FACEBOOK

Margitsziget: a legnehezebb nap

Margitsziget: a legnehezebb nap
hozzászólás, 2019.06.15.

A felkészülés legnehezebb napján van túl a válogatott keret. Märcz Tamás esti összegzése, Pásztor Mátyás és Bátori Bence videónyilatkozata:


Egymást váltották délelőtt és délután is a válogatott csapatok a margitszigeti Széchy uszodában. A "belgrádiak" kezdenek összeérni, alakulnak a dolgok, erről a kanadai majd este a japán csapat elleni kétkapun lehetett meggyőződni.

Két játékost még a délelőtti edzést követőem kértünk kameravégre, este pedig Märcz Tamás összegezte a vlv olvasóinak a nap történéseit.

A jövő héten itthon maradó "tizenkettek" most egy kis pihenőt kapnak, a Világliga-csapat vasárnap is edz, hétfőn pedig elutazik Belgrádba.


vlv-képek

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


A 12-ek:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A "belgrádi 15-ök":

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely  - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Dőry Farkas, Erdélyi Balázs, Gyárfás Tamás, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Kállay Márk, Kovács Gergő, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Várnai Kristóf - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Pásztor Mátyás a vlv-nek

- Szervusz, Matyi! Köszöntelek ismét a vlv kamerája előtt, elég rég beszéltünk. Hogy álltok? Világversenyre indulsz, milyen érzéseid vannak? Hétfőn indul a csapat...


- Egész jók. Ugye, mint tudni lehet, kettévált a csapat és már csak 15-en maradtunk a Világligára. Természetesen úgy indulunk neki, hogy minél jobb eredményt érjünk el - igazából a Világkupára is így indultunk el anno, aztán arany lett belőle. Reméljük, hogy ez a tendencia folytatódik.

- Igen és kicsit ez is olyan "B csapat"-jellegű, mint amilyen a Világkupára ment és óriási meglepetés volt, hogy azt megnyertétek. Itt most az első hely olimpiai kvalifikációt ér... Ez benne van a fejetekben?

- Én személy szerint nem gondolok még erre. Mondom, úgy kell nekiindulni ennek a tornának is, hogy mindent megtegyünk, aztán kialakul majd a csoportmeccsek után, igazából a negyeddöntőt követően, hogy hogy alakulnak ezek a dolgok. Ha megnyerjük a tornát és megvan az olimpiai kvalifikáció, akkor természetesen nagyon örülünk, de nem úgy indulunk elsősorban neki, hanem hogy meccsről meccsre haladva elérjük a céljainkat.

- Az a furcsa helyzet van, hogy három belgrádi csoportellenfeletekkel itt a Margitszigeten kétkapuztatok. Mik a benyomásaid, milyenek ők? 

- A japánok ugyanolyan kellemetlenek, mint eddig, kis testűek, gyorsak és meglepően agresszívak, ahogy az elmúlt években, tényleg kellemetlen csapat. A kanadaiakkal sokat még nem játszottunk, meg szerintem náluk még van jet leg-hatás is így nem igazán mutatták ki a foguk fehérjét. Meglátjuk.

Igazából, visszatekintve: a Világkupa előttt is készültünk két csoportellenféllel és az bejött.

- Reméljük, hogy így lesz most is. Sok sikert kívánok!



Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence! Ez az edzés is véget ért, egyre közelebb kerültök az elutazáshoz. Érdeklődöm, milyen volt az edzés, milyen a csapat?

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat! Ez egy jó edzés volt, nagyon hasznosan telt. Játszottunk Kanadával két és fél-három negyedet, utána egymás közt fóroztunk. Én úgy érzem, hogy edzésről edzésre jobban megy a játék. Bőven van még hova fejlődni, de látszik a haladás.

- Furcsa volt ez a mostani csapathirdetés, mert hiszen mindenki bekerült valamilyen csapatba, senki nem állt fel csalódottan. Mégis a levegőben az van, hogy akik itt maradnak, azok mennek a vb-re, igaz, hogy eggyel kevesebb játékos van, mint hely. Te hogy érezted, milyen gondolataid vannak, nyilván szeretnél a vb-re is kijutni...

- Igy van. Tomi most azt mondta, hogy engem ebbe a csapatba sorol. Azt is világosan elmondta, hogy van még lehetőség ebből a Világliga-keretből átkerülni a vb-csapatba. Én most azon vagyok és azon leszek a jövő héten, hogy egyénileg kihozzam magamból a maximumot és még inkább azon, hogy a csapat jól szerepeljen. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó csapat, tehát bennünk van a jó eredmény.

