FACEBOOK

A szövetség évi rendes közgyűlése - Madaras Norbert MVLSZ-alelnök lett

A szövetség évi rendes közgyűlése - Madaras Norbert MVLSZ-alelnök lett
hozzászólás, 2019.06.15.

Az MVLSZ zárszámadása megtörtént, társadalmi elnöke és új alelnöke lett a szövetségnek. vlv-tudósítás az évi rendes közgyűlésről.


A jogszabály előírta határidőből több mint két héttel kicsúszva, a Magyar Vízilabda Szövetség évi rendes közgyűlése elfogadta a szervezet zárszámadási dokumentumait. (Előzmények I. és előzmények II.


Az MVLSZ elnökségének tagjai

Beck György (társelnök), Benedek Tibor, Biros Péter, Boros Tamás, Faragó Tamás, Gergely István, Hegedüs Éva (társadalmi elnök), Hoffmann Tamás, Kovács István, Magyar József, Madaras Norbert (alelnök), Molnár Tamás (alelnök), Nyíri Zoltán, Pázmányi Gábor, Székely Bulcsú, Tóth Sándor, Vári Attila (elnök). 

Mint Vári Attila elnök szavaiból kiderült a csúszást elsősorban az okozta, hogy vírusos támadás érte a szövetség szerverét, ahonnan dokumentumok tűntek el. Az ügyben az MVLSZ rendőrségi feljelentést tett.

A szombati közgyűlés kevesebb mint háromegyed órán át tartott. A szövetség tagjainak előre elküldött dokumentumok elfogadása mellett az alapszabályt is több ponton módosították. Ennek keretében létrehozták a társadalmi elnök tisztséget, amelyre Hegedüs Évát, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatóját - távollétében - megválasztották.

Az elnökség létszámát megemelték és a közgyűlés megválasztott két új elnökségi tagot. Madaras Norbert a Liga jelöltjeként alelnök lett, s új elnökségi tag az Utánpótlás Bizottság képviseletében Székely Bulcsú.


​VLV-VIDEÓK:


Vári Attila elnöki beszámolója


Hegedüs Éva társadalmi elnök megválasztása



Madaras Norbert megválasztása



Székely Bulcsú megválasztása


Madaras Norbert a vlv-nek

- Szervusz, Norbi! Madaras Norbert a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke. Most választott meg erre a tisztségre az MVLSZ közgyűlése. Hogy történt ez? Mik a terveid? Mire készülhet a vízilabda-világ?

- Nem is tudom hol kezdjem... Tulajdonképpen engem a Liga jelölt és a klubok alelnöknek. Azzal, hogy az Attila elnök lett, volt egy, mondjuk így szabaddá váló, megüresedett alelnöki hely. Néhány hónappal ezelőtt jelezte nekem a liga elnöke, Tóth Sándor, hogy esetleg rám gondolnának és úgy kezdődött, hogy a klubok engem egy ligaülésen megválasztottak. A közgyűlés most elfogadta vagyis megerősítette ezt az alelnöki jelölést, úgyhogy röviden ennyi ennek a története. Bár ennél azért sokkal bonyolultabb volt, sokat vívódtam is magamban, hogy elvállaljam-e. Amellett, hogy ez nagyon nagy megtiszteltetés, de azért van ennek súlya is, ami ha nem is nyomaszt engem, de van súlya, én tudom.

- Elmondtad itt, amikor jelezted a plénum előtt, hogy elfogadod a felkérést, a kezeddel mutattad, hogy milyen hosszú a játékos pályafutásod és utána két ujjaddal mutattad, hogy milyen rövid a vezetői...

- Igen, az elejétől kezdve, ahogy abbahagytam a játékot, igyekeztem olyan vezető vagy vezetőféle lenni, aki nem abból él, hogy játékos volt. És ehhez igyekszem a mai napig tartani magamat. És igen, megmutathatom itt is, hogy ha ilyen hosszú volt a játékos pályafutásom, akkor ehhez képest a vezetői az semmi se. De azt is elmondtam itt a közgyűlésen, hogy ettől függetlenül azt gondolom, hogy nemcsak szakmailag, hanem vezetői vagy egyéb dolgokban is tudok segíteni a vízilabda-szövetségnek és ezáltal az egész vízilabdának, ezt majd meglátjuk. Azt sem tudom pontosan, hogy milyen feladataim lesznek. Állok elébe, abszolút nyitott vagyok és tényleg segíteni szeretnék, amiben csak tudok.

- Megkerülhetetlen a kérdés, muszáj feltennem, hogy milyen ma a magyar vízilabdasport, nem a szövetség, hanem maga a vízilabdasport helyzete, nyilván ennek egy csomó nemzetközi vonatkozása is...

- Nem hiszem, hogy ezt így el lehet mondani, talán egy hosszabb interjúban. Van véleményem, azt mondom, hogy vegyes, összességében ha mondok két mondatot akkor abból lesz tizenkettő, majd abból lehetne huszonkettő, mert mindenről van véleményem. Talán ezt majd hosszabban ki fogom fejteni. 

- Akkor elülhetünk majd?

- Le, le bármikor, előbb-utóbb le.

- Hát Norbi, nagyon sikeres munkát kívánok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Székely Bulcsú a vlv-nek

- Szervusz Csucsu! Az elnökség tagja lettél a mai közgyűlésen. Gratulálok ehhez és érdeklődöm, hogy mi a terved, elképzelésed. Mi az amit ebben a tisztségedben szeretnél megvalósítani?

- Úgy érzem, hogy eddig is a magyar vízilabda érdekeit próbáltam segíteni a magam eszközeivel, a magam módján, úgy a KSI-ben, mint a 17-es válogatottnál. Nyilván ez most egy új fórum és egy nagyobb feladat, de azt gondolom, hogy ezekkel a tapasztalatokkal, amiket én összeszedtem a civil életben, a civil munkámban, a sportlétesítmény-üzemeltetés terén is, sok mindenben tudok segíteni az elnökségnek és bízom benne, hogy tudok hozzá tenni ehhez a munkához. 

- Hogy áll most az utánpótlásunk? Itt elindult egy munka, de hát nyilván ennek az eredményei jóval később jelentkeznek. Te, hogy látod az eddigieket?

- Én alapvetően mindig nagyon optimista ember vagyok és amikor megkaptam ezt a 2002-es válogatottat illetve beleláttam a többi utánpótlás-válogatott munkájába, én már akkor is optimista voltam. Két fontos dolog van. Az egyik: az eredményre mindig szükség van, egy világversenyeken nyilván mindenki az eredményt nézi és abból vonja le a következtetéseket. Én azt gondolom, hogy sokkal fontosabb, hogy hosszú távon olyan játékosok kerüljenek ki az utánpótlás-válogatottakból, akikkel felvértezve a felnőtt válogatott eredményes tud lenni. Ez a munka és ez a két cél, itt kell megtalálni a közös hangot. Én azért nem tudok a saját csapatomról, az U17-es válogatottról konkrétan nyilatkozni, mert az elmúlt két évben nem nagyon volt lehetőségünk nemzetközi mérkőzéseken megméretni magunkat. Ha saját magunkat nézzük, úgy hogy nem ismerjük az ellenfeleket, azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó korosztály, de nagyon jó korosztály az ezt követő 2003-as válogatott is. Ezekre látok rá nagyon szorosan. És ha ezeket a játékosokat nézem és ezeket a csapatokat, akkor alapvetően nagyon optimista vagyok.

- Megvannak a tehetségek? Tehát lesznek kiemelkedő tudású, attraktív stílusú, innovatív játékosaink?

- Nekem az a meglátásom, hogy lesznek, de ez egy nagyon-nagyon érdekes időszak, mert azért a vízilabda változik és ezzel az új szabállyal egy picit más játék fog majd dominálni, amit még a szakmán belül se tudunk minden esetben, igazából találgatjuk. De azt látom, hogy  ezekben a korosztályokban, amikre konkrétan napi szinten rálátok, vannak olyan játékosok akikre, ha ma azt kellene mondani, hogy vízilabdás lesz akkor tudnék neveket mondani. 

- Csucsu jó munkát kívánok, köszönöm.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)