FACEBOOK

Felfüggesztették Varga Dénes játékjogát

Felfüggesztették Varga Dénes játékjogát
hozzászólás, 2019.04.29.

Fegyelmi eljárás indult Varga Dénes ellen, amiért a szombati OSC-FTC bajnoki mérkőzés utolsó negyedében a vízben megütötte Burián Gergelyt, a hazaiak játékosát. A Fradi csapatkapitánya biztosan nem játszhat a szerdai FTC-Eger bajnoki elődöntőben, ügyében várhatóan e hét végéig hoz döntést a szövetség fegyelmi bizottsága. FRISSÍTÉS! Varga Dénes nyilatkozata.


A szombati mérkőzés utolsó negyedében, nem sokkal a befejezés előtt, 7:13-as állásnál Varga Dénes víz fölött megütötte Burián Gergelyt, aki vérző orral hagyta el a medencét. Az esetet a jelenlévő játékvezetők, zsűritagok nem látták, így nem is történt bírói intézkedés.

A mérkőzést követően a hazaiak jelezték a zsűrinek, hogy feljelentést kívánnak tenni, de időközben - vélhetően a tévéközvetítés, valamint más, az esetről készült és közzétett videófelvételek alapján - hivatalból is eljárás indult. Varga Dénes játékjogát a vizsgálat időtartamára felfüggesztették. (Videófelvételt jogi akadályok miatt nem közlünk.)

Madaras Norbert, az FTC szakosztályelnöke a vlv-nek elmondta: vasárnap este kapták meg a szövetségtől a hivatalos tájékoztatást arról, hogy Varga Dénes játékjogát felfüggesztették és az ügyében fegyelmi vizsgálatot rendeltek el. Sajnálják a történteket, állnak a vizsgálat elébe és mindent megtesznek az ügy mielőbbi tisztázása érdekében.

DR. DEÁK PÉTER a szövetség fegyelmi bizottságának elnöke a vlv-nek:

- Brutalitás megállapítása miatt rendeltem el fegyelmi eljárást, amely folyamatban van. A Ferencváros együttműködő, viszonylag gyors lefolyású eljárásra lehet számítani, tekintettel arra, hogy magát a tényt sem a Ferencváros, sem pedig játékosa nem vitatja. Borzasztóan sajnálják a történteket, a mérkőzés feszültségére hivatkoznak, ami természetesen nem lehet magyarázat.

- Hogyan indult az eljárás?

- A mérkőzést követően "belülről", tehát hivatali csatornákon keresztül kaptam értesítést arról, hogy ez az eset történt, tudomásom volt az OSC feljelentési szándékáról is, de ettől függetlenül indult el az eljárás, amelynek keretében bekérettem a történtekkel kapcsolatos felvételeket.

- Mi a menete az eljárásnak, mi történik ilyenkor?

- A játékos közreműködői jogát a fegyelmi eljárás elrendelésével felfüggesztettem és nyilatkozattételre hívtam fel a Ferencvárost. Ezt megtették.

- Mi következik most, döntés születik vagy tárgyalás lesz?

- Döntés születik, nem kérték tárgyalás megtartását, teljes mértékben együttműködő volt a Ferencváros, nem kívánja a döntést elhúzni.

- Időben mi várható?

- Varga Dénes szerdán biztosan nem fog játszani, ügyében várhatóan ezen a héten megszületik a döntés. Ennek részét képezi majd az esetleges eltiltás mértéke, a letöltésbe pedig beszámítódik majd a most szerdai mérkőzés, amelyen semmiképpen nem szerepel.

- Köszönöm a tájékoztatást.


FRISSÍTÉS!

A délutáni órákban az FTC honlapján nyilatkozatot tett közzé Varga Dénes és Madaras Norbert.


„Mivel egy nagy téttel bíró összecsapás volt, ezért a mérkőzés hevében, indulatosan cselekedtem. Szégyellem azt, ami történt, mert nem a sportághoz és klubomhoz méltó magatartást tanúsítottam. Ezért elsősorban a fiatal vízilabda-növendékektől kérnék elnézést, mert egy konfliktust nem így kell kezelni. Természetesen vállalom tettemért a következményeket és nagyon sajnálom!” – mondta várható eltiltásáról Varga Dénes, az FTC-Telekom Waterpolo játékosa


„Mint az FTC Vízilabda Szakosztályának vezetője, mélységesen elítélem Varga Dénes tettét. A Ferencváros és a magyar vízilabda-válogatott játékosa és csapatkapitánya nem tehet ilyet, ezért a büntetést elfogadjuk és a Magyar Vízilabda Szövetség mellett külön a klub részéről is szankcionálni fogjuk az esetet. A játékos meggondolatlanul és felelőtlenül cselekedett! A klub nevében is elnézést kérünk Burián Gergelytől!” – mondta Madaras Norbert, az FTC Vízilabda Szakosztályának elnöke.


A FORDULÓ VLV-S ESEMÉNYKRÓNIKÁJA