- A csoportkörben két olyan ellenfél lesz, akikkel most a napokban játszottatok, és van egy harmadik, valószínűleg azon a meccsen múlik majd a csoportelsőség. A csoportelsőség pedig annyira fontos ezen a tornán, hogy onnan szinte egyenes út vezet a legjobb négy közé. Mire számítasz, milyenek a spanyolok, nem tartasz tőlük?

- Tartani semmiféleképpen nem tartok tőlük. Ha ők elhozzák a legerősebb csapatukat, akkor azt gondolom, hogy nagyon erősek, papíron talán esélyesebbek, mint mi, de ez semmit nem jelent. S bár kiemeljük a spanyol válogatottat, de ezt a japánokkal is megtehetnénk, tavaly a Világliga elődöntőjében nagyon-nagyon megszenvedtünk ellenük és ez a Kanada is teljesen új csapat, számunkra szerintem kicsit sötét ló. Elég, ha csak Constantin-Bicarit említem, akit most igazolt le a Fradi, tehát mind a három csoportellenfelünket nagyon-nagyon komolyan kell venni.

- Jó utat kívánok és sikeres szereplést!

- Köszönjük!


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Ez volt a legnehezebb nap eddig. A Belgrádba nem utazó játékosok kezdték reggel a munkát, az ő programjukban hosszabb, monoton jellegű úszás szerepelt, a régebb óta dolgozó többi játékosnak intenzívebb úszást vezényeltünk. Reggel 10 órától nagyon érdekes két óra következett, egy medencében dolgozott a kanadai, a japán és a magyar válogatott. A teljes pályát 30 méteresre szűkítettük, így maradt elég hely az egyik kapu mögötti gyakorlásra. Először mi játszottunk két negyedet Kanadával, majd fóroztunk kicsit, mintegy háromnegyed órán keresztül gyakoroltunk, utána pedig Japán foglalta el a helyünket Kanadával szemben, mi pedig a kapu mögött.

Nagyon jó volt szerintem a délelőtti gyakorlás és szintén jól sikerült a délután is. Ekkor szintén az itthon maradó 12 játékos kezdett, nagyon intenzív és hosszú lábtempó-fejlesztő munkát végeztek, ez volt a lényegi része az edzésüknek, majd lövőgyakorlatok zárták a foglalkozást.

Ekkor érkezett egy órás Zala Gyuri-kondi után a Világliga-csapat. Hosszabb bemelegítés után több mint három negyedet játszottak a japán csapattal, közben többször is gyakoroltuk az emberelőnyös helyzeteket.

Úgy látom, hogy egyre inkább csapat benyomását kelti ez a 15 játékos, tetszett, amit láttam - ezzel zártuk ezt a mai, hosszú napot.

- Elmondtad tegnap, hogy a "tizenketteknek" most lesz egy kis pihenőjük, mi a helyzet a többiekkel?

- A Világliga-csapat vasárnap délelőtt még tart egy edzést. Ez átmozgató jellegű lesz, hiszen elég intenzív volt az elmúlt napok felkészülése és közeledik a belgrádi bemutatkozás időpontja is.


vlv-képek



Pino Porzio, a kanadai válogatott és Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a két csapat szombat reggeli edzőmeccse után


A világliga belgrádi szuperdöntőjének programja.

A csoport


Japán
Magyarország
Kanada
Spanyolország

B csoport

Ausztrália
Horvátország
Kazahsztán
Szerbia

Június 18., kedd

14.00 Horvátország-Kazahsztán
15.45 Magyarország-Kanada

19.15 Japán-Spanyolország
21.00 Ausztrália-Szerbia

Június 19., szerda

15.00 Japán-Kanada
16.45 Magyarország-Spanyolország

19.15 Ausztrália-Kazahsztán
21.00 Horvátország-Szerbia

Június 20., csütörtök

15.00 Horvátország-Ausztrália
16.45 Magyarország-Japán

19.15 Kanada-Spanyolország
21.00 Kazahsztán-Szerbia

Június 21., péntek

15.00 A2-B3(13)
16.45 A3-B2 (14)

19.15 A1-B4 (15)
21.00 B1-A4 (16)

Június 21., szombat

13.30 13 vesztese-16 vesztese (17)
15.15 14 vesztese-15 vesztese (18)
 
17.45 13 győztese-16 győztese (19)
19.30 14 győztese-15 győztese (20)

Június 22., vasárnap

15.00 17 vesztese-18 vesztese (a 7-8. helyért)
16.45 17 győztese-18 győztese (az 5-6. helyért)

19.15 19 vesztese-20 vesztese (a 3-4. helyért)
21.00 19 győztese-20 győztese (döntő)