FACEBOOK

A szerdai BL-menetrend

A szerdai BL-menetrend
hozzászólás, 2019.04.23.

A Fradi bebiztosíthatja helyét a BL F8-ban, ehhez itthon nyernie kell a Steaua Bukarest ellen. A Szolnoknak akkor marad esélye, ha hazai pályán legyőzi a Veronát. Az Eger Moszkvában próbál belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba. A szerdai BL-program és nyilatkozatok:


Bajnokok Ligája, főtábla, 13. forduló

A csoport

A csoport állása a forduló előtt:

1. Pro Recco 36,
2. Brescia 26,
3. Barceloneta 25,
4. FTC 19,
5. Eger 15,
6. Dinamo Moszkva 15,
7. Steaua Bukarest 6,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Április 24., szerda

19.15 Barceloneta-Crvena Zvezda

20.30 Pro Recco-Brescia


18.15 (magyar idő szerint) Dinamo Moszkva-Eger - vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Szeretnénk nyerni Moszkvában. A szezon utolsó és legfontosabb szakasza következik, minden meccsnek jelentősége van.

A Debrecen elleni mérkőzés után volt három nap pihenő, de utána, vasárnap és hétfőn is kétszer edzettünk - kemény és nehéz edzések voltak ezek.

Közben már készülönk a Szolnokra is, mert ha nyerünk ellenük a szombati meccsen, akkor a harmatik helyen kezdhetjük meg a bajnoki rájátszást.

MARAT ZAKIROV (Dinamo Moszkva) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Két hazai meccsünk maradt a végére, megpróbálunk ezeken örömöt szerezni a szurkolóinknak."

IVAN SZUCSKOV (Dinamo Moszkva) a LEN sajtószolgálatának:

"Az Eger nagyszerű csapat, nem lesz könnyű meccs. Magyarországon kikaptunk, de azóta nagyon sokat dolgoztunk a hibáink kijavításán, készen állunk arra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést."

SÁNTA DÁNIEL (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Ha képesek leszünk a saját játékunkat nyújtani, akkor meglesz az esélyünk, hogy idegenben is győzzünk ellenük."


20.00 FTC-Steaua Bukarest - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Sokat dolgozunk, dolgoztunk az elmúlt időszakban, kell, mert elég hullámzó volt a teljesítményünk, ebből jövünk kifelé. Nagy tisztelettel, a kellő alázattal készülünk erre a mérkőzésre is, szükségünk van a három pontra, a cél ezért természetesen az, hogy megverjük itthon a Bukarestet.

Mindenkire számíthatok - Mezei Tamáson kívül, akinek esetében már van egy kis előrelépés, újra elkezdte a teljes értékű munkát.

ANDREI IOSEP (Steaua Bukarest) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Kár, hogy sérülések és betegségek miatt szerdán nem tudunk a legjobb csapatunkkal vízbe szállni, de meg vagyok győződve arról, hogy bárki is lép be az uszodába, a legjobbját fogja nyújtani egy olyan topcsapat ellen, mint amilyen a Ferencváros."

KÁLLAY MÁRK (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Itt az esély, hogy bejussunk a final eightbe, ezért számunkra az egyetlen lehetőség az, hogy megnyerjük ezt a meccset. Azt hiszem, jobb csapat vagyunk, mint a Steaua Bukarest, ezt most újra be kell bizonyítanunk. Az F8-ba jutás nagyszerű siker lenne számunkra, meg kell ragadnunk ezt az alkalmat."

MARIUS TIC (Steaua Bukarest) a LEN sajtószolgálatának:

"Két meccsünk van még a BL-ben és ezeken szeretnénk a legjobb teljesítményt nyújtani. A Ferencváros a világ egyik legjobb csapata, így ez a meccs jó lehetőség számunkra, hogy kiderüljön: hol tartunk a legerősebb riválisokhoz képest."


Az Eger meccse az utolsó fordulóban:

14. forduló (május 15., szerda): Eger-Barceloneta

Az FTC meccse az utolsó fordulóban:

14. forduló (május 15., szerda): Dinamo Moszkva-FTC


B csoport

A csoport állása a forduló előtt:

1. Jug Dubrovnik 29,
2. Verona 26,
3. Olympiakosz 24,
4. Szolnok 21,
5. Jadran Split 12,
6. Mladost Zágráb 9,
7. Spandau 04 8,
8. Hannover 7 pont

Április 23., kedd

Jug Dubrovnik-Jadran Split 6:7 (2:1, 1:1, 2:2, 1:3)
G.: Merkulov 2, Macan, Loncsar, Zuvela, Papanasztasziu, ill. Zovics, Delics, Pejkovics, Power, Popovics, Viskovics, Milardovics


Április 24., szerda

19.00 Spandau 04-Mladost Zágráb

20.00 Olympiakosz-Hannover

19.00 Szolnok-Verona
- Sport2 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Mostanában nem állunk jól a betegségek, sérülések szempontjából, remélem, hogy szerdán mindenki fog tudni játszani, Prle és Kis Gabi is.

Muszáj nyernünk, bár a sportban ilyesmi nehezen valósítható meg - azt mondom, hogy ki kell adni magunkból a száz százalékot, azt kell nyújtanunk, amit tudunk és ha ez sikerül, akkor szerintem meg is lesz a győzelem.

Kis pihenés után csak a Veronával foglalkoztunk, vasárnap és hétfőn is, videóztunk, elemeztük őket, gyakoroltunk bizonyos szituációkat, készen állunk a szerdai mérkőzésre. Mindkét csapatnak nagy szüksége van a győzelemre, nagyon remélem, hogy ez nekünk fog sikerülni.

MARCO BALDINETTI (Verona) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Kilencven százalékban mindent eldönt ez a meccs számunkra. Nehéz meccsre számítunk egy nagyon erős csapattal szemben, amely az előző fordulóban 10:7-re legyőzte a Jug Dubrovnikot, ez az eredmény bizonyítja az erejüket. De odamegyünk, játszunk egyet, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani és meglátjuk, ez mire lesz elég. Ez lesz az egyik legnehezebb meccsünk, sok tényezőre kell figyelni, nem elég "csak" jól játszani. De úgy utazunk Szolnokra, hogy mindent megteszünk majd, ahogy mindig."

CHRISTIANO MIRARCHI (Verona) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez nyilvánvalóan rendkívül fontos mérkőzés, még ha elvileg az utolsó fordulóban, az Olympiakosz ellen is bebiztosíthatjuk a továbbjutásunkat. Természetesen az lenne jó, ha már szerdán lezárhatnánk a nyitott kérdéseket. Az első meccset olyan időszakban játszottuk, amelyhez képest az ellenfelünk most felkészültebb, de nem érzünk nyomást emiatt. Az egész szezonban a legjobbunkat nyújtottunk, igyekszünk most is bizonyítani, hogy méltók vagyunk a végső döntőben való szereplésre."

A Szolnok meccse az utolsó fordulóban:

14. forduló (május 14., kedd): Jadran Split-Szolnok  

A Verona meccse az utolsó fordulóban:

14. forduló (május 14., kedd): Olympiakosz-Verona

Az Olympiakosz meccse az utolsó fordulóban:

14. forduló (május 14., kedd): Olympiakosz-Verona