FACEBOOK

Itt a vb-csapat!

Itt a vb-csapat!
hozzászólás, 2019.07.03.

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a kvangdzsui világbajnokságon szereplő magyar válogatott névsorát.



Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,

Bátori Bence, Hárai Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok. 


VLV-VIDEÓ:


Vb-csapathirdetés - Märcz Tamás a vlv-nek

- Märcz Tamás szövetségi kapitányt köszöntöm a vlv kamerája előtt. Hát, Tomi! Lezárult egy korszak, kezdődik egy új. Megszületett a vb-csapat, arra kérlek, mondd el, hogy mire jutottál!


- Köszöntök minden vlv-olvasót és nézőt. Igen. Mindig nehéz pont a szövetségi kapitánynak, amikor ki kell jelölni a csapatot, különösen amikor ilyen nagy küzdelem van a vb-csapatba kerülésért. Mondtam is a fiúknak, hogy nemcsak azoknál, akik ebből a 17-es keretből kimaradtak, hanem a nagyobb, bő keretnben is voltak olyan teljesítmények, amelyek azért nagyon elgondolkoztattak, hogy ki dolgozzon velünk. Tényleg reményeket ad, hogy ilyen nagy verseny volt a csapatba kerülésért. 

Végül is a vb-re utazó csapatot így választottam ki:  Vogel Soma, Nagy Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő, Sedlmayer Tamás, Pohl Zoltán, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Hárai Balázs, Mezei Tamás, Varga Dénes, Bátori Bence és Manhercz Krisztián.

- Meg lehet azt tudni, hogy mely posztoknál gondolkodtál leginkább?

- Tulajdonképpen öt poszton is nagyon erős konkurenciakharc folyt. Például a Világligán Kardos Gergő is nagyon jól szerepelt a kapuban, Kovács Gergő, aki a jobb oldalon játszik leginkább, szintén jó teljesítményt nyújtott egész évben, itt volt velünk a végsőkig és jön velünk 14-iknek Japánba - az ő helyén is kemény volt a harc. A bekkek szerepkörében szintén, hiszen végül Angyal Dani maradt fenn az utolsó rostán, de ő is egészen nagy előrelépést tett az elmúlt időszakban és nagyon-nagyon fej fej mellett haladt a négy hátvédünk. A baloldali posztokért is komoly harcok voltak, hiszen Pásztor Mátyás például kimondottan jól játszott Belgrádban.

Most csak néhány nevet mondtam, de a Világligán jó néhány olyan név volt, aki olyan teljesítményt nyújtott, hogy akár a végső csapatba is bekerülhetett volna. A centerposzt az utolsó: szintén két olyan center volt kint a Világligán, Német Toni és Bedő Krisztián, akik kimagaslóan jól játszottak magukhoz képest. 

- MIlyen remélnyekre jogosíthat minket a most ismertetett 13 név?

- Én abban bízom, hogy a nagy harc itt nem ér véget, hanem a játékosok így mennek tovább, nem vesznek vissza a lendületből. Néhány játékosról elmondhatom, hogy a bizalmat megadtam nekik, de várok még előrelépést ahhoz képest, ahol egyelőre tartanak. Nem mindenki tudta megközelítőleg azt a csúcsformát hozni, amit szerettem volna látni, de reménykedem abban, hogy az elkövetkezendő két-három hétben tudunk még annyit fejlődni egyénileg is, csapatként pedig mindenképpen, ami alapján jól teljesíthetünk, akár elérhetjük a célunkat a világbajnokságon.

- A célunk pedig...?

- A célunk pedig: kimondva-kimondatlanul, harcolni szeretnénk az olimpiai kvótáért és ha ez sikerül, akkor egyben nagyon közel kerülünk valamilyen szép éremhez. Egyértelmű, hogy a magyar vízilabdázónak nemcsak egy helyezés a célja, hanem a legvégsőkig szeretne eljutnmi, úgyhogy e két feladat ötvözete kell, hogy lebegjen mindenki szeme előtt.

- Köszönöm szépen és jó utat kívánok!


Benu Kupa

Magyarország-Franciaország

Magyarország-Hollandia

Magyarország-Görögország