FACEBOOK

Világliga: túl az első belgrádi edzésen - start kedden, Kanada ellen

Világliga: túl az első belgrádi edzésen - start kedden, Kanada ellen
hozzászólás, 2019.06.17.

A legendás Tasmajdan uszodában, a kedden kezdődő Világliga szuperdöntő helyszínén edzett hétfőn este a magyar válogatott. Helyszíni vlv-riport négy nyilatkozattal, sok fotóval:


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Sima utazást követően megérkezett Belgrádba és este edzett is a torna helyszínén a magyar csapat. A Tasmajdan uszoda egész délután napfényben fürdött, majd - ahogy közeledett a magyarok edzésidőpontja - villámgyorsan beborult az ég és hatalmas zuhé zúdult az egész környékre. Az uszodakomplexum fedett részében melegítettek be a fiúk és mire kiléptek a szabadba, már alig esett. (Az edzést követően ismét óriási zápor kerekedett, előre rettegünk, mi lesz, ha ez így folytatódik a hét további napjain...)

Az edzést követően a szövetségi kapitányt és három játékost kértünk a vlv kamerája elé.


A "belgrádi 15-ök":

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely  - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Dőry Farkas, Erdélyi Balázs, Gyárfás Tamás, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Kállay Márk, Kovács Gergő, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Várnai Kristóf - mezőnyjátékosok.

Mint ismeretes, a fenti 15 játékosból meccsenkét 13-at lehet nevezni.



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tomi! Köszöntelek, most már Belgrádban. Kicsit rossz idő fogadott titeket, arra kérlek, mond el, mi volt ma, milyen volt az út, milyen volt az első edzés?

- Köszöntök minden olvasót és nézőt! Zökkenőmentes utunk volt, mondhatom. Reggel indultunk Budapestről, Szegeden megálltunk egy ebédre, 3-4 óra felé érkeztünk Belgrádba, egy picit tudtak pihenni is a fiúk, majd eljöttünk erre a 6 órás edzésre. Itt voltunk már fél hatkor, akkor még dönteni kellett, hogy mi legyen, mert szakadt az eső éppen, de szívem szerint mindenképpen kijöttem volna, úgyhogy valószínűleg az esőt is bevállaltuk volna, szerencsére, mire be kellett ugrani, addigra pont elállt az eső.

Jó edzésünk volt, egyórás, pörgős. Nyéki Balázs vezényelte a bemelegítést, itt a végén gyakoroltunk támadásvezetést, védekezést, illetőleg emberelőnyös helyzeteket. Kicsit pörgettük hogy bele ne aludjunk, illetve, hogy szokjuk a pályát is.

- Holnap jön az első meccs, Kanada az ellenfél. Mit mondasz most, a torna előtt, mire számítasz, mit szeretnél elérni?

- Szeretném, hogy egyből jól kezdjünk, szerintem az megadhatja a lendületet ennek a csapatnak. Láttuk a kanadaiakat, kellemetlen ellenfél, jó fizikumúak, de holnap győznünk kell és akkor utána egy győzelemmel mehetünk neki a spanyolok elleni mérkőzésnek, ami meghatározó lesz a negyeddöntők alakulásának szempontjából. Bárhogy is alakulnak a további csoportmeccsek, mindenképpen az a cél, hogy négybe kerüljünk, ezt szeretnénk. Ott pedig biztos, hogy jó ellenfél jön. Szeretnénk nagyon jól játszani ott is majd, de először oda kell kerülni, hiszen látjuk, erősek az ellenfelek.

- Köszönöm szépen, sok sikert!



Kardos Gergely a vlv-nek


- Szervusz Pipi, köszöntelek Belgrádban! Egy újabb világverseny kezdődik holnap. Hogy érzed magad, izgulsz-e már, milyen érzéseid vannak?

- Szia Geyza, üdvözlöm én is az olvasókat! Igazából ugye, most értünk ki. Volt egy átmozgató edzés, pár dolgot kicsit még átismételtünk. Érzem a csapatban a motivációt, úgy gondolom, hogy mindenképpen egy nagyon motivált magyar csapat fog itt játszani, akármilyen fiatal is. Nem izgulok még, majd holnap. Holnap játszunk Kanadával, akkor, az első meccs előtt már azért fogok egy picit. De Kanadát mindenképpen abszolválni kell, és magabiztosan meg kell tudni verni. A holnaptól ezt várom, aztán meg megyünk tovább szépen, meccsről meccsre.

- Mi az, amivel elégedett lennél hazautazáskor?

- Mindenképpen a négybe kell kerülni, ott már éremért játszol, jó lenne egy érmet hazavinni. Meglátjuk majd, hogy alakul. A négy között már ki-ki meccsek lesznek, úgyhogy kíváncsian várom én is.

- Valamilyen személyes cél, fogadalom?

- Igazából a csapat az első, én meg azzal tudok segíteni a csapaton, ha jól védek. Ez a kettő összefügg, úgyhogy remélem, majd tükrözi azt az eredményt az én teljesítményem is, a csapat javára.

- Köszönöm szépen, sikeres szereplést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Dőry Farkas a vlv-nek

- Szervusz, Farkas! Köszöntelek Belgrádban. Nagyon közeledik a nagy nap, az első válogatottságod! Milyen érzéseid vannak? Nem tudjuk még, hogy a 15-ből holnap melyik 13 játékos szállhat vízbe, de hát, valamelyik meccsen biztos, hogy játszani fogsz. Mit érzel most - azon kívül, hogy a legyek megtámadtak...?

- Van bennem egy plusz kis izgatottság a válogatott miatt, egy kis bizonyítási kényszer. Emiatt feszültebb is vagyok, de ugyanúgy állok hozzá, mint bármelyik meccshez, próbálom lazán kezelni, a feladatomra koncentrálok, inkább magunkra, nem az ellenfélre, átgondolom, hogy mit kérnek tőlem, igazából ennyi.

- Az eddigi gyakorlások során elég sok edzésetek volt, kétkapuk is külföldi csapatokkal. Hogy érezted magad, hogy érezted a többiekhez való viszonyodat?

- Itt már mindenki profi játékos, kész játékos, mindenki tudja, mi a feladat. Az összeszokás..., majd holnap kiderül, hogy hogy sikerült a múlt héten meg az előző héten, de jónak érzem a felkészülést.

- Na, hát, hogyha holnap vízbe szállsz, akkor sikeres debütálást kívánok és..., nyerjétek meg a tornát légy szíves!

- Köszönjük szépen, azon leszünk. :-)



Bedő Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Krisztián! Belgrádban vagyunk már, holnap kezdődik egy újabb világverseny, ahol te vagy a válogatott egyik centere. Érdeklődöm, hogy milyen állapotban vagy, hogy készülsz, mire számítasz, mire számíthatnak otthon a nézők?

- Üdvözlök mindenkit! Jó állapotban vagyok, legalábbis most úgy érzem, és a csapaton is azt látom, hogy mindenki jókedvű. Kemény edzések voltak otthon, remélem, ezeknek meg is lesz az eredménye. Két csoportbeli ellenfelünkkel is sikerült játszanunk otthon, Kanadával és Japánnal kétkapuztunk, egyik sem lesz könnyű ellenfél. A japánokat ismerhetjük már, tavaly is sikerült sajnos megszenvednünk velük a Világligán az utolsó mérkőzésen, csak egy góllal nyertünk - remélem, most azért simább lesz. Sok kétkaput játszottunk velük a szigeten, sikerült kitapasztalnunk az ő egyedi játékukat, és felkészültünk belőlük. De holnap Kanada lesz az első ellefél, velük játszottunk néhány szoros meccset. Nagyjából ismerjük őket, van egy jó centerük, úgyhogy mindenféleképpen arra számítunk, hogy majd ők is szeretnék megjátszani a centert. Készültünk egy jó zónával ellenük, kíváncsian várom, hogy tudunk majd profitálni ebből.

- Valami egyéni cél az egész tornára?

- Döntőbe jutás!

- És egyénileg, a te teljesítményeddel kapcsolatban?

- Remélem, a vb-csapatba sikerül kijutni az itt nyújtott teljesítményemmel.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek


A világliga belgrádi szuperdöntőjének programja.

A csoport


Japán
Magyarország
Kanada
Spanyolország

B csoport

Ausztrália
Horvátország
Kazahsztán
Szerbia

Június 18., kedd

14.00 Horvátország-Kazahsztán
15.45 Magyarország-Kanada

19.15 Japán-Spanyolország
21.00 Ausztrália-Szerbia

Június 19., szerda

15.00 Japán-Kanada
16.45 Magyarország-Spanyolország

19.15 Ausztrália-Kazahsztán
21.00 Horvátország-Szerbia

Június 20., csütörtök

15.00 Horvátország-Ausztrália
16.45 Magyarország-Japán

19.15 Kanada-Spanyolország
21.00 Kazahsztán-Szerbia

Június 21., péntek

15.00 A2-B3(13)
16.45 A3-B2 (14)

19.15 A1-B4 (15)
21.00 B1-A4 (16)

Június 21., szombat

13.30 13 vesztese-16 vesztese (17)
15.15 14 vesztese-15 vesztese (18)
 
17.45 13 győztese-16 győztese (19)
19.30 14 győztese-15 győztese (20)

Június 22., vasárnap

15.00 17 vesztese-18 vesztese (a 7-8. helyért)
16.45 17 győztese-18 győztese (az 5-6. helyért)

19.15 19 vesztese-20 vesztese (a 3-4. helyért)
21.00 19 győztese-20 győztese (döntő)