FACEBOOK

Volvo Kupa - Zárónap

Volvo Kupa - Zárónap
hozzászólás, 2007.03.18.

 Április 4-én utolsó napjához érkezett a Volvo-kupa. Két sikeres megmérettetés után ismét a német válogatott volt a mieink ellenfele. Egyben ez volt az utolsó mérkőzés a várva várt 13-as kerethirdetésig. A magyar csapat teljesítette feladatát, könnyed győzelmet aratott Német-ország válogatottja felett, majd az I Volvo Kupa győzteseként állhattak legjobbjaink a "dobogó" tetején.

Április 4.

Magyarország – Németország: 17-6 (7-3, 3-1, 5-1, 2-1)

 

Magyarország

 

1 – Szécsi Zoltán

4 – Steinmetz Ádám

5 – Kásás Tamás

7 – Kiss Gergely

8 – Benedek Tibor

9 – Fodor Rajmund

10 – Biros Péter

Cserék:

2 – Varga Dániel

3 – Madaras Norbert

6 – Szivós Márton

11 – Kis Gábor

12 – Hárai Balázs

13 – Baksa László

14 - Varga Dénes

 

Németország

 

1 –Alexander Tchigir

5 – Steffen Dierolf

6 – Marc Politze

9 – Tobias Kreuzmann

11 – Florian Müller

12 – Sören Mackeben

15 – Andreas Schlotterbech

Cserék:

2 – Florian Maroska

3 – Fabian Schreodfer

4 – Marco Savic

8 – Thomas Schertwitis

10 – Lukasz Kieloch

13 – Michael Zellmer

14 – Moritz Oeler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első támadást a germánok vezethették és az Az első támadást a germánok vezethették és az első kiállításra se kellett sokat várni. Először Fodort küldték ki, majd Benedek ellen ítéltek büntetőt, amit Politze váltott gólra, megszerezve ezzel a vezetést csapatának. Nem sokáig örülhettek a németek, mert Benedek azonnal egyenlített. Az ellenfélnél ismét Politze próbálta bevenni a kaput, de Szécsi sikeresen hárította a lövést. Ezt követően Kásás büntetőből megszerezte a hazaiak vezető gólját és innentől kezdve a németek csak futottak az eredmény után. Kreuzmann még megpróbált egyenlíteni, de lövése a kapu mellett száguldott el. Ellentétben vele a megúszó Szivós nem hibázott és egy szép ejtéssel kettőre növelte a magyarok előnyét. Két kontrát követően a következő hazai gól ismét megúszásból született, amit most Biros ejtett Tchigir kapujába. Egy gyenge német támadás után kiállították Kielochot, mert a bírók úgy látták, hogy Kis Gáborral szemben szabálytalankodott. Az előnyt Madaras érvényesítette, így az első negyed felénél már 5-1-et mutatott az eredményjelző. Egy elhaló német támadást Benedek kapufája követett, majd Varga Dénes szerzett labdát, amit Kásás kegyetlenül bevágott szélről. Az ellenfélnél ismét Politze próbálkozott a gólszerzéssel, de a felső kapufát találta el. A játékszer az ellenfélhez pattant vissza és ezúttal Politze már nem hibázott és megszerezte csapata második találatát. Nem kellett sokat várni a válaszra, mert alig egy perccel a vége előtt Steinmetz Ádám volt eredményes. A centergólt Varga Dániel kiállítása követte és a helyzetet Kreuzmann érvényesítette. 10 másodperccel a negyed vége előtt Benedeket másodszor is kiküldték a játékvezetők és a német vezetőedző Hagen Stamm azonnal megbeszélésre hívta fiait. Végül az Egerben játszó Mackeben vállalkozott lövésre, de próbálkozását fogta Szécsi.

 

 

 

 

A második negyedben megint csak Kreuzmannak sikerült elhoznia a labdát, így továbbra is emberelőnyben támadhatott a német csapat. Először Dierolf lőtte el pontatlanul, majd Schertwitis ejtette a kapu mellé a labdát. Szécsi Birost indította, aki továbbpasszolta a labdát a megúszó Hárainak, de az ő lövését Tchigir tornázta a kapu fölé. Politze kiállítását követően Kásás Tamás szerezte meg önmaga harmadik és csapata nyolcadik találatát a mérkőzésen. Kreuzmann távoli lövését Szécsi hárította, majd Varga Dániel váltotta gólra Biros Péter beadását. (9-3) A másik oldalon egy nagy helyzetet alakítottak ki a németek, de Schlotterbech kétszer is mellélőtte. A negyed felénél Benedek Tibor begyűjtötte a harmadik személyi hibáját, így többet nem számíthatott rá válogatottunk ezen a mérkőzésen. Szerencsére ez a német helyzet is kimaradt, viszont a következő támadásuknál Kielochnak már sikerült bevennie Szécsi kapuját. Ezt követően Fodor még egy laza csuklómozdulattal bevágta tizedik gólunkat, ami után már nem változott az eredmény a negyed folyamán.

 

A nagyszünetet követően Szécsi Zoltán helyét Baksa László foglalta el a kapuban. Körülbelül két és fél percig inkább úszóversenynek, semmint vízilabda mérkőzésnek voltak tanúi a debreceni uszodába kilátogatók. A gólcsendet Fodor bombája törte meg. Fiatal kapusunk remekül védte Schertwitis csavarját, akinek kiállítását követően Varga Dániel megszerezte a mérkőzésen második gólját. Újabb üresjárat után a fiatalabbik Varga szerzett gólt ajtó-ablak helyzetben. Kásás védekezését a bírók egy ötméteressel jutalmazták, amit Kreuzmann értékesített. (13-5). A góllövőt gyorsan ki is szórták és az előnyt Biros vágta be. Az ellentámadásnál Fodort állították ki, de Schroedfer lövését megfogta Baksa. A negyed végén még egy nagyszerű ejtés láthattunk Madarastól, aki a labdát megszerezve nyugodtan végigúszhatott és tovább növelhette a hazaiak előnyét. (15-5)

 

A záró felvonásra a németek is kapust cseréltek és Tchigir helyét Zellmer foglalta el. Hiába szerezte meg Szivós a labdát, a magyar csapat nem tudott még lövéséig se jutni és ezután a hosszú, több mint 5 perces gólcsendet Varga Dániel tudta megtörni egy újabb megúszásos góllal, majd nem sokkal utána Biros egy szélről eleresztett bombával. Ekkor aktiválódtak a németek is és Müller Varga Dénes mellett elhajolva betalált Baksa kapujába ezzel beállítva a 17-4-es végeredményt.

Kiss Csaba:

A debreceni torna jól szolgálta a világbajnoki felkészülést. Úgy gondolom a csapat megmutatta, hogy ismét azért utazik egy világversenyre, hogy onnan éremmel térjen haza - akár a legfényesebbel is. Bár voltak még hibák, ezek a VB kezdetéig kiküszöbölhetők. Úgy érzem egy nagyon motívált és erős válogatott utazik majd melbourne-be.

 A csapat mellett egyénileg is a mieink diadalmaskodtak: a torna legjobb kapusa Szécsi Zoltán, a legjobb mezőnyjátékos pedig Kásás Tamás lett.

 

3 régi hozzászólás

fülöp noémi hozzászólása
2008.05.04. 15:20

szia ügyesek voltatok és sajnálom, hogy kikaptatok szia

Evelin hozzászólása
Evelin5047
2008.02.08. 22:18

A Volvo kupa nagyon jó volt... Ugye. De ki emlékszik már arra, hogy mikor volt vége?:) Laci sosem felejtelek el

zééé hozzászólása
2007.04.23. 18:59

Biztos április 4. volt a Volvo kupa utolsó napja?