FACEBOOK

Megkezdte a felkészülést a válogatott - szigeti edzésriport

Megkezdte a felkészülést a válogatott - szigeti edzésriport
hozzászólás, 2019.06.03.

Hétfőn megkezdte a felkészülést Märcz Tamás 27-es válogatott keretének nagyobbik része. Edzésriport.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


A margitszigeti Széchy uszudában tartotta meg első edzését a keret nagyobbik fele, hiszen a tíz Fradi-játékos a csütörtökön kezdődő hannoveri BL final eight-re készül.

A teljes névsor:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (MVLC), Dőry Farkas (DVSE), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC) Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


Märcz Tamás és stábja először hosszú úszópenzumot vezényelt a fiúknak, majd rövid labdás gyakorlás után a társaság három részre szakadt, két csoport a kapuknál lövöldözött, a harmadik az egyik kapu mögött gyakorolt, elsősorban lábtempózást.

Természetesen az edzés utolsó szakaszában a sapkák is előkerültek, a szövetségi kapitány egy új, eddig nem látott, nagy méretű demonstrációs táblán mutatta meg, hogy mit szeretne látni a vízben.

Érdekesség, hogy bár a válogatott legközelebbi nagy tornája már az új szabályok szerint zajlik, a délelőtti taktikai variációknál még a régi rendszer szerint "működtek" a játékosok. Ennek oka az volt, hogy este a Ferencvárossal játszik ekzőmeccset a válogatott keret, segítve ezzel a hannoveri BL F8-ra kedden elutazó magyar bajnok felkészülését, a BL-ben pedig még a régi szabályok érvényesek. Nem mellékes az sem, hogy e megoldás révén a szövetségi kapitány testközelből láthatja azt a tíz emberét is, aki szintén csatlakozik majd a többiekhez Hannover (és egy kis pihenő) után.

Az edzés utolsó szakasza egyébként "sajtónyilvános" volt.

VLV-VIDEÓK:

(Märcz Tamástól a Fradi elleni esti edzőmeccs után kérünk napértékelést.)


Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


Kardos Gergely a vlv-nek


Gyárfás Tamás a vlv-nek



vlv-képek a délelőtti edzésről