FACEBOOK

BL-forduló jön - program és nyilatkozatok

BL-forduló jön - program és nyilatkozatok
hozzászólás, 2019.04.12.

Már péntek este megkezdődik a BL-főtábla hétvégi fordulója, az Eger Bukarestben szerepel. Szombaton a Fradi a Pro Reccót fogadja (amelyben négyéves eltiltás után először játszik Niksa Dobud), a Szolnok pedig a csoportját szintén vezető Jug Dubrovnikot igyekszik legyőzni hazai pályán.


BL-főtábla, 12. forduló

A csoport


A csoport állása 11 forduló után:

1. Pro Recco 33,
2. Brescia 23,
3. Barceloneta 22,
4. FTC 19,
5. Dinamo Moszkva 15,
6. Eger 12,
7. Steaua Bukarest 6,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Április 12., péntek

19.30 (magyar idő szerint!) Steaua Bukarest-Eger - LEN-stream, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Kezdjük azzal, hogy gratulálok a teljes válogatottnak és a stábnak! Mégiscsak világeseményt nyertek. Érdekes volt a zágrábi torna, amikor láttam a mérkőzések színvonalát, a játék sebességét, arra gondoltam, hogy egy ilyen hárommeccses próbatétel szezon közben gyilkossággal ér fel. Szembetűnő volt számomra, hogy az összes meccsünkön a magyar válogatott bírta jobban a fizikai megterhelést. És emiatt nemcsak a válogatottnak, hanem a hazai bajnokságban számunkra rivális edzőknek is gratulálnom kell. Az OSC, a Szolnok és a Fradi adta a csapat játékosait, e klubok edzőinek valószínűleg nagy érdeme van abban, hogy sorozatban a mérkőzések harmadik negyedében fordítottuk a magunk javára a küzdelmet, az olaszok ellen még hátrányból is. Nyilvánvaló volt, hogy fizikálisan az ellenfeleink fölé kerekedtünk.

Azért tartottam fontosnak, hogy ezzel kezdjem, mert itt azért minden összefolyik, szorosan követik egymást az események, mindegyiknek komoly kihatása van a következőre. Látható volt, hogy a szerdai Eger-OSC bajnokin szinte minden játékos hullafáradt volt. Lejátszottuk azt a meccset, másnap hajnali 5.30-kor indultunk Bukarestbe, gyakorlatilag lehetetlen rendes edzést tartani. Itt Bukarestben is már csak olyan átmosó edzésre volt mód, amivel el lehet kerülni, hogy a péntek esti meccsen ne sérüljenek meg a játékosok. Az OSC-ben nyolc játékos volt érintett ebben a nagy hajtásban, nálunk lehet, hogy csak három, de ők szinte végig szokták játszani a meccseinket. Ebben a hatalmas terheléssorozatban még az is számít, hogy a magyar-montenegrói meccsen Spaicsot kiállították, mert így a montenegróiaknak egy centerük maradt, s ezért Murisicsnek a következő, oroszok elleni meccsükön szinte végig vízben kellett lennie. Nem véletlen, hogy az OSC-sek győzelmének kulcsa Seman centerjátéka volt - Semané, akire nem hárultak válogatott meccsek. 

Szóval azért beszéltem erről hosszan, mert e mellett nem lehet elmenni, ez határozza meg most valamennyi érintett csapat teljesítményét. Ami meg a Bukarestet illeti: náluk is szerepel három "érintett" (Cuckovics, Derevjankin és Kapocisz), de a csapat maga a román válogatott, amely nem volt ott a tornán. Ha az elején nekünk esnek és nagy iramot diktálnak, akkor bizony a túlélésért kell küzdenünk. Itthon vannak, gyűjtöttek már BL-tapasztalatokat, úgyhogy nagyon-nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ez most nem taktikáról szól majd és nem arról, hogy ki hogy tud vízilabdázni.


ANDREI IOSEP (Steaua Bukarest) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Meg kell fognunk a legfontosabb játékosokat, ha jó eredményt akarunk elérni egy olyan kiváló csapat ellen, mint az Eger. Bizakodó vagyok, hiszem, hogy meg tudjuk csinálni".

ALEXANDRU GHIBAN (Steaua Bukarest) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez az utolsó hazai meccsünk ebben a BL-főtábla sorozatban és nagyon koncentrálunk, hogy remek mérkőzést játsszunk az Egerrel. Mind a három pontot meg szeretnénk szerezni, legyőzve végre egy olyan csapatot, amely felettünk áll a táblázaton."

NIKOLA MURISICS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Azt hiszem, nagyon nehéz meccsre számíthatunk a Steaua otthonában, de biztos vagyok abban, hogy jól fogunk teljesíteni és hazavisszük a három pontot Egerbe."


Április 13., szombat

12.30 Barceloneta-Dinamo Moszkva

​20.30 Crvena Zvezda-Brescia


18.30 FTC-Pro Recco - Duna World, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"A Pro Recco az egyik legerősebb csapat a versenysorozatban és még veretlen ebben a szezonban. Sérülésekkel küszködünk, de fel kell állnunk. Készek vagyunk arra, hogy kihozzuk magunkból a százszázalékos teljesítményt a szurkolóink előtt."

AARON YOUNGER (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"A Recco egy hihetetlen csapat és még nem szenvedett vereséget ebben a szezonban, úgyhogy nagyon jó teljesítménnyel kell kirukkolnunk. Rossz meccsszériából jövünk, úgyhogy arra kell koncentrálnunk, hogy visszaépítsük magunkat arra a szintre, amit korábban már elértünk. Mindent megteszünk, hogy visszanyerjük azt a formát, amire képesek vagyunk, erre jó lehetőséget ad a szombati meccs."

ALESSANDRO VELOTTO (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Bár e meccs eredménye nem befolyásolja a helyezésünket, koncentráltan és agresszívan fogunk játszani, ahogy ezt az edzőnk, Ratko Rudics mindig megköveteli."

NIKSA DOBUD (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon izgatott vagyok, hogy négy év után visszatérhetek a játékba egy hivatalos mérkőzésen. Fizikailag rendben vagyok, két hónapja a fiúkkal edzek, s mielőtt Reccóba érkeztem, négyhónapos szárazföldi edzésprogramot végeztem Zágrábban az edzőmmel. Tudom, hogy nem könnyű ilyen hosszú szünet után visszatérni, de igyekszem a legjobbamat nyújtani."



Az Eger meccsei a hátralévő fordulókban:

13. forduló (április 24., szerda): Dinamo Moszkva-Eger

14. forduló (május 15., szerda): Eger-Barceloneta

Az FTC meccsei a hátralévő fordulókban:

13. forduló (április 24., szerda): FTC-Steaua Bukarest

14. forduló (május 15., szerda): Dinamo Moszkva-FTC


B csoport

A csoport állása 11 forduló után:


1. Jug Dubrovnik 29,
2. Verona 23,
3. Olympiakosz 21,
4. Szolnok 18,
5. Jadran Split 9,
6. Mladost Zágráb 8,
7