FACEBOOK

"Az olasz meló..."

"Az olasz meló..."
hozzászólás, 2007.03.18.

Kecskemét adott otthont a férfi vízilabda válogatott Olaszország elleni felkészülési mérkőzésének 2007. február 13-án. A két válogatott három napos közös felkészülése során kétkapus edzésekre és egy hivatalos edzőmérkőzésre is sor került.

A magyar-olasz összecsapásra már napokkal korábban lehetetlen volt belépőjegyet szerezni. A kecskeméti uszoda minden talpalatnyi helyét szurkolók foglalták el már jóval a mérkőzés kezdete előtt. A lelátón a néhány hónapos csöppségektől kezdve minden korosztály képviseltette magát. Mindenki nagy izgalommal várta a két csapat érkezését a medencetérbe. A felvezetésnek szánt OB 2-es mérkőzésen még elhangzott néha egy „Hajrá Kecskemét” kiáltás, de az igazi hangzavar akkor támadt, amikor a magyar válogatott tagjai megjelentek a medence szélén.

 

Magyar szemszögből nézve nem a várakozásoknak megfelelően indult a csata, az olasz csapat szerzett hamar két gólos vezetést. Szerencsére a mieink még időben elkezdték a visszakapaszkodást Benedek, Molnár és Madaras révén, ennek ellenére az első negyed végén 4-3-ra Olaszország vezetett.

A folytatásban is a kezdeti kemény test-test elleni játékot láthattuk, amelyet a játékvezetők igyekeztek “jutalmazni”. A második negyed gólszegényre sikeredett, mindkét csapat remekül védekezett, a támadásoknak pedig rendre a kapusok és a kapufák állták útját. Az összesített eredmény ebben a negyedben Benedek és Postiglione révén 5-4 volt, még mindig az olasz válogatott javára.

A harmadik játékrészben végre magyar vezetésnek örülhetett a lelkes közönség, Fodor, Madaras és Benedek hathatós közreműködésével, bár az utolsó szünetre az olasz csapat ismét kiegyenlített.

A mindent eldöntő – azaz végül döntetlent hozó – utolsó negyed ismét összesen 1-1 gólt eredményezett mindkét oldalon, megintcsak Bendek és Postiglione jóvoltából. A mérkőzés végére kissé elszabadultak az indulatok, így az urolsó szemfüles olasz gól kissé zavaros körülmének között született. Mindez azonban nem változtatott a tényen, hogy egy eseménydús mérkőzés végén megérdemelt döntetlen született, ezen az estén a pillanatnyi forma döntött a döntetlen mellett.

 

  Magyarország-Olaszország 8-8 (3-4, 1-1, 3-2, 1-1)

 Magyarország: Szécsi – Madaras 2, Kásás, Fodor 1, Benedek 2, Kiss G., Steinmetz Á. Cserék: Varga Dániel, Varga Dénes, Szívós, Molnár 1, Biros, Kiss Csaba

 Olaszország: Tempesti – Giorgetti 2, Calcaterra, Galetta 1, Di Constanzo 1, Rizzo 1, Felugo, Fiorentini 1, Bencivenga, Postiglione 2, Buoncore