FACEBOOK

​Magyarország-Franciaország 14:6

​Magyarország-Franciaország 14:6
hozzászólás, 2019.06.30.

Nyolcgólos győzelemmel rajtolt a Benu Kupán a magyar válogatott. Helyszíni vlv-riport:


A meccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Benu Kupa nemzetközi felkészülési torna

1. nap


​Magyarország-Franciaország 14:6 (4:2, 1:1, 5:2, 4:1)
Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.:
Magyarország: Nagy V., Angyal 2, Vámos 2, Mezei 1, Sedlmayer 1, Varga Dénes 2, Bátori 1. Cs.: Manhercz K. 2, Zalánki 1, Jansik Sz. 1, Pohl 1, Német T. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Franciaország: Garsau, Saudadier, Dino, Crousillat 1, Izdinski, Marzuki 1, Vanpepestraete 1. Cs.: Bachelier, Missy, Caumette 1, Sterling 1, Vernoux 1, Hovhannisyan (kapus). Szövetségi kapitány: Nenad Vukanics
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 1/10
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -
Kipontozódott: Angyal, ill. Saudadier, Missy, Vanpepestraete

A 17-es vb-keretből ezen a meccsen Kovács Gergő, Jansik Dávid, Hárai Balázs és Pásztor Mátyás nem szerepelt. 

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

-  Igazság szerint a francia csapat kemény ellenfél tud lenni. Láttuk, hogy azért az idei évben voltak a Világligában olyan mérkőzései amelyek "fenntartották a  figyelmet" bennem is meg a játékosokat is megkértem, hogy vegyük őket nagyon komolyan. Tudjuk azt, hogy még nem vagyunk csúcsformában és ezért még hatványozottabban kell figyelni, hogy ne hibázzunk túl sokat.

Ebből a játékból biztos, hogy még sokat tudunk javulni, annak ellenére, hogy itt a végére azért kialakult egy nagyobb gólkülönbség. Szerintem ez annak volt köszönhető, hogy a fiúk meg tudták valósítani azt, amit kértem, vagyis hogy nagy iramban játsszunk. Sőt, a mérkőzés felénél azt kértem, hogy semmiképp se vegyünk vissza. Nem is volt nagy a különbség, akkor még csak 5:3-ra vezettünk. De láttam, hogy elkezdtük felvenni a franciák kényelmesebb ritmusát. Úgyhogy ott tudtunk előre lépni és belegyorsítani. Ennek is volt köszönhetőt szerintem, hogy jobban ki tudtuk nyitni az eredményt.

Többet hibázott a francia csapat, amikor nagyobb volt az iram, nem voltak olyan pontosak a lövéseik, a mi védelmünk isjobban zárt, kicsit nagyobb volt már az összhang. Dinamikusabban mozogtunk védekezésben az már sokkal jobban tetszett.

Megyünk tovább, jön a következő mérkőzés. Jó, hogy tudunk éles tétmérkőzéseket játszani a felkészülésnek ebben az időszakában, mert nagyon kellenek ezek.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


MÄRCZ TAMÁS a Duna Worldnek:

- Gratulálok a győzelemhez! Meggyőző produkciót láttunk. Kapitány úrnak mi tetszett a legjobban  a mai mérkőzésen?


- Igen, meggyőző lett végül az eredmény. A francia egy kellemetlen csapat azért. Talán ez az eredmény nem adja vissza, hogy mennyire jól tud játszani. Az elején beleálltak, amennyire tudtak, a meccsbe. Szerintem jobb formában vannak magukhoz képest egyébként, mint mi amilyenben vagyunk. Ez volt az első igazi tétmérkőzés, amit játszott ez a keret, amely az utóbbi időben leginkább azért készült, fizikai felkészülést végzett. Az volt az egyik célja a mai mérkőzésnek, hogy nagy iramot diktáljunk és egy kicsit az edzés jellege is benne legyen, próbáljuk megtalálni azt a mérkőzésritmust amit szeretnénk majd viszontlátni. Taktikailag még biztos, hogy sokat tudunk fejlődni, de már voltak biztató jelek.

- Például mondjuk Pohl Zoltán emberelőnyös gólja, ami időkérés után született, meg tudtak csinálni olyan figurákat amiket gondolom sokat gyakoroltak az elmúlt napokban.

- Hát azt nem mondhatom, hogy sokat gyakoroltuk, de végül az egy begyakorolt figura volt, ami jól sikerült. Lesz egy két olyan figuránk a jövőben is amit szeretnénk majd elővenni, talán majd ez az egyik, aminek többféle kifutása van, nem csak Zoli fejezheti be.

Keresgéljük egyébként az utunkat. Támadásban látom, hogy mindenki próbálja keresni az összhangot. Volt egy kis kapkodás, főleg  a mérkőzés elején, amit azért sikerült limitálnunk, illetve a hibák számát is csökkentettük a meccs második felére. Az az iram, amit elvártam, azért egy kicsit megroppantotta a franciákat, mert ugyan felérkeztek a kapunk elé, de nem voltak már olyan pontosak a lövéseik, illetve a mi védekezésümk sokkal jobban zárt, mint az elején.

- Köszönöm szépen. Gratulálunk.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES csapatkapitány a vlv-nek:

- A felkészülésünknek megfelelően lassan kezdtünk. Gondolok itt arra, hogy azért bőven kondizunk, még holnap is lesz konditermi edzésünk. Nem vagyunk közel sem olyan gyorsak, ahogy a VB-re érkezünk majd.

Az volt a lényeg, hogy kevés gólon tartsuk őket. Ez szerintem sikerült is, a második felére pedig teljesen kinyílt a meccs és megfelelő különbséget alakítottunk ki.

-  Elégedett vagy?

- Igen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Azért fárasztó volt, most kemény munkából jövünk, de tudtuk, hogy ilyen lesz. Ez egy jó felkészülési meccs volt. Lendületbe kell jöjjünk ezeken a meccseken és gyakoroljuk azokat az elemeket, amiket majd a vb-n már jól kell alkalmaznunk.

- Az eleje kicsit zökkenős volt, nem?

- Igen, de ez is annak köszönhető, hogy most kemény tornatermi munkákból jövünk, meg tényleg olyan heteken vagyunk túl, amikor edzettünk masszívan, és ez várható volt. A végére felőröltük őket így is. 

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy nem játszottunk rosszul, de kifejezetten jól se. Kicsit ólmosak voltunk, hiányzott az a fajta dinamika - inkább a meccs végéről -, aminek a világbajnokságon jellemeznie kell minket, de hat gólt kaptunk ami, azt gondolom, összességében megfelelő. 

- És a támadás?

- 14-et lőttünk, ha jól tudom és nagyon sok helyzetet kihagytunk. Nyilván majd ennek is változnia kell, jobban kell kihasználni a helyzeteinket, de mondom 14 gólt lőttünk, tehát azt gondolom, azzal nem volt probléma.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Szerintem olyan meccs volt, amilyenre számítottunk. Nyilván a franciák is úgy jöttek ide, hogy ez egy felkészülési mérkőzés, és amennyi van most bennük, azt kijátsszák magukból. Szerintem megfelelően komolyan vettük őket, és ezáltal kevés gólon tartva őket, sikerült egy jó mérkőzést játszanunk a nyitónapon.
ólzáporos mérkőzés volt, ahhoz képest, hogy én azért úgy látom, hogy közel sem vagyunk csúcsformában lövőszempontból sem, meg fizikálisan sem. De ez egy abszolút jó mérkőzés volt, abban az állapotban, ahol most vagyunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Szerintem látszik az, hogy nagyon kemény munkából jövünk. Ezt a vízre is, de főleg a szárazföldi részre értem, elég nagy súlyokkal dolgozunk még.

De azt gondolom, hogy amennyire ebben az állapotban tudtunk, végigdaráltuk a meccset és szerintem szép győzelmet arattunk. Messze volt a hibátlantól, de ezzel a csapattal szemben, kezdésnek jó volt.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

Várható: sok vlv-fotó a meccsről.


vlv-képek II.


A másik vasárnapi mérkőzésen:

Görögország-Hollandia 11:7 (3:0, 2:4, 1:1, 5:2)
G.: Geniduniasz, Gunasz 3-3, Funtulisz, Vlahopulosz 2-2, Gkiuvecisz, ill. Koopman 3, Lucas 2, Gbadamassi, van Horst, 


A Benu Kupa hétfői és keddi programja:

Július 1., hétfő

16.00 Görögország-Franciaország
19.30 Magyarország-Hollandia - Duna World, vlv (szöveges élő)

Július 2., kedd 

16.00 Hollandia-Franciaország
19.30 Magyarország-Görögország - Duna World, vlv (szöveges élő)