FACEBOOK

Edzés a Komjádiban

Edzés a Komjádiban
hozzászólás, 2019.06.28.

Egy edzés erejéig átköltözött a Komjádiba a válogatott. A gyakorlás utolsó szakaszában a média is jelen volt, így a napokban megszaporodnak majd a sajtóban a vb-re készülő csapatról szóló hírek.


Az  Universiade-válogatottal cserélt edzéshelyszínt pénteken a Märcz-csapat, aminek oka prózai volt: edzés után a "házban lévő" Tommy di Napoli étterem adott helyszínt a Benu Kupa hivatalos sajtótájékoztatójának.

Maga az edzés különleges volt abból a szempontből, hogy a média munkatársai most nem taktikai megoldások gyakorlását fotózhatták, videózhatták, hanem éles meccs jeleneteit, ugyanis a medencében a holland válogatottal kétkapuztak a mieink.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

A vb-re készülő 17-es keret:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Hárai Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Német Toni, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz, Viktor! Megint túl vagytok egy edzésen. Szeretnék érdeklődni: hogy telnek a napok, hogy készül a csapat, mennyire ért már össze?

- Nagyon jókor kérdezed. Sziasztok, először is. Jókor, mert a mai edzés után már sokkal jobban érzem magam. "Embernek érzem magam". Eddig olyan ólmos voltam, nem ment a védés. A mai nap tényleg jól sikerült számomra, ezért jó hangulatban szálltam ki a medencéből, de ez nem azt jelenti, hogy az előző edzések ne lettek volna jók.

A hangulat az nagyon jó, a csapat szerintem nagyon egyben van. Nyilván keményen edzünk és ennek következménye az, hogy mindenki hulla fáradt, merev és fáj mindene. De ennek most van itt az ideje. Épp ma mondtam Csabának (Mátéfalvy Csaba kapusedzőnek - a szerk.), hogy nagyon jól éreztem magam a vízben és erre fogta a fejét, hogy van még egy hónapunk :)

- Van valami baj akkor... :)

- Igen, még túl korai... Én azért örülök, hogy a mai nap jó volt, de megy tovább az edzéssorozat. A hétvégén kezdődik a Benu Kupa, ha jól tudom, az alatt is fogunk még edzeni, tehát nem állnak le az edzések.

- A Benu Kupa-ellenfelekről mit tudsz vagy mit vársz? Figyeled őket? Elég nagy a különbség a csapatok között.

- Mondom a kedves nézőknek és szurkolóknak, hogy minden meccsre minél többen jöjjenek ki! De nyilván, aki követi a vízilabdát, az tisztában van azzal, hogy a keddi görög meccs lesz várhatóan a legkeményebb és a legszorosabb.

- Még egy kicsit korai, de ettől a világbajnokságtól mit vársz? Vannak-e "előérzeteid"?

- Az előérzet szerintem itt most nem lényeges. Mert nem befolyásolja  a jövőt. Mit várok? Olimpiai kijutást várok. Az a tét. Ez elég komoly tét azon felül, hogy minden komoly világversenyen éremért megyünk. És minden csapat a legfényesebbre vágyik, mi is. Úgyhogy szeretnénk a legjobb helyen zárni!

- Köszönöm szépen, Viktor. Jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek



Jansik Szilárd a vlv-nek

- Szervusz, Szilárd! Köszöntelek a válogatott edzése után. Érdeklődöm, hogy mi történt veled a hannoveri túra óta?

- Megnyertük a BL-t. Kaptunk utána három és fél, négy nap szünetet. Az ugye, nagyon kellett. Nem számoltam ki, de volt már, hogy nekikezdtem a számolásnak, hogy hány mérkőzésünk volt, de nem jutottunk a végére, szerintem olyan hatvan körül. Te tudsz ebben segíteni?

- Most ebben a pillanatban nem. :-)

- Szóval, ott azért ránk fért az a pár nap. Ezzel párhuzamosan a többiek elkezdték a felkészülést, ugye, nagyrészt azok, akik mentek a Világligára, mi egy csütörtöki napon csatlakoztunk, ott voltunk együtt négy napot és akkor ők elutaztak a Világligára. Mi pedig Németh Zsolttal és Mátéfalvy Csabával, valamint Zala Györggyel készültünk itthon, folyamatos kondiedzések voltak, főleg erőnléti és fizikai edzések.

- Legendássá vált az a hét, mindenki azt meséli, azóta is izomláza van...

- Igen, sajnos. Folyamatos mindennapi konditermi edzés, minden nap volt kemény úszás, kemény lábtempó, minden nap "all in", ha lehet így mondani. Kellett valamennyi állóképességet újra visszaszednünk, mivel a bajnokság utolsó felében szinte semennyit nem tudtunk erre edzeni, hiszen háromnaponta mérkőzésünk volt. De azt gondolom, hogy ez sikerült.

Még azért ez a hét is a kemény kondiról szólt, de azt gondolom, hogy ez azért kell. Nyilván jól kell játszani a hétvégén, de azért még nem ez a fő. Ez jó gyakorlás lesz, így most játszhat először együtt ez a csapat az Európa Kupa óta. Azt gondolom, hogy három jó ellenfél, nyilván a görögök a legerősebbek és most, jelen pillanatban pedig a hollandokra készülünk. Tegnap megérkeztek, játszottunk egy félidőt ma pedig négy negyedet. Teljesen jó "felkészítő csapat", fizikálisan topon vannak. Valamivel azért erősebbek vagyunk, technikásabbak, s fizikálisan, azt gondolom, hogy felvesszük a versenyt velük. 

- Van-e már a vb-vel kapcsolatban bármilyen előérzeted, gondolatod, elvárásod. Foglalkoztat-e már?

- Nagyon szeretnék bekerülni a csapatba, ez foglalkoztat leginkább nap mint nap, azért kelek azért fekszek, azért edzek, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, hogy mindenképpen bekerüljek. Azt gondolom, hogy nyilván az egész éves teljesítményt nézi a kapitány, de azért az is számít, hogy a Benu Kupán, hogy játszik az ember. És ha jók az információim, akkor a torna után lesz csapathirdetés.

Mindenki ezért küzd egész évben, hogy képviselhesse nyáron a hazáját a válogatottal én is erre edzettem és hát, remélem, hogy ez összejön. Ha pedig már ott vagyunk, remélem, hogy ott leszek, akkor mindent megteszünk és azt gondolom, hogy jók lehetünk, jók leszünk. Mától körülbelül három hét van, addigra kell topon lennünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek