FACEBOOK

Válogatott 17-ek - beszámoló a keddi napról

Válogatott 17-ek - beszámoló a keddi napról
hozzászólás, 2019.06.04.

Kedden folytatta munkáját a válogatott keret 17 játékosa. A szövetségi kapitányt az esti edzés után kértük összegzésre:


A jelenleg a Margitszigeten gyakorlók:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (MVLC), Dőry Farkas (DVSE), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


A Fradi meghívott válogatottjai, akik az e heti BLF8 miatt nincsenek jelen:

Vogel Soma - kapus,
Gór-Nagy Miklós, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok. 

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Délelőtt volt egy hosszabb úszás és némi labdatechnikai gyakorlás, és foglalkoztunk az emberhátrányos védekezéssel is. Ezt a játékelemet ebben az évben kicsit korszerűsítettük, ez már az Európa Kupa időszakában elkezdődött, úgyhogy tulajdonképpen nem beszélhetünk újdonságról, a korábbi munkát folytattuk ezen a téren.

Délután egy elég komoly tornatermi foglalkozást tartott Zala Gyuri, egyelőre még csak a mobilizáció és a koordináció volt előtérben. Speciális volt ez a tornatermi gyakorlás, úgy láttam, hogy eléggé megizzadtak a fiúk. Késő délután a vízben folytattuk a munkát, majdnem kétórás foglalkozás volt ez, amelynek nagy részében már a labda volt a főszereplő. A lefordulásokat próbálgattuk, illetve igyekeztünk elég nagy iramot diktálva gyakorolni az emberelőnyös helyzeteket és picit rákényszeríteni a játékosokat az alkalmazkodásra a tekintetben, hogy sokkal magasabb a ritmusa a jövő vízilabdájának ahhoz képest, mint amit eddig megszoktak. Ez volt a lényegi része az esti edzésnek.

- Most már egyértelműen az új szabályok alapján gyakoroltátok a játékelemeket?

- Igen. Tegnap még szándékosan nem foglalkoztunk az új szabályokkal, mert nem akartam kavarodást, hiszen a Fradi elleni edzőmeccs értelemszerűen még a régi (a BL-ben érvényes) szabályok szerint zajlott. Ma reggeltől kezdve viszont ez már folyamatosan téma, beszélünk is az egyes játékhelyzetekről, próbálunk kreálni is olyan szituációkat, amik adódhatnak a szabálymódosítások miatt.

- Mindenki edzett, mindenki rendben van?

- Hála istennek, igen, mindenki egészséges, továbbra is azzal a 17 játékossal végezzük a munkát, akikkel elkezdtük hétfőn.

- Köszönöm a tájékoztatást!


A magyar női válogatott a Világliga budapesti szuperdöntőjének első napján kikapott legnehezebb csoportellenfelétől, az olimpiai bajnok USA csapatától.

USA-Magyarország 12:9 (2:3, 4:1, 2:2, 4:3)
G.: Musselman, M. Fischer, Haralabidisz 2-2, Steffens A., Fischer, Fattal, A Williams, K. Neushul, Seidemann, ill. Keszthelyi 4, Szilágyi 3, Vályi, Parkes

A lányok szerdán 20.15-kor Oroszország ellen szállnak medencébe.

Címkék:
Märcz Tamás