FACEBOOK

Válogatott 17-ek - Beszámoló a szombati napról

Válogatott 17-ek - Beszámoló a szombati napról
hozzászólás, 2019.06.09.

Egy kicsit a BL-döntő jegyében telt a válogatott keret szombati programja is. A szövetségi kapitányt a szokásos nap végi tájékoztatásra kértük.


A jelenleg a Margitszigeten gyakorlók:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (MVLC), Dőry Farkas (DVSE), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


A Fradi meghívott válogatottjai, akik az e heti BLF8 miatt nincsenek jelen:

Vogel Soma - kapus,
Gór-Nagy Miklós, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok. 

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Ha nem haragszol, most, amikor a mi napi munkánkról beszélünk, mégis azzal kezdem, hogy a Ferencvárosnak gratulálok a vlv hasábjain keresztül is, mert Varga Zsoltnak már személyesen is megtettem. Minden tisztelet és elismerés kijár a Ferencvárosnak ezután a mérkőzés után, de egyébként az egész éves szereplése miatt is, illetve a BL final eightben nyújtottak kapcsán. Kimagasló volt a teljesítményük, megoldottak minden játékhelyzetet, ami adódott az elmúlt három nap során.

Nagyon jó dolog, ami történt és kedvező a válogatott számára is, hiszen nem akármilyen élményekkel térnek majd vissza hozzánk a válogatott játékosok.

Mi egyébként csendben dolgozunk. A szombat a hatodik napja volt ennek a hosszú hétnek és ezzel még sincs vége, hiszen úgy terveztem, hogy összehangolom a Ferencváros BL-szereplésével az itthoniak munkáját. A Fradi-játékosok hete holnap végződik egy fárasztó hazautazással és mi is vasárnap zárjuk a hetet - a japánokkal lezajló kétkapuzással. 

Szombaton én már láttam kisebb fáradtságot a fiúkon, úgyhogy hosszabb átmosó úszás, illetőleg állóképességet javító úszás került a programba. Az ezt követő vizes edzés nagy része az emberelőnyös szituációk, "rész-szituációk" gyakorlásával telt el, illetve az ez ellen való védekezéssel. Az edzésnek körülbelül 90 perc után vége volt, de a fiúk ottmaradtak és jókedvűen lőttek még szabadon húsz percen át, csak az ebéd mozdította őket ki a vízből. Persze tudták, hogy délután már csak egy kondi vár jájuk, de a csak-ot idézőjelbe kell tenni, mert jó 90 perces kondi volt ez Zala Györggyel. Ez a negyedik kondiedzésünk volt a héten és ez volt a legdurvább. Annak ellenére, hogy vasárnap játszunk, ezt mindenképpen meg kellett ejteni. A fokozatosság elve működött a héten, de most már biztos jelentkeznek majd izomfájdalmak.

Visszatérve a bevezetőben elmondottakhoz: a nap azzal végződött, hogy a Ferencváros nyert, úgyhogy ez számunkra egy hasznos és szép nap volt.

Címkék:
Märcz Tamás