FACEBOOK

Japán est a szigeten

Japán est a szigeten
hozzászólás, 2019.06.12.

Második kétkapuját vívta a Margitszigeten gyakorló válogatott keret szerdán este a szintén a Világligára készülő japán válogatottal. A vlv a helyszínről:


DÉLELŐTTI VLV-RIPORT

DÉLELŐTTI VLV-FOTÓK

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


A kétkapu előtt még volt egy erős tornatermi edzés Zala György irányításával.

Az úszás és a labdás bemelegítés után Németh Zsolt és Nyéki Balázs bíráskodása mellett játszottak a csapatok. Az edzőmeccs első szakaszában a mieink sorozatban lőtték a gólokat, a meccs második részére jött fel kicsit az ellenfél. A legemlékezetesebb találat Zalánkié volt. Ő hátulról hozta fel a labdát, miközben a japán kapus fennhangon utasította az előtte játszó japánokat, hogy mire figyeljenek. Épp csak ő nem figyelt, Zalesz a félpályáról váratlanul rálőtte és a meglepett kapus a kezét sem tudta felemelni. Az eddig végig hangosan kiabáló hálóőr ezután jó darabig csendben maradt...

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Jó estét, Tomi! Megvolt az első kétkapu a japánokkal. Hogy értékeled? Milyen volt?

- Igazság szerint a héten az első, de múlt héten már egyszer összecsaptunk. Akkor éppen, hogy megérkeztek, most én úgy láttam, hogy azért  kezdtek egy kicsit hozzászokni az itteni léthez, mert jobban játszottak, mint a múltkor. Gyorsabbak, pörgősebbek voltak. Én nem is bánom, mert kicsit fölgyorsít bennünket, mire odaérkezünk a Világligára, addig megszokjuk ezt a pörgős vízilabdát, amit egyébként ők képviselnek. Meg egyébként ez a ritmus dominál az új vízilabdában is, ez az oda-vissza, gyors iramú úszás. Úgyhogy jó volt.

Láttam, egy picit fáradtak voltak a játékosaim, mert volt egy keményebb tornatermi edzés a kétkapu előtt, de ez bele volt kalkulálva. Mind a két csapat nézegeti, hogy mit tud jól alkalmazni. Mi is próbálgatunk különféle taktikákat mind a védekezésük ellen, mind a támadásaik ellen igyekszünk többféle dolgot tesztelgetni, aztán gyorsan eldugni, hiszen azért egy csoportban vagyunk. Láttam azért nehézségeket is, amiket okoztak számunkra, de olyan dolgokat is, amelyek használhatóak lesznek, ha még egy kicsit jobban begyakoroljuk azokat itt a héten.


- Mi vár rátok holnap?

- Holnap délelőtt lesz egy edzésünk és utána kihirdetem a Világliga-csapatot.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Jansik Dávid a vlv-nek


- Szervusz, Dávid! Hogy mennek a dolgok? Mesélj egy kicsit! Milyen itt a szigeten?

- Sziasztok! Mindig jó ide jönni edzeni, nagyon szép az uszoda, jó a hangulat itt a sok fa között. A srácokkal is jó a hangulat. :-) Az edzések hosszúak és kemények, de hát ennek van itt az ideje. Nincs sok időnk, ezért muszáj sok munkát csinálnunk ahhoz, hogy össze tudjuk rakni a csapatokat.

- Milyen volt ez a kétkapu a japánokkal? Úgy pörögtek, ahogy vártátok?

- Megmondom őszintén, nagyon picit talán lassabb fokon mentek, mint mondjuk tavaly a Világligán. Valószínű azért, mert itt vannak már pár napja, edzettek párat, aztán elfáradtak. Ettől függetlenül tipikus japán játékuk van, ami ellen minden csapatnak fel kell készülni, hogyha érvényesülni akar ellenük. 

- Egy másfajta kérdés. Gondolom, láttad a BL-meccseket, mit szóltál Szilárdhoz? 

- Először is gratulálok a Ferencvárosnak, nagyon örültem, hogy megnyerték a Bajnokok Ligáját! Néztük a mérkőzéseket együtt, és drukkoltunk nekik. 

- Szilárd hogy játszott?

- Jól. Belőtte azt az ötméterest a végén, amit be kellett lőni ahhoz, hogy megnyerjék, ezért is gratulálok neki.

- Mi vár rátok most?

- Úgy tudom, hogy holnap kettéválik a csapat. Lesz egy Világliga-csapat, és egy VB-csapat és folytatódik a felkészülés. A Világliga-csapatnak lesz egy rövidebb, három-négy-öt edzésből álló felkészülése és utána utazik. A VB csapatnak teljesen más programja lesz. 

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-fotók a szerda esti kétkapuról