FACEBOOK

Kis Gábor az Invictus szakmai igazgatója lesz!

Kis Gábor az Invictus szakmai igazgatója lesz!
hozzászólás, 2019.05.25.

A napokban visszavonult Kis Gáborral készül a vlv alapos, várhatóan több részben az olvasók elé kerülő életút-interjúja, de a hírrel annak elkészültét nem várjuk meg: Kis Gábor július 1-jétől a mezőtúri Invictus Úszó és Vízilabda SC szakmai igazgatója! Máris lehet jelentkezni a Kis Gábor Training Camp első foglalkozásaira. Részletek:


A bajnoki bronzcsata két mérkőzésén vett megható búcsút a szolnoki közönség és az ország pólószerető közvéleménye Kis Gábortól, minden idők egyik legjobb centerétől. Kicsi komoly érzelmi hatás alatt élt az elmúlt hónapban, amiben a búcsú mellett az is szerepet játszott, hogy teljesen új, "civil" élet kezdődik számára.

Pénteken a mezőtúri Invictus Úszó és Vízilabda SC bejelentette, hogy július 1-jétől szakmai igazgatóként foglalkoztatja peking olimpiai bajnokát. Gábor feladata nemcsak a sportág, a klub népszerűsítése lesz a térségben, a gyermek és serdülő korosztály csapataival ő maga foglalkozik majd.



Mohi Zoltán klubelnök tájékoztatása szerint mezőtúri központtal igyekeznek regionális hálózatot létrehozni. A terv megvalósítása remekül halad, hiszen mostanra már Gyomaendrődön, Karcagon, Martfűn, Túrkevén, Kengyelen és Szolnokon is van szakosztályuk, mindenütt szakképzett edzők irányításával dolgoznak a gyerekek, összesen 300-an, s a létszám folyamatosan gyarapszik.

KIS GÁBOR:

- Két éve Mohi Zoltán keresett meg, hogy segítsek be az Invictusnál a szakmai munkába. Akkor azt mondtam, ha véget ér a játékospályafutásom, akkor szívesen dolgozok majd a klubnál. Hálás vagyok, hogy Mohi Zoli kivárta az időt, én pedig készen állok a július elsejei munkakezdésre. Tisztában vagyok vele, hogy sok munka vár rám, a gyermek és serdülő korosztály csapatai tartoznak majd hozzám. Figyelem az edzők munkáját, tartok egyéni képzéseket. Igyekszem átadni a szakmai tudásomat, s a parton kívül is törődni szeretnék a gyerekekkel. Azt akarom, hogy a fiatalok jó kedvvel járjanak hozzánk edzésre. Figyelem a fejlődésüket. Azt szeretnénk, hogy minél hamarabb legyen OB II-es csapatunk, majd onnan is lépjünk előre az OB I/B osztályba, egyelőre ennyi. Mindemellett képviselem a klubot a szövetségnél, illetve hamarosan indul a Kis Gábor Training Camp. 

MOHI ZOLTÁN klubelnök:

- Gábor csodálatos játékoskarriert mondhat magáénak, hiszen a válogatottal olimpiai bajnoki címet szerzett, míg klubszinten BL-győztes, sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes. Nem mellesleg emberileg is példaképnek számít. Mindannyiunk számára óriási megtiszteltetés, hogy elfogadta invitálásunkat. Azt tudni kell, hogy Gábor a Mezőtúrhoz közeli Szarvason él családjával. Tehát nem kell sokat ingáznia, hogy ellássa feladatait.

Hogy mik ezek? Először is a sportág népszerűsítése. Összehangolni az edzésmunkát, irányítani az edzőket. Egyéni képzést tartani a gyerekeknek, az utánpótlásunkban biztosítani a folytonosság elvét. Tartani a kapcsolatot a szülökkel, az iskolákkal. A terveink között szerepel az is, hogy külföldi gyerekek számára edzőtáborokat szervezzünk, minderre garancia lehet Kis Gábor neve. 

A Kis Gábor Training Camp első két turnusa július1-től 5-ig, valamint július 8-tól 12-ig lesz.