FACEBOOK

Osztódással szaporodott a válogatott

Osztódással szaporodott a válogatott
hozzászólás, 2019.06.14.

Immár két részre osztva, más időpontban és más edzésprogrammal folytatta a munkát pénteken Märcz Tamás nyári 27-es kerete. Helyszíni vlv-riport a Margitszigetről.


A csütörtöki Világliga-csapathirdetést követően új rendszerben folytatdott a felkészülési munka a Margitszigeten. 

Reggel 8-tól a Világligára nem utazó, így kimondva-kimondatlanul, de a kvangdzsui világbajnokságra készülő 12 játékos edzett. Ők:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Még vízben voltak a fiúk, amikor szép sorban megérkezdtek és vízparti bemelegítésbe kezdtek a "belgrádi 15-ök". Vagyis ők:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely  - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Dőry Farkas, Erdélyi Balázs, Gyárfás Tamás, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Kállay Márk, Kovács Gergő, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Várnai Kristóf - mezőnyjátékosok.

Amikor a "korán kelők" edzése véget ért, s a játékosok kikászálódtak a vízből, többen megölelték az éppen érkezők egyikét-másikát, nemcsak üdvözlésként, hanem gratulációként is, hiszen a Fradival BL-győzelmet elért játékosok most először voltak itt - sőt, egyáltalán, vízben Hannover óta.

Értelemszerűen más munkát végzett a két társaság és ez már így lesz a belgrádiak hétfői elutazásáig. Ja, mert hogy természetesen a válogatottnál a hétvégén sem áll le a munka.

Edzés után a szövetség fotósa és a vlv munkatársa elkészítette a csapatképet - közösen bízunk abban, hogy sokszor közölhetjük majd a jövő heten, főleg annak vége felé, a belgrádi döntő környékén...

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tomi! Megmondom őszintén, ilyen furcsa edzésen még nem voltam. Kiszálltak a vízből a válogatottak és megölelték érkező társaikat, akik beugrottak a vízbe és tartottak egy másik edzést... Tényleg rendkívül furcsa volt és szokatlan. Neked milyen érzéseid voltak?

- Egyrést nagyon hosszú edzés volt, hiszen a stáb mind a két edzésen jelen volt. Most negyed egy van és háromnegyed nyolc óta itt vagyok. Túlnyomórészt a napon álltunk, úgyhogy ez kicsit fárasztó, s ez az erőltetett menet két napig fog tartani. És hát, igen, pikantériája volt, hogy a most itt maradó 12 ember a Világligára utazó 15 játékossal itt futott össze a 10 órás váltásnál. Ráadásul volt, aki még nem találkozott a fradista játékosokkal, úgyhogy a BL-gratulációk is most történtek meg, az első találkozásnál. 

Jelen pillanatban egy csapatról már mindenképpen beszélünk, az a Világliga-csapat, amelynek kijelölése már megtörtént. Velük egy nagyon célirányos munkát kezdtünk már el. A másik csapattal pedig egy felhozó, formába hozó időszaknak nagyon az elején járunk, illetve belemosódik néhány olyan játékos, aki a múlt héten már dolgozott. Tehát ez a társaság már mától kicsit elszeparált munkát végez, hiszen nem ugyanott tartanak a fradista játékosok, akik most érkeztek,  mint azok, akik már itt voltak. 

Két jó edzésen vagyunk túl, mind a kettő hasznos volt.

- Még a csapathirdetésre visszatérve: ilyenkor van bármilyen reakció? Az arcokon látszik valami? Milyen visszhangok jutnak el hozzád egy ilyen csapathirdetés után?

- Nem nagyon rágtam át a játékosokkal ezt, minimális számú beszélgetésre volt lehetőségem belemenni játékosokkal a tegnapi naphoz képest. Természetesen egy világeseményre elutazni mindig nagyon jó, ilyenkor mindenki nagyon örül, de hát itt most megtörtént egyfajta különválás is és az is lebeg a játékosok szeme előtt, hogy várhatóan azért az itthon maradók nagy része vagy teljes egésze formálódik majd vb-csapattá. Elmondtam mind a két csoportnak, az itthon maradóknak és a kiutazóknak is, hogy fenntartom azt a jogot, hogy bármilyen olyan oknál, amit én szakmai oknak gondolok - sérülésnél egyértelmű, de szakmailag is, ha azt látom -, hogy ha valaki a Világligán olyan teljesítményt nyújt, ami indokolja a cserét, akkor azt meg fogom húzni. Egyébként is maradt versenyhelyzet, hiszen a vb előtti japán túrára 14-en szeretnénk kiutazni, a vb-csapat pedig 13 játékosból áll majd és hát, csak 12 játékos marad most itthon. Feladat, hogy azok a játékosok, akik utaznak a Világligára, ott "mutassanak valamit". Lesz is erre lehetőségük, mert tényleg jó hat meccset fogunk játszani. Azt gondolom, ez előremutató lesz számomra is, kíváncsi vagyok, hogy ez a különleges helyzet kiből mit hoz ki. 

- Mi vár rátok a hétfői elutazásig?

- Elég erős volt ez a legutóbbi öt edzés zsinórban a világligásoknak, úgyhogy ma délutánra a Világliga-csapat tagjai pihenőt kapnak, ők holnap folytatják két edzéssel, aminek a délelőtti részében Kanadával, délután pedig Japánnal fognak kétkapuzni, illetve külön is dolgozunk. Vasárnap még lesz egy edzés magunk között, majd hétfőn utazás Belgrádba.

Az itthon maradó játékosokkal, akiket úgy hívok egyelőre, hogy "bő vb-keret", Mátéfalvy Csabával, Zala Györggyel és Németh Zsolttal közösen dolgozunk. Ma délután egy erős tornatermi edzésük lesz, holnap délelőtt-délután szintén dolgoznak. Amíg a Világligán leszünk, nekik lesz alkalmuk egy kis pihenésre, ami elsősorban a Fradi-játékosok miatt indokolt. Nagyon keményen fognak dolgozni az edzéseken, egy-egy pihenőt iktatunk be eközben. Mint most, vasárnap, hétfőn és kedden.

- Köszönöm szépen!



Nagy Ádám a vlv-nek


- Szervusz, Ádi, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Egy furcsa szétválás után vagytok. Tagja vagy a Világliga szuperdöntőjére hétfőn induló csapatnak. Érdeklődöm, hogy vagy, hogy sikerült a felkészülés?

- Szia. Üdvözlök mindenkit! Mondanom sem kell, hogy nagyon boldog vagyok, végre kijuthatok egy világeseményre! Nagyon várom már, hogy mi lesz. Nyilván, próbálom a legjobbamat hozni, ez nem is kérdés. Úgy gondolom, hogy jó volt a felkészülés. Begyakoroltunk mindent, ugye, tegnap este, egy kondival csatlakoztak az "újoncok", ma már tudtunk együtt gyakorolni, pontosítottunk. Holnap lesz Kanada és Japán ellen egy-egy kétkapu, ha jól tudom, aztán hétfőn indulás.

- Te is utaltál rá: eddig mindig úgy hívtak meg téged a keretbe, hogy mindig kimaradtál a végén, hiszen te vagy a legfiatalabb, neked még sok időd van... Ez most azért egy komoly világverseny, még az olimpiára is lehet kvalifikációt szerezni. Ez mekkora dolog? Milyen tervekkel mész?  Mit határozol el magadban?

- Pont ezért különösen örülök, hogy végre az utazó keretben vagyok. Nyilván az a cél, hogy megszerezzük a kvótát, s hogy mindenki bebizonyítsa - én is -, hogy ott a helye az olimpián, illetve a keretben.

- Valami egyéni cél, amit magadban megfogalmazol?

- Inkább csapatszinten van ilyen... Nyilván magamból mindig a legtöbbet szeretném kihozni.

- A csoportkörről hogy vélekedsz? Kanadával kezdtek..., milyenek a leendő ellenfelek?

- Jók az ellenfelek. A japánokkal most elég sokat készültünk együtt, nem hiszem, hogy ők meglepetést okoznak, holnap Kanadát is szondázni tudjuk, a spanyolokat pedig nagyjából ismerjük, bár idén még nem játszottunk velük.

- Hát, Ádi..., jó felkészülést, jó utazást és sikeres szereplést kívánok!


vlv-képek


A világliga belgrádi szuperdöntőjének programja.

A csoport


Japán
Magyarország
Kanada
Spanyolország

B csoport

Ausztrália
Horvátország
Kazahsztán
Szerbia

Június 18., kedd

14.00 Horvátország-Kazahsztán
15.45 Magyarország-Kanada

19.15 Japán-Spanyolország
21.00 Ausztrália-Szerbia

Június 19., szerda

15.00 Japán-Kanada
16.45 Magyarország-Spanyolország

19.15 Ausztrália-Kazahsztán
21.00 Horvátország-Szerbia

Június 20., csütörtök

15.00 Horvátország-Ausztrália
16.45 Magyarország-Japán

19.15 Kanada-Spanyolország
21.00 Kazahsztán-Szerbia

Június 21., péntek

15.00 A2-B3(13)
16.45 A3-B2 (14)

19.15 A1-B4 (15)
21.00 B1-A4 (16)

Június 21., szombat

13.30 13 vesztese-16 vesztese (17)
15.15 14 vesztese-15 vesztese (18)
 
17.45 13 győztese-16 győztese (19)
19.30 14 győztese-15 győztese (20)

Június 22., vasárnap

15.00 17 vesztese-18 vesztese (a 7-8. helyért)
16.45 17 győztese-18 győztese (az 5-6. helyért)

19.15 19 vesztese-20 vesztese (a 3-4. helyért)
21.00 19 győztese-20 győztese (döntő)