyszínére.

A lázas készülődés ellenére olyan edzést tartott délelőtt a válogatott, amely komoly felkészülési terv része is lehetett - noha eredetileg csak elutazás előtti "csobbanásról" volt szó. Volt minden, komolyabb úszás, passzolás, taktika, sőt, az egyik lövőfalnál maga Märcz Tamás egyénileg foglalkozott a két centerrel.

A figurák gyakorlásánál egy régóta nem alkalmazott variációt is újra elővettek, Varga Dénes javaslatára ez a figura az ötös számot kapta, azért, mert ezt egy kézzel is tudja majd mutatni (több variáció egyébként kétszámjegyű nevet visel).

A kvangdzsui világbajnokságon szereplő magyar válogatott:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok. 


A csapattal tart a japán edzőtáborozás időszakára Kovács Gergő.

Nincs tévedés, szinte az utolsó pillanatban Jansik Dávid helyére Angyal Dániel került a csapatba.


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Köszöntelek az utolsó hazai edzés után. Elérkezett a pillanat, elutazik a csapat, először Japánba, aztán Koreába, a vb-re. Érdeklődöm, hogy az utolsó két nap hogy telt, milyen hírek vannak felétek?

- A Benu Kupa után egy nap pihenőt tartottunk, de tegnap már edzettünk. Komoly tornatermi edzésünk volt, majd utána vízben voltunk. Nem volt teljes a keret, de ma már teljes kerettel tudunk nekivágni majd a japán útnak.

- Van változás a keretben, lehetett látni...

- Így van, minimális változás lett a keretben, egy módosítás történt, Jansik Dávid helyett végül Angyal Dániel utazik. 

- Hogy összegeznéd a felkészülést, hogy sikerült, milyen állapotban vagytok, és hát, mire számíthat a közvélemény tőletek?

- A Benu Kupán ugyan győztük, de nem gondolom, hogy csúcsormában lenne a csapat, így az elkövetkezendő tizenegynéhány napban a formaidőzítés van szem előtt. Élesíteni kell magunkat, taktikailag is szeretném, ha jobban összeérnénk. Egy-két új figurát gyakoroltunk a tegnapi napon, ezek biztosan hasznosak lehetnek, emberelőnyös helyzetekre gondolok, illetve ma támadásvezetést, védekezést is gyakoroltunk, egy változatot, amit szintén szeretnénk majd elővenni.

Azt gondolom, hogy ütőképes lesz a csapat, nem kell senkitől sem félnie. Az a célunk, hogy kiharcoljuk az olimpiai kvalifikációt Dél-Koreában, ami nem könnyű feladat, de képesnek tartom rá a csapatot. Az első nehéz pont a spanyolok elleni csoportmérkőzés lesz, most elsősorban az van fókuszban. 

- Köszönöm szépen és jó utat kívánok!

- Köszönjük szépen.



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz, Dumi! Köszöntelek elutazás előtt. A Margitszigeten vagyunk - kész a csapat?

- Az utazásra mindenképpen... Ugye, van egy kitérőnk előtte Japánban, ami segít ahhoz, hogy az "ottlétre" is készek legyünk, Dél-Koreában. Ahogy már korábban is mondtam, az elsődleges célunk az, hogy megnyerjük a csoportunkat, ami a spanyolok legyőzésével húzható be, mert a többi csoportmeccset nem gondolom rangadónak. Utána pedig a negyeddöntő az, ami a legfontosabb állomás - ezt a forgatókönyvet tartom reálisnak, ez lebeg a szemem előtt. 

- Nagyon sok világversenyen jártál már, nyilván van valamilyen érzésed, hogy milyen a csapat, tehát azért "előérzet" szokott lenni, körülbelül lehet tudni azt, hogy "ez egy jó verseny lesz" és most akkor nem mondok többet..., eredményt...

- Az egész felkészülés óta, sőt, az Európa Kupa óta jó érzéseim vannak a csapattal kapcsolatban. Van azért olyan tényező, ami ezt a megérzést egy kicsit az ellenkező irányba mozdította az elmúlt időszakban, semmiképpen sem fogok erről beszélni, de az a lényeg, hogy magunk mögött hagyjuk, itt hagyjuk Budapesten, talán itt, a Margitszigeten és a lehető legjobb tudásunk szerint játsszunk.

- Tomi azt mondta, hogy a cél az olimpiai kvalifikáció. Ez sokkal több, mint ami általában szokott lenni, mert mindig azt halljuk, hogy "a négy közé kell kerülni". Most a négy is kevés ahhoz, hogy kvalifikációt szerezzünk, legalább a harmadik hely kell. Reálisnak tartod ezt most, induláskor?

- Az elmúlt fél év rangadói alapján, igazából az Európa Kupától, ha nézzük, azt gondolom, hogy akár a győzelem is reális lehet, csak olyan "apró tényezők" a helyükön kell, hogy legyenek, mint a mentális állapot vagy a jó, egységes csapat, tehát, hogy mennyire vagyunk homogének, mennyire tudunk az adott rangadón, az adott meccsen százszázalékosan a dolgunkra fókuszálni.

- Dumi, jó utat kívánok és sikeresen, sikerrel térjetek haza!

- Köszönjük szépen.