FACEBOOK

Kétkapu a hollandokkal

Kétkapu a hollandokkal
hozzászólás, 2019.06.27.

Megérkezett Budapestre a holland válogatott, a vasárnap kezdődő Benu Kupa egyik részvevője és este már együtt is gyakorolt velük a magyar csapat.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

A vb-re készülő 17-es keret:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Hárai Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Német Toni, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


Az esti edzés során két negyedet játszott egymás ellen a két válogatott, majd a két kapunál hátrányos támadást, illetve hátrányos védekezést gyakoroltak a csapatok.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Véget ért újra egy nap. Kérlek mondd el, mit csináltatok ma!

- A mai délelőttön egy nagyon kemény tornatermi edzése volt a fiúknak. Elég hosszú is volt, majdnem másfél, két órás volt összességében. Délután egy hosszabb taktikai elemzés volt a programban. Videózás, megbeszélés. Átböngésztük kicsit emlékeztető jelleggel az új szabályokat is, amiket egyébként most megkaptak írott formában is a játékosok. Akinek ez új, vagy újra találkozik vele, az most kielemezheti még egyszer. Illetve volt egy 30-40 perces úszás itt az edzés elején, amikor megérkeztek a hollandok is. Ők is hasonlóan dolgoztak a másik oldalon. Majd utána két negyedet játszottunk, jó iramban, én úgy láttam.

Jó kis ellenfél a holland csapat, van egy-két masszívabb, jobb játékosuk, vannak jó lövőik, gyors játékosaik. Így most az elején megfelelő partner, hogy azok a játékosaink is fölvegyék a mérkőzésritmust, akik azért elég régen nem játszottak meccset. Leginkább őket játszattam, és kevesebbet azokat, akik a Világligán vettek  részt és sok meccset játszottak. Majd itt a végén - egy kicsit túl is toltuk az edzést negyedórával, - emberelőnyös illetve hátrányos védekezés volt szinkronban, egyszerre a két kapunál dolgozott a két válogatott. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Manó! Megint vége van egy napnak. Két edzésetek volt legalább, ha jól számoltam. Hogy érzed magad? Hogy zajlik a munka?

- Üdvözlöm először is a VLV olvasóit. Igen, ismét véget ért egy nap. Ismét egy kemény nap. Ugye, visszatértünk egy kisebb pihenőből, volt két és fél nap, három napos pihenőnk, ugye hétfő kedd. Azóta belecsaptunk újra a munkába. És ez volt az első, úgymond komolyabb kétkapunk. Játszottunk a hollandokkal, és készülünk a hétvégén kezdődő Benu Kupára, ami a vb előtti egyetlen felkészülési tornánk. Azt gondolom, hogy a fizikális alapokat lefektettük. Őszintén szólva meccs közben nem is éreztem, hogy bármiféle problémánk lenne ezzel. Nyilván a délelőtti konditermi edzés következtében kicsit ólmosabbak voltunk. De szerintem fizikálisan nagyon jól állunk, nyilván még a taktikai dolgokat össze kell raknunk, de az az időszak jön most. 

- Ahogy mondod is, most elsősorban fizikai felkészülés volt eddig. Érzed már azért, hogy a csapat körülbelül milyen? Vagy annyira még a játék nem került előtérbe?

- A játék még annyira nem került előtérbe. Nyilván a keret adta lehetőségek, azt gondolom, hogy adottak mindenki számára, hiszen majdnem ugyanez a keret volt az Európa Kupán is. Tehát játékstílusban szerintem ugyanarra kell számítani. Nyilván ezen még kell tökéletesítenünk, kell pontosítanunk, és azt gondolom, hogy akkor egy borzasztóan ütőképes csapatunk lehet ez.

- Mit vársz a vasárnap kezdődő Benu Kupától?

- Azt gondolom, hogy ez még egy eléggé felkészítő jellegű torna lesz. De ugyebár a görögökkel is játszunk, akik a világelithez tartoznak, azt gondolom, hogy ez nagyon jó gyakorlás lesz számunkra, és igyekszünk azért a nézőket is kiszolgálni majd.

Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-fotók az esti edzésről