FACEBOOK

Märcz Tamás: ,,Minden elismerés a Ferencvárosé!,,

Märcz Tamás: ,,Minden elismerés a Ferencvárosé!,,
hozzászólás, 2019.06.07.

A szövetségi kapitányt a Margitszigeten folyamatosan gyakorló válogatott keret elmúlt két napjának összefoglalására kértük, s a Fradi hannoveri sikeres meneteléséről is kérdeztük.


A jelenleg a Margitszigeten gyakorlók:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (MVLC), Dőry Farkas (DVSE), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


A Fradi meghívott válogatottjai, akik az e heti BLF8 miatt nincsenek jelen:

Vogel Soma - kapus,
Gór-Nagy Miklós, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok. 


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Csütörtök délelőtt a hetedik vizi edzést tartottuk meg, úgy, hogy már két tornatermi foglalkozáson is túl voltunk. Hosszabb úszással kezdtünk, amit taktikai gyakorlás követett. Csak délelőtt edzettünk, a programot eleve a BL-meccsek figyelembe vételével alakítottam ki, s mivel egyébként is jól jött már a fiúknak egy kis pihenő, délután négy BL-mérkőzést is meg tudtam nézni. Szóval vízilabdával töltöttem a pihenőidőt is!

Péntek reggel végre elérkezett az idő (a hét elejei viszonylag kezdetleges állapothoz képest), hogy kétkapus gyakorlást végezzünk. Ehhez partner sem kellett, hiszen 14 mezőnyjátékosunk van és három kapusunk, két csapatra osztódott a társaság és mindkettőnél volt cserelehetőség is. A 30 perces éles kétkapu végül egy emberelőnyös-emberhátrányos gyakorlásba alakult át, a tervnek megfelelően. 

Az este folyamán végre egy igazán jó tornatermi edzést produkáltak a fiúk, Zala Gyuri vezetésével. Bár a vízben csak egy órát voltunk, éppen a Ferencváros BL-meccse miatt, viszont az az egy óra nagyon intenzív volt. Két kapura, célirányosan gyakoroltunk taktikai elemeket, elsősorban a védekezést, szerintem nagyon jól sikerült. Olyan játékhelyzetekre koncentráltunk, amelyek többször előfordulnak - ennél részletesebben nem osztom meg ezt az olvasókkal...

Tehát nagyon hasznos egy óra volt, majd ezt követően közösen vacsoráztunk egy étteremben, ahol lehetőségünk volt megnézni a Fradi BL-elődöntőjét. (Egyébként negyedórával korábban, még a medenceparton pedig mindenki azt nézte a telefonján, hogy ki jut be a döntőbe a másik elődöntőből, a Recco-Olympiakosz-párharcból.)

Úgy láttam, nagyon nagy örömöt okozott, hogy a válogatott-csapattársak kiharcolták a BL-döntőbe jutást. Ezt én is óriási dolognak tartom, mert azt gondolom, hogy az egyik legjobb, legérdekesebb, legizgalmasabb vízilabdát játszó csapatot győzték le, amelytől egyébként szerintem a nagy esélyes Pro Recco is a legjobban félt. Azt mondom, hogy tényleg minden elismerés a Ferencvárosé, hiszen nem is könnyű helyzetből sikerült végül "kikaparni" a győzelmet. Sok jó teljesítmény volt, aminek külön örültem. Nagyon szép gólokat láttunk, ez a közönség szempontjából fontos, szerintem szép mérkőzés volt.

A szombati programot is úgy terveztük, hogy délelőtt vizes edzés legyen, délután egy komoly tornatermi foglalkozás, majd a vacsoránál ismét együtt nézzük majd meg a Ferencváros BL-döntőjét.

Ami az esélyeket illeti: a két csapat találkozott egymással nem is olyan régen, az európai szuperkupa döntőjében, ez a meccs Budapesten volt, ami talán jelentett némi előnyt a Ferencváros számára, hiszen hazai közönség előtt játszhatott. Már akkor lehetett látni, hogy az Olympiakosz egy borzasztóan jól összerakott csapat, posztokra igazoltak, méghozzá azokra a posztokra, amelyeket illetően a görög vízilabdasport hiányt szenved. Nagyon összeszokott, jó csapat, de hát ezt nem is kell mondani, hiszen aki a Reccót megveri és címvédőként, ilyen eredménylajstrommal érkezik a döntőbe, az eleve tiszteletet parancsol. Mindennek ellenére azt gondolom, hogy jó formában játszik a Fradi, felfelé menetben van, stabilnak látom őket, úgyhogy... Nagyon nehéz mérkőzés lesz, tippelni abszolút lehetetlen, de szerintem nem nyomja nagy teher a Ferencváros-játékosokat és megvan a reális esélye annak, hogy egy nagy meccsen elhódítsák a trófeát. Ehhez legalább az elmúlt napokban mutatotthoz hasonló jó teljesítményekre lesz szükség, mert az biztos, hogy az Olympiakosz taktikusan és jól fog játszani, de az elmúlt napokban látottak alapján képesek lehetnek a győzelemre az FTC játékosai.

Címkék:
Märcz Tamás