FACEBOOK

Belgrádban bizonyíthat, ősztől pedig a Szolnok játékosa Várnai Kristóf

Belgrádban bizonyíthat, ősztől pedig a Szolnok játékosa Várnai Kristóf
hozzászólás, 2019.06.16.

Első világversenyére készül, de nem újonc, hiszen a tavaszi máltai EK/VL-selejtezőn (három góllal!) már bemutatkozott Várnai Kristóf, aki a közelmúltban klubot is váltott, ősztől a Szolnok játékosa lesz. A csapat Belgrádba utazása előtt kérdeztük életének új fejleményeiről a 23 éves játékost.


VÁRNAI KRISTÓF a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy én is bizonyítási lehetőséget kapok a Világliga belgrádi szuperdöntőjében. Amint közölték velünk a névsort, kettős érzéseim lettek. Egyrészt nagyon boldog voltam, hogy meglehet az első felnőtt világeseményem, másrészt viszont egyből egyfajta felelősségérzet fogott el. Ezen a tornán a miénk lesz az a megtisztelő és nehéz feladat, hogy képviseljük Magyarországot, és ez a válogatott hagyományai miatt mindenképpen nagy felelősség. 

Nagyon motivált csapat leszünk, az biztos, és bízom benne hogy ez a helyenként hiányzó rutint is pótolni fogja. Nem lesz könnyű dolgunk, erős a mezőny Belgrádban, és kemény lesz egymás után hat meccset játszani, de ezért dolgoztunk egész évben, itt kell kijönnie a beletett munkának.

- A vlv-n jelent meg először a hír, hogy elhagyod a BVSC-t és a Szolnoknál folytatod. Adódik a kérdés: mi az átigazolás oka?

- Mindig is ki szerettem volna magam próbálni a klubvízilabda legmagasabb szintjén, a Bajnokok Ligájában, és ehhez kapok most a Szolnokról egy lehetőséget, amivel élek.



- Hogy összegzed a BVSC-nél eltöltött éveket?

- Nagyon jó három évet töltöttem a BVSC-ben, megszerettem az ottani közeget, úgy gondolom, hogy egy masszív, jó összetételű csapatnak lehettem a tagja. Élveztem hogy egyre több felelősséget kapok, és hogy egyre jobban ment a játék. Ráadásul ebből a három évből kétszer is ki tudtuk harcolni az Eurokupa-indulás jogát, az ottani szereplés sok tapasztalatot adott és nagy élmény volt. Mégis, mostanra úgy éreztem, hogy ki szeretném próbálni magam még magasabb szinten, ezért döntöttem a váltás mellett.

- Hogy történt az átigazolásod?

- Megkeresett Kovács István, elmondta a szolnoki klub jövő évi terveit és azt, hogy ezekben velem is számolnának, szeretnék ha Szolnokon folytatnám. Szinte egyből utána már Zsivkóval (Zsivko Gocics szolnoki vezetőedzővel - a szerk.) is beszéltem, aki már a telefonbeszélgetésünk során nagyon meggyőző volt. Hamar komoly ajánlat lett a megkeresésből. 

Megtisztelőnek éreztem hogy két ilyen kaliberű szakember is engem szeretne beépíteni klubjuk jövő évi csapatába, szakmai szempontból pedig hamar eldőlt hogy szeretnék élni ezzel a lehetőséggel.

- Mintha még élő szerződésed lett volna a BVSC-vel. Nem így volt?

- De, igen, s ez meg is nehezítette, eléggé el is húzta a megállapodás tető alá hozását. A most következő szezonra is érvényes szerződésem volt a BVSC-vel és ilyenkor a a megállapodás felbontása csak bizonyos feltételekkel lehetséges. Végül sikerült megállapodnia a két klubnak. 

- Mik a szolnoki terveid?

- Nagyon várom már, hogy Zsivko keze alatt dolgozhassak, és hogy ilyen kaliberű játékostársakkal edzhessek, játszhassak nap mint nap. Úgy gondolom, minden adott lesz ahhoz, hogy tovább fejlődhessek.A legfontosabb "részfeladat" mindenképpen a BL-főtáblára kerülés. Én is akkor leszek elégedett ha ez sikerült, mert a L-szereplés lehetősége volt az egyik legfőbb oka annak, hogy klubot váltottam.

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem a BVSC-nek ezt a három évet! Úgy gondolom, egy ilyen váltás mindig egyfajta visszaigazolása, elismerése az ember addigi klubjában folyó szakmai munkának, illetve a velünk foglalkozó edzőknek. Külön is meg szeretném említeni Szűcs Levit, akinek a legtöbbet köszönhetem! Nagyon sokat dolgozott velem. Az ő belém fektetett munkája nélkül nem kaptam volna ilyen lehetőséget, ebben biztos vagyok.
Hiányozni fognak az általa tartott megbeszélések...  

- Sok sikert neked Belgrádban, ősztől pedig Szolnokon!