FACEBOOK

OB1 - A Fradi már 2:0-ra vezet, a Szolnok a harmadik, Kis Gábor befejezte

OB1 - A Fradi már 2:0-ra vezet, a Szolnok a harmadik, Kis Gábor befejezte
hozzászólás, 2019.05.17.

A Fradi 2:0-ra növelte előnyét a döntőben az OSC-vel szemben. A bronzcsata befejeződött, a Szolnok indulhat ismét a Bajnokok Ligájában. A BVSC egyenlített a Miskolc ellen az 5. helyért folyó küzdelemben. Eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:


OB1, rájátszás, 2. szakasz

VLV-ELŐZETES


Bajnoki döntő, 2. mérkőzés

OSC-FTC 10:15 (2:5, 2:3, 3:1, 3:6)

G.: Ukropina 4, Erdélyi 2, Drasko Brguljan, Rangyelovics, Salamon F., Kovács Gergő, ill. Sedlmayer, Kállay, Vámos, Mezei, Jaksics, Varga Dénes 2-2, Német T., Jansik Sz., S. Mitrovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

​A Fradi 2:0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A következő mérkőzés szerdán 19 órakor lesz a Komjádiban.

DRÁGA MECCSNÉZÉS

Míg tartott a mérkőzés, a XI. kerületi rendőrkapitányság feljelentőcédulát helyezett el az uszoda környékén szabálytalanul parkoló kocsik szélvédőjén.

A tiltott helyen várakozásért várhatóan - legjobb esetben, ha nincs más, "minősítő körülmény" - 20 ezer forintot kell majd fizetni.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Kovács Dánielnek.

0:1 - Vámos első gólja

0:2 - Mezei első gólja

0:3 - Német Toni gólja

1:3 - Ukropina első gólja

1:4 - Kállay első gólja

2:4 - Salamon gólja

2:5 - Vámos második gólja, ötméteres

2:6 - Mezei második gólja

3:6 - Ukropina második gólja

3:7 - Kállay második gólja

4:7 - Rangyelovics gólja

4:8 - Stefan Mitrovics gólja

5:8 - Ukropina harmadik gólja

5:9 - Sedlmayer első gólja

6:9 - Ukropina negyedik gólja

7:9 - Kovács Gergő gólja

8:9 - Drasko Brguljan gólja

8:10 - Sedlmayer második gólja

8:11 - Jaksics első gólja

8:12 - Jaksics második gólja

8:13 - Varga Dénes első gólja

9:13 - Erdélyi első gólja

9:14 - Varga Dénes második gólja

9:15 - Jansik Szilárd ötméteresgólja

10:15 - Erdélyi második gólja



Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt! Gratulálok ehhez a győzelemhez, egy lépésre vagytok a bajnoki cím megvédésétől. Hogy értékeled ezt a mai "történést"?


- Inkább úgy mondanám, hogy egy lépést tettünk a győzelem felé. Ez a második mérkőzés volt a bajnokidöntő-sorozatban, én egy picit másképpen értékelem. Ugye, tavaly is volt egy bajnoki döntő, ott is valahogy elkezdtük, aztán lett belőle egy egészen elképesztő történet. Nyilván ez teljesen más, az ellenfél sem ugyanaz.

A mai mérkőzés jól indult, pontosan kezdtünk, nagyon nagy ritmussal. Ezt talán végig is vittük, egy hullámzás volt benne, az OSC feljött 9:8-ra és tényleg nyitottá, élessé vált a mérkőzés. A védekezés stabil maradt - ez a legfontosabb. Somának volt egy nagyon nagy védése, utána tudtunk fordítani, újra elmenni, ami, azt gondolom, nagyon nagy teljesítmény volt ma a csapatomtól. Úgyhogy gratulálok is nekik nagyon. Nagyon sok kiállítás volt ma, ezt jól tudtuk tolerálni, higgadtak maradtunk végig és ebből tudtunk utána támadni.

- Milyen forgatókönyv következik most? Egy győzelem kell, otthon játszotok, mire kell vigyázni ilyenkor?

- Teljesen szokásos a forgatókönyv, ugyanúgy elemzünk, mint hogyha tíz meccsünk lenne még, ebben a tekintetben nem változik a szisztéma. Ugyanazt kell csinálnunk, meg kell néznünk, hogy mi az, ami ezen a mérkőzésen jól működött, mi az, ami rosszul, mi az, amin tudunk még változtatni, mi az az egy-két dolog, amihez érdemes ilyenkor hozzányúlni. Ugyanúgy megyünk tovább, mint eddig.

- Köszönöm szépen!



Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz, Soma! Gratulálok neked is a győzelemhez! Nagyon érdekel, hogy hogy készültetek erre a meccsre, mi volt a taktika, úgy gondolkodtatok, hogy mindenképpen nyerni kell vagy megvárjátok, hogy mit hoz az ellenfél?


- Először is: köszönjük szépen! Természetesen úgy készültünk, hogy ma nyerni szeretnénk. Alapvetően, ha arra gondolsz, hogy mit csináltunk edzésen, szinte ugyanazt. Van egy bevett szokásunk, azt csináltuk most is. Kielemeztük az előző mérkőzéseket, azokból egy-két dolgot próbáltunk javítani. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is, főleg a támadásunkon látszódott ez: 15 gólt lőttünk, azért ez egy döntőben hatalmas teljesítmény. Ebből a mai mérkőzésből okulva a védekezéssel kell majd most ismét foglalkozni. 

- Volt egy kritikus pillanat, amikor a meccs második szakaszában egy gólra feljött az OSC és úgy nézett ki, hogy a lendületük megvan és talán még egyenlítenek is. Ott mit éreztél?

- Igen, ezt nagyon jól látod. Úgy érzem, hogy abban a periódusban, a harmadik negyedben, annak az elején én is kicsit mélyponton voltam, a csapat játéka is egy kicsit lelassult. Azt éreztem, hogy kell egy-két védés, amivel tudom hozni azt a pluszt, amit mondjuk, esetleg az elején hozzá tudtam tenni. Szerencsére sikerült is és azt hiszem, utána egyből góllal válaszoltunk és azzal szinte le tudtuk zárni a meccset.

- Igen, ez döntő volt, Zsolt is kiemelte a nyilatkozatában. Mi következik most? Hogy készültök? Ebben mindig van egy kicsi rizikó - szinte már ott van az aranyérem...

- Igen, de például a tavaly történteket felhozva látni, hogy ez még nagyon nehéz... De azért az idei csapatunk a tavalyihoz képest sokkal erősebb, ez szerintem a játékunkon is látszik. Több rutinjuk van a fiatal játékosoknak is. Nem szeretnénk úgy járni, mint tavaly, nem is szeretném "elszólni magamat". Ilyenkor annak a csapatnak, amely 2:0-ra vesztésre áll, kicsit könnyebb, felszabadultabban tud beugrani a harmadik mérkőzésre. Nekünk pedig meg kell tenni mindent és ezt a magabiztosságot kell továbbvinni.

- Köszönöm szépen, Soma, gratulálok!



Vad Lajos a vlv-nek


- Szervusz, Lajos! Nem tudok gratulálni győzelemhez és 2:0-ra elment a Fradi. Ez egy nagy lehetőség volt? Hogy érzed?

- MIndegyik nagy lehetőség. Az elmúlt két mérkőzés nagy lehetőség volt, Nézd, jelenleg jobb a Fradi, úgy néz ki.

- Ennyi? Ezen múlik az egész...

- Mondhatjuk.

- Volt a meccsnek egy kritikus pillanata, amikor egy gólra feljöttetek és valahogy úgy benne volt a levegőben, hogy utol is éritek őket és talán még fordítotok is. Bíztál, gondolom, abban, hogy ez sikerül... Min múlott?

- Nézd... Több kritikus pillanat volt. Azért ne felejtsük el, hogy az elején 4:1, 6:2 volt, ez elég nagy különbség két csapat között. Ezt ledolgozni - iszonyatos energiákat emészt fel és ott akkor már még inkább hibázásra vagy kényszerítve. Szerintem azon múlt..., ugye, 9:8-ra feljöttünk és... mióta együtt vagyunk, tíz hónapja mindig mondom az öltözőben, hogy ne üldözzük az eredményt. Ha ott 9:8-nál nem állunk meg kicsit, van hátra 4-5 perc,, akkor lehet, hogy más az eredmény. Amíg ezeket a dolgokat nem tesszük  magunkévá, addig nagyon nehéz.

- A következő meccs idegenben lesz és a Fradinak már csak egy győzelem kell. Ilyenkor neked más egy kicsit a feladatod? Előtérbe kerül a lelki felkészítés vagy inkább a taktika kap fő szerepet.

- Minden játékos, az egész csapat tudja, hogy miről van szó. Nézd, én úgy érzem, hogy azért ma is voltak taktikailag jó dolgaink, nem véletlenül volt 9:8 is az eredmény, de olyan fegyelmezetlenségek nem férnek bele, amiket egy-két ember elkövetett. Nem tudom teljesen elítélni őket, mert akartak, csinálták, tették a dolgukat, ebbe egy pici egyénieskedés belecsúszott, amit, mondom, nem engedhetünk meg magunknak.

- Lajos! Jó "feldolgozást" és munkát kívánok a következő meccsig!



HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nagyon sajnálom ezt a meccset, mert annak ellenére hogy borzasztó gyengén kezdtünk - kicsit lefagytunk az elején - és borzasztó nagy erőket kellett megmozgatnunk ahhoz, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, ez sikerult.

Az utolsó negyedben nem voltunk elég élesek, hogy egyenlíteni tudjunk, nem sokon múlt. A végére meg sajnos elfogytunk, nem maradt erőnk és hitünk, hogy megcsináljuk, de nem adjuk fel megyünk tovább és szerdán úgy állunk oda, hogy mi nyerjük meg a mérkőzést!


vlv-fotók


A többi párharc az egyik fél második győzelméig tart.

A 3. helyért

Május 17., péntek

Eger-Szolnok 7:13 (1:2, 3:3, 1:4, 2:4)

G.: Vlahopulosz 4, Sánta, Hosnyánszky, Sz. Rasovics, ill. Prlainovics 4, Alekszics, V. Rasovics 2-2, Bátori, Jansik D., Zalánki, Angyal, Kis G.

A Szolnok 2:0-ra megnyerte a párharcot, így bronzérmes és indulhat a 2019-20-as BL-szezon selejtezőin.

VLV-VIDEÓK:

A mérkőzés góljai (A Líceum TV és az egri klub élő streamje alapján):

0:1 - Prlainovics első gólja

1:1 - Sánta Dániel gólja

1:2 - Viktor Rasovics első gólja

1:3 - Prlainovics második gólja

2:3 - Vlahopulosz első gólja

2:4 - Viktor Rasovics második gólja

2:5 - Alekszics első gólja

3:5 - Hosnyánszky gólja

4:5 - Sztrahinja Rasovics megúszásgólja

4:6 - Angyal gólja

4:7 - Bátori gólja

4:8 - Zalánki gólja

5:8 - Vlahopulosz második gólja, ötméteres

5:9 - Prlainovics második gólja

5:10 - Alekszics második gólja

5:11 - Kis Gábor gólja

6:11 - Vlahopulosz harmadik gólja

6:12 - Prlainovics negyedik gólja

7:12 - Vlahopulosz negyedik gólja

7:13 - Jansik Dávid gólja


Zsivko Gocics, Dabrowski Norbert, Kis Gábor és Decker Ádám a mérkőzést követő sajtótájékoztatón:



Lénárt Márton fotói a jobb felső sarokban lévő "f" betűre klikkelve tekinthetők meg:

 


Az 5. helyért

Május 17., péntek

BVSC-Miskolc 9:8 (2:2, 2:2, 4:2, 1:2)
G.: Csapó, Várnai, Létay 2-2, Kovács Péter, Szabó Bendegúz, Sugár P., ill. Nagy Á., Sztojanovics 2-2, Hornyák, Bedő, Vadovics, Bowen

​A BVSC kiegyenlített, a mindent eldöntő harmadik mérkőzés jövő kedden 19.30-kor lesz Miskolcon.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a BVSC-stábnak, Szűcs Leventének.

1:0 - Csapó első gólja

1:1 - Bedő gólja

2:1 - Létay első gólja

2:2 - Nagy Ádám első gólja

3:2 - Várnai első gólja

4:2 - Kovács Péter gólja

4:3 - Hornyák gólja

4:4 - Vadovics gólja

5:4 - Sugár gólja

6:4 - Szabó Bendegúz gólja

6:5 - Bowen gólja

7:5 - Csapó második gólja

7:6 - Nagy Ádám második gólja

8:6 - Létay második gólja

8:7 - Sztojanovics első gólja

8:8 - Sztojanovics második gólja

9:8 - Várnai második gólja


Sike József, Szasa Misics, Szűcs Levente és Várnai Kristóf a meccs utáni sajtótájékoztatón:



Kamarás Péter képei a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg:

 


A 7. helyért

A harmadik, mindent eldöntő mérkőzés:

Május 18., szombat

Honvéd-Debrecen 13:9 (4:0, 2:4, 4:2, 3:3)

G.: Szivós, Simizu 3-3, Kiss B., Simon A., Juhász Zs., Fülöp, Manhercz Á., Gregor, Szirányi, ill. Kovávs Gábor, Fekete G., Gyurik, Vidovics 2-2, Smitula G.  

A Honvéd ezzel megszerezte a 7. helyet.

Miroszlav Bajin, Kovács Gábor, Merész András és Gregor Benedek a meccset követő sajtótájékoztatón:

 


A 9. helyért

Május 17., péntek

Pécs-Szentes 7:6 (2:2, 3:1, 1:1, 1:2)

G.: Csacsovszky E., Chilkó 2-2, Horváth Zs., Jakab, Zerinváry, ill. Nagy M. 2, Somogyi, Vörös V., Pellei K., Kriszopatisz

A Pécs Szentesen is nyert, így a második mérkőzésen lezárta a csatát.

Somogyi Balázs, Pellei Csaba, Krizsán András, Csacsovszky Erik és Lukács Gergely a meccset követő sajtótájékoztatón:



A pécsi fotók a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg:

 


A 11. helyért

Május 18., szombat

AVUS-Tatabánya 10:8 (1:1, 0:0, 5:4, 4:3)

G.: Polovic, Basara 3-3, Garancsy 2, Hajmási, Irmes P., ill. Kolozsi 3, Fazekas T. 2, Kalanovics B., Stzentesi Á., Korbán

A szombathelyiek egyenlítettek, az utolsó mérkőzés Tatabányán lesz, jövő szerdán 17.30-kor.

Zantleitner Tamás, Matajsz Márk, Barabás Botond és Horváth Alex a mérkőzést követő sajtótájékoztatón:

 


A 13. helyért

Május 18., szombat

Kaposvár-UVSE 8:9 (1:3, 3:3, 2:2, 2:1)

G.: Kovács O., Giga 2-2, Berta J., Tóth K., Németh B., Németh L., ill. Korbács 3, Korényi, Vigvári 2-2, Konarik, Sziládi

Az UVSE második győzelmével lezárta a párharcot.

Benedek Tibor, Korényi Balázs, Berta József és Tóth Kristóf a meccs utáni sajtótájékoztatón:


A 15. helyért

Május 18., szombat

KSI-Vasas 10:11 (3:4, 2:5, 3:2, 2:0)

G.: Bóbis B. 3, Dávid Z., Gábor L. 2-2, Turnai B., Horváth Á., Pető A., ill. Sélley-Rauscher 3, Bencz, Hegedüs 2-2, Halek, Miklós L., Takács B., Simon H.

A Vasas másodszor is győzött, így megszerezte a 15. helyet.

A versenykiírás szerint amennyiben az OB1B első két helyezettje indulhat az OB1-ben és vállalja is a szereplést, a KSI kiesett, a Vasas pedig osztályozót játszik a másodosztály második helyezettjével. 

Bóbis Máté, Horváth János, Bóbis Botond és Dévai Kristóf a mérkőzést követő sajtótájékoztatón: (Amelyen Horváth János, a KSI vezetőedzője elmondta: bízik a BVSC OB1B-s sikerében és abban, hogy csapata osztályozót játszhat.)

 

Címkék:
OB1