FACEBOOK

Pellei Csaba a szentesi csapategységet dicséri

Pellei Csaba a szentesi csapategységet dicséri
hozzászólás, 2019.05.30.

A szentesi szakvezetés is értékelte a 2018-19-es szezont és közzétette következő évi keretének névsorát is.


A szentesiek a vártnál is jobban szerepeltek a nemrég zárult bajnokságban, nem kellett aggódniuk a kieséstől, s a szezonzáráskor a 10. helyen végeztek.

A klub honlapján Pellei Csaba vezetőedző interjú formájában értékelte az évet.

- Az elmúlt két szezonhoz képest jelentősen jobb idényt zárt a Metalcom Szentes. Edzői szemmel milyen volt ez a szezon?

- Nagyon nehéz idény elé néztünk, ahogy megtudtuk a sorsolást, mert a nehezebb csoportba kerültünk, amit jól bizonyít, hogy a 9-12. hely közé hárman is a mi csoportunkból jutottak be.

- Az alapszakasz utolsó fordulójában még a felsőházba kerülésre is volt esély. Reális lett volna oda bekerülni?

- Az az igazság, hogy rengeteg problémával küzdöttünk a szezon kezdetekor. Az alapozás végén görög légiósunk megsérült, rá hetekig nem számíthattam, ahogyan Manojlovicsra és Wernerre sem, utóbbira novemberi térdszalag-szakadása miatt. Ilyen előzmények után kellett továbbmennünk, 12 pontot terveztünk, hál’ istennek ebből 17 lett. Nagyon jó alapszakaszt zártunk, ami feljogosított arra bennünket, hogy hasonlóan jó rájátszásban bízzunk. A középszakaszban 24-ből 18 pontot megszereztünk – itt is tizenkettőt terveztünk –, így 35 pontot gyűjtve ötpontos előnnyel megnyertük az alsóházat a Pécs előtt. Közel azonos költségvetésből dolgozott a Metalcom Szentes az elmúlt három évben, mégis hatalmas előrelépés történt.

- A középszakasz egészen parádésra sikeredett, megnyertétek, majd a 9-12. hely első párharcát is azonnal letudtátok, majd jött a Pécs elleni hazai döntetlen majd idegenbeli vereség. Tényleg ilyen pici különbség van a két csapat között?
.
- Négy meccset játszottunk velük, egyszer mi, egyszer ők nyertek, míg kétszer döntetlent értünk el. Más volt a pécsiek útja, és más volt a miénk a bajnokságban, mert mi többségben hoztuk kötelező győzelmeinket, ők viszont volt, hogy belehibáztak, viszont bravúrsikert értek el a Honvéd ellen – mi is – és a BVSC ellen, utóbbit ráadásul oda-vissza legyőzték.

- Összességében hogyan értékeled a szezonunkat?

- Nagyon nehéz, hosszú idény volt, tele buktatókkal, de a csapategységnek köszönhetően kiváló évet zártunk. Két esztendő alatt megháromszoroztuk a pontjainkat, illetve szakmai szemmel a játék képe is sokat javult. Magabiztosabbak lettünk, bírtuk a sorozatterhelést. Mindenben előreléptünk, a felsőházba kerüléshez két-három bravúrra szükségünk lett volna még a kemény csoportunkban, de elégedett vagyok a 2018-19-es szezon végeredményével. Ezen kívül külön öröm számunkra, hogy több játékosunk teljesítményét is figyeli Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Becsei Dávid


A SZENTESIEK 2019-2020-AS KERETE

A Szentes csapatának magja együtt marad a 2019-20-as szezonra, hiszen Vörös Viktornak, Pellei Franknak és Somogyi Balázsnak élő szerződése van. 

Nagy Márton, Meixner Marcell és Atanasziosz Kriszopatisz további egy esztendővel meghosszabbította szerződését, míg Kókai Tibor, Hegedűs Bence és Pellei Kristóf tovább két évre írt alá a klubhoz, amelynek két fiatal játékosa, Bozó Péter és Kasza Dániel – mindketten centerek – is a felnőtt csapattal tréningezik majd a nyártól.

- Teljesen új csapatunk lesz, változnak a szabályok is, úgyhogy új helyzet lesz. Szerkezetileg nem változunk, erősségünk attól is függ, hogy a riválisok összetétele hogyan változik. Célkitűzésünk nagyban függ attól, hogy a bajnoki sorsoláskor melyik csoportba kerülünk, egyáltalán nem mindegy, hogy a párokból melyik csapatot kapjuk meg – hangsúlyozta Pellei Csaba vezetőedző.

A francia Montpellier-be távozó György Dávid helyére Borna Duvnjakot igazolták le a kapuba a Honvédból. A Vasastól érkező Mátyok Norbert a Honvédba aláíró ifj. Tóth Gyula helyére érkezik, míg a legutóbb Szombathelyen szerepelt egykori szegedi, szerb Ivan Basara Alekszej Kuzmenko és Kiss Kristóf Szeif helyét veszi át a kapásoldalon, illetve bekkben. Távozik az idény során súlyos sérülés után rehabilitáción részt vett Werner Richárd is. A rossz kéz oldalon hátul a román válogatott Gergelyfi Róberttel erősít a Szentes, a játékos Nagyváradról érkezik.

Távozott:

György Dávid (Montpelllier, francia),
Kiss Kristóf Szeif (Pécs),
ifj. Tóth Gyula (Honvéd),
Alekszej Kuzmenko (Fehéroroszország),
Marko Manojlovics (idény közben távozott, közös megegyezéssel)

Érkezett:

Ivan Basara (Szombathely),
Gergelyfi Róbert (Nagyvárad),
Borna Duvnjak (Honvéd),
Mátyok Norbert (Vasas),
Bozó Péter (az ifjúsági csapatból kerül fel)
Kasza Dániel (az ifjúsági csapatból kerül fel)

Címkék:
Szentes Pellei Csaba