FACEBOOK

Csütörtökön megkezdődik a BLF8 - a vlv hannoveri riportja

Csütörtökön megkezdődik a BLF8 - a vlv hannoveri riportja
hozzászólás, 2019.06.05.

A Bajnokok Ligája utolsó meccseivel lezárul a 2018-19-es klubszezon. Egy magyar csapatért szoríthatunk, a Fradi csütörtökön 16 órától a Dubrovnikkal küzd meg a legjobb négy közé jutásért. Helyszíni tudósításunk:


A magyar bajnok már kedden elutazott Németországba, a programban frankfurti átszállás szerepelt, ami végül meg is valósult, de a késői budapesti indulás miatt csak futással érte el a csapat a hannoveri csatlakozást. (A csomagok nem is érkeztek meg, egy következő géppel jöttek a csapat után Hannoverbe.)


VLV-képriport az utazásról

A Hannoverben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Szerdán délelőtt már benépesült a Stadionbad uszoda, amely a hannoveri klub hazai BL-meccseinek is otthont adott.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, az edzésekre érkező, egymást váltó csapatok tagjai, szakvezetői régi barátokként köszöntötték egymást.

Kora délután megtartották a hivatalos sajtótájékoztatót, amelyen minden csapattól a vezetőedző és egy játékos képviseltette magát. Magyar részről Gór-Nagy Miklós kísérte el Varga Zsoltot. Valamennyi szereplő szóhoz jutott, a moderátor, Csurka Gergely mindenkinek lehetőséget adott, hogy megszólaljon.

Ezután rendezték meg a technikai értekezletet, amely után jelenthetjük: a csapatoknak egy előre leadott 15-ös listából minden meccs előtt két órával kell 13 játékost nevezni. Lényeges információ, hogy nem kell "sérültet hazudni", a meccsek előtti cserélés "alapjog".

Érdekesség, hogy a Fradi a szezon elején még Varga Dánielt és Madaras Norbertet is nevezte az egész tornára szóló bő keretébe, a rendezők egy "próbatáblán", egy nappal a torna kezdete előtt, ebből a bő listából merítettek, így került fel a csapatnévsorba a már visszavonult Varga Dániel és Madaras Norbert neve.



Az FTC-Telekom Waterpolo hannoveri 15-ös kerete:

Gárdonyi András, Vogel Soma - kapusok,
Gór-Nagy Miklós, Nikola Jaksics, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Stefan Mitrovics, Német Toni, Szlobodan Nikics, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Aaron Younger, Varga Dénes, 
Vámos Márton- mezőnyjátékosok


A torna programja:

A torna menetrendjét a főtábla-csoportokon belüli helyezés határozta meg, első a negyedikkel, második a harmadikkal csap össze az elődöntőbe jutásért.

Június 6., csütörtök

16.00 Jug Dubrovnik-FTC (RM2) - M4 Sport, vlv (szöveges élő)
17.30 CNA Barceloneta-Verona (RM3)
19.00 Pro Recco-Hannover (RM1)
20.30 Olympiakosz-Brescia (RM4)

Június 7., péntek

15.00 RM1 vesztese-RM4 vesztese (az 5-8. helyért) (SF1)
16.30 RM2 vesztese-RM3 vesztese (az 5-8.helyért) (SF2)
19.00 RM1 győztese-RM4 győztese (elődöntő) (SF3)
20.30 RM2 győztese-RM3 győztese (elődöntő)

Június 8., szombat

15.00 SF1 vesztese-SF2 vesztese (a 7-8.helyért)
16.30 SF1 győztese-SF2 győztese (az 5-6. helyért)
19.00 SF3 vesztese-SF4 vesztese (bronzmérkőzés)
20.30 SF3 győztese-SF4 győztese (döntő)


A szerdai edzéseket követően három csapattagot kértünk a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:


Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt, köszöntelek Hannoverben! Itt vagytok most már több mint egy napja. Arra kérlek, foglald össze, mit végeztetek, hogy áll a csapat?

- Ilyenkor a legfontosabb része a megérkezés utáni időszaknak, hogy egy picit hozzá tudjunk szokni a medencéhez, a medence mélységéhez, magához az egészhez. A játékosoknak mindig kellenek támpontok, hogy hol a két méter, hol az öt méter, ezt érezni kell egy picit, nem lehet mindig kitekintgetni az oldalvonal felé. Ez a legfontosabb része. Emiatt mind a két edzés rövid volt, de úgy gondolom, mindkettőbe tettünk taktikai elemeket, hogy azon keresztül is egy picit tudják érezni a játékosok, hogy hova kell tenni a blokkokat, illetve melyik szögből honnan, hova kell lőni.

- Hogy álltok úgy összességében, milyen teljesítményt vársz? Érzel-e valamit, hogy hogyan fog sikerülni?

- Nézd, nagyon sok munkát tettünk bele ebben az évben, ténylegesen januártól is rengeteget dolgoztunk. Talán ott, január-februárban volt egy picit több idő ebben a szezonban, amikor lehetett dolgozni, és utána is, ameddig lehetett, folytattuk. Aztán el kellett kezdeni egy nagyon komoly taktikai munkát, hiszen a játék nem úgy ment, ahogy szerettük volna. Úgy érzem, hogy tényleg nagyon sokat készültünk, ebben az utolsó tíz napban specifikusan a Jug játékára. Azt gondolom, hogy van mindig egy része a játéknak, amire nem lehet felkészülni, ettől sport a sport, és van egy része, amire viszont fel lehet. Bízom benne, hogy az a része, amire fel lehetett készülni, az jól fog működni holnap. A többihez kell az a játékos erő, az a játékos plusz, amivel meg lehet nyerni egy mérkőzést.

- Milyen állapotban vannak a játékosok? A hangulatuk jó, azt én is meg tudom állapítani. Hogy állnak fizikailag, hogy állnak lelkileg?

- Azt gondolom, mondhatom azt nyugodtan, hogy jól. Bízom benne, hogy ez ki is fog jönni a holnapi mérkőzésen, hogy jó állapotban, jó hangulatban vannak. Ezek nehéz mérkőzések, ezt láttuk ebben az évben a BL-sorozaton keresztül, hogy tényleg a legjobb csapatok küzdenek egymással, úgyhogy szerintem ezek nyitott mérkőzések. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a szív, a férfias lelkesedés az, ami talán adhat olyan pluszt nekünk holnap, amivel tudunk nyerni. 

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Hajrá Fradi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz, Dumi! Eljön holnap a nagy nap, megkezditek a szerepléseteket a hannoveri BL final eightben. Arra kérlek, mondd el, hogy érzed, milyen a csapat, mire számítasz te, mit szeretnél elérni azon kívül, hogy megnyerjétek a tornát!

- Ez a legfőbb célom. Nem tudom, hogy mit emelhetnék ki. Teljesen mindegy, hogy milyen játékképpel, de azt szeretném, hogy nálunk legyen több gól a meccs végére. Azért is mondom ezt, mert van sok ismeretlen faktor a Jug részéről, sok olyan játékos, akit most látok először, mégis, nagyon eredményesek voltak a csoportjukban. Valószínűleg ránk is nagyon jól felkészülnek, jó taktikával. Nem tudom, mire számíthatok, őszintén. Tőlük sem, teljesen és magunktól sem, teljesen, mert, ugye, túl vagyunk egy sikeres klubszezonon a hazai mezőnyt illetően és kicsit úgy meg is elégedtünk ezzel. Abban bízom, hogy erre a meccsre még fel tudjuk pörgetni magunkat.

- Azt mondtad, hogy ismeretlen egy kicsit a Jug. Ez mit jelent? A támadásaikat nem ismeritek, a játékosok egyéni kvalitásait?

- Sok játékost nem ismerünk, nem tudom pontosan, milyen potenciált tartogatnak azok a fiatalok, akikről tudom, hogy eredményesek voltak. Papanasztasziu... - ez előtt a szezon előtt soha semmilyen körülmények között nem láttam és csak a vágásokból, meccsrészletekből tudom, hogy egyáltalán komoly csapatnak lehet a tagja. Ilyen tényezők vannak.

Alapvetően a Jug játéka tizenéve nagyon hasonlóan néz ki, tehát szerintem arra számíthatunk holnap is, de mondom, ezek a nüanszok lehet, hogy meglepetést fognak tudni okozni.

- Azért annyit mondjál biztatásul, hogy ti jó állapotban vagytok? Hogy láttad az edzéseken?

- Szerintem igen. Kellőképpen sokat pihentünk és utána mégis tudtunk edzeni úgy, hogy összekaptuk magunkat, tehát nem a fizikális részen fog múlni. Bízom benne, hogy felvesszük a ritmust, mert elképzelhető, hogy meglepetést hoz majd az, hogy milyen gyorsan kezdenek.

- Akkor erre számítasz.

- Erre.

- Hát, Dumi! Holnap ilyenkor más sokkal okosabbak leszünk. Köszönöm szépen a beszélgetést.



Jansik Szilárd a vlv-nek


- Szervusz, Szilárd!

- Szervusz, Geyza!

- Hannoverben vagyunk, holnap elkezdődik egy rendkívül fontos torna, ennek a szezonnak az utolsó állomása. Hogy vagy, mire készülsz?

- Így van! Azt gondolom, hogy egész évben erre készültünk - nyilván azon kívül, hogy megnyerjük a magyar bajnokságot is -, rengeteg mérkőzésünk volt a BL-ben. Tizennégy mérkőzésünk volt, az alapján kellett kvalifikálni magunkat, ez végül is a negyedik helyen sikerült. A másik csoport első helyezettjével játszunk, amely a Dubrovnik.

Jól érzem magamat, azt gondolom, hogy a csapattársaim is, mindenki egészséges, és fizikálisan is topon vagyunk. De bármit lehet mondani, holnap 4 és 5 óra között valószínűleg ki fog derülni, hogy is vagyunk.

- Olyan lesz ez a holnapi meccs, mint egy világverseny negyeddöntője, minden múlik rajta: hogy utána hol fogtok játszani, éremért vagy az ötödik helyért kell izzadni. Mit tudsz a Dubrovnikról, mire számítasz?

- Egy nagyon erős horvát bajnok, igazából megmutatták, hogy ők a tizennégy meccs alatt miért tudtak elsők lenni a csoportjukban. Ez azért mutatja az erejüket, nagyon erősek, nyilván a jobboldaluk Garciával és Jokoviccsal különösen erős - de készültünk erre, tudjuk, hogy ezt hogyan semlegesítsük. Megvan a játékunk ellenük, de még egyszer mondom, bármit lehet mondani, ezt ott kell megmutatni holnap délután. Minden ezen múlik. Ha nyerünk, akkor onnantól már éremért játszhatunk, ha nem, akkor meg mondhatni azt, hogy "leves". De nyilván erre nem is készülünk, mindenképpen nyerni szeretnénk, és mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek