FACEBOOK

Volvo Kupa - 2. felvonás

Volvo Kupa - 2. felvonás
hozzászólás, 2007.03.18.

 Az I. Volvo Kupa második napján 16 órától a román válogatottal találkozott a magyar nemzeti együttes. A románok elleni mérkőzés meglehetősen nehezen indult, de miután beindult a gépezet, egy percig sem volt kérdéses a magyar válogatott győzelme.

Április 3.

Magyarország ? Románia 12-5 (2-1, 2-1, 4-2, 4-1)

 

                                                   

Magyarország

 

1 ? Nagy Viktor

5 ? Kásás Tamás

7 ? Kiss Gergely

8 ? Benedek Tibor

9 ? Fodor Rajmund

10 ? Biros Péter

12 ? Molnár Tamás

Cserék:

2 ? Varga Dániel

3 ? Madaras Norbert

4 ? Steinmetz Ádám

6 ? Szivós Márton

11 ? Gór-Nagy Miklós

13 ? Szécsi Zoltán

14 ? Kiss Csaba

Románia

 

1 ?Nenciu Bertini

2 ? Radu Cosmin

4 ? Bonca Florin

9 ? Andrei Dina Edward

10 ? Georgescu George

11 ? Matei Cuiman Alexandr

12 ? Kádár Kálmán

Cserék:

3 ? Negrean Tiberiu

5 ? Iosep Andrei

6 ? Busila Andrei

7 ? Dunca Gheorghe

8 ? Georgescu Ramirez

13 ? Stoenescu Dragos

14 ? Ghiban Alexandru

15 ? Chioveanu Mihnea

 

 

Kisebb győzelemmel kezdett a magyar csapat, hisz Biros Péter szerezte meg a ráúszásnál a labdát Mateijel szemben. Sajnos az első támadásunk sikertelen volt, viszont a másik oldalon Kádár is csak kapu mellé tudott lőni. Fordulás után Radu ellen ötméterest ítéltek, mert Molnárral szabálytalankodott. A büntetőt Biros értékesítette, ezzel megszerezve a mérkőzés első gólját. Ezután mindkét oldalon elhaló támadások és pontatlan lövések sorozata vette kezdetét. A gólcsendet Matei törte meg, aki Molnár kiállítását követően belőtte a román előnyt. Az edzők kihasználva a lehetőséget mindkét csapatot félig kicserélték, hogy újult erővel lendülhessenek támadásba. Georgescu kiállítása után Fodor megszerezhette volna a vezetést, de a kapufára húzta a labdát. Ezt követően csak újabb gyenge próbálkozásokat láthatott mindkét oldalon a lelkes debreceni közönség. Két perccel a vége előtt Kásás próbálta növelni a gólok számát, de lövése a felső lécről a gólvonalra pattant és nem ment be. Az ellentámadásnál Fodor blokkolta Busila lövését, majd meg is szerezte a hazai gárda a labdát. A meginduló Kiss Gergő lövését fogta a román kapus, de szerencsére hozzánk pattant vissza a játékszer, így Fodor újra próbálkozhatott, de a román blokk jó helyen ért össze és elakadt benne a lövése. A labda Kisshez pattant és ő már nem hibázott. (2-1) A gól után megadatott a románoknak az egyenlítési lehetőség Gór-Nagy kiküldésével, de Georgescu lövését Nagy Viktor hárította és ezzel vége is lett az első negyednek.

 

A következő játékrész elején Matei szerezte meg a labdát Madaras elől, így román támadás következett, amiből nem született találat. Nagy Viktor indítására viszont nem figyeltek a játékosos, így a románok megszerezhették a labdát, valamint második góljukat, Radu ejtésének köszönhetően. Ezután emberelőnyből újra vezethettünk volna, de Molnár Nenciut lőtte hasba. Egy gyenge román próbálkozás után Varga Dániel lőhette volna a harmadik gólunkat, de nem adták meg, mert közben a bírók már kontrát fújtak. Még egy kontrát követően végül Biros passzából Fodor szerezte meg a válogatott harmadik találatát a szinte üres román kapu bevételével. Ismét Gór-Nagy kiállításával lehetősége volt a románoknak az egyenlítésre, de Andrei lövését Nagy Viktor tolta a kapu fölé. Következett egy magyar támadás, de a fehérruhások szabálytalanságot fedeztek fel és kontrát fújtak. A visszaúszás közben Kásás megszerezte a labdát és előreadta Steinmetznek, akinek ? Nenciunak köszönhetően ? nem sikerült a ziccerhelyzetet kihasználnia. Az ellentámadás közben Kiss-nek sikerült belenyúlnia egy átadásban és indítani Kásást, de a csapatkapitány fölé lőtte és ezzel nem csak a labda, de a második negyed is elrepült.

 

Félidő után 4-2-es állásról folytatták a csapatok a mérkőzést. Kásás labda elhozatalának köszönhetően mi kezdhettük az első támadást, de Steinmetz nem tudott mit kezdeni a neki bejátszott labdával, mert a román védők szerelték őt. Minkét oldalon két sikertelen támadás következett, majd Matei több mint 7 méterről hálószaggató gólt lőtt. (4-3) Bonca kiállítását követően emberelőnybe kerültünk, amit Kiss passzából Molnár váltott gólra, amire azonban rögtön érkezett is a válasz egy szép csavar formájában, Dunca előadásában. Benedek centerbe történt beadását követően, Iosep rátámadt Molnárra, amit a bírók egy ötmáteressel díjaztak. Kiss Gergő végezte el a büntetőt, amivel ismét két gólra növelte a hazai gárda előnyét. Majd újra Molnár villant, háromra bővítve a különbséget. Három és fél perccel a negyed vége előtt Madarast kiállították, ezt kihasználva a románok rögtön időt kértek, de nem tudták gólra váltani a helyzetet, mert Biros megszerezte a labdát. A támadásunkba a bírok belefújtak, így az ellenfél jöhetett, de Bonca lövését Nagy Viktor hárította, majd a románokhoz visszapattanó labdát Kádár próbálta belőni, de Szivós blokkolta a lövését. A labda még mindig az ellenfélnél volt, mikor Radunak beadták centerbe, de négy magyar védő és a kapus rontott ki rá és szerelték teljesen tisztán. A negyed utolsó és egyben Magyarország nyolcadik gólját Szivós szerezte, akihez kalandos körülmények között, de végül sikeresen megérkezett a labda.

 

 

 A záró felvonás ráúszását Varga Dani nyerte, de utána rögtön hasba lőtte az ellenfél kapusát. Ezután következett a meccs potyagólja, melyet sajnos mi kaptunk, Georgescu lepattanó labdáját Radunak adták be, akire egyszerre hárman ugrottak ? köztük Nagy Viktor is ? de nem sikerült szerelni és így könnyen jutatta a labdát az üres kapuba. (8-5) Nem sokáig örülhetett a góljának Radu, mert az ellentámadásnál azonnal kiszórták a játékvezetők, és a lehetőséget Kásás azonnal ki is használta, 9-5-re módosítva ezzel az állást. Majd egy kontra után ismét mi támadhattunk és ismételten Kásás volt a gólszerző előnyből. Több kapuramenő próbálkozás után Madaras volt végül újra eredményes ziccerből, ezt követően pedig egy Birostól már megszokott bombagólt láthattak a nézők. Még két támadást vezethettek az ellenfelek, de a 12-5-ös  végeredményen már nem tudtak változtatni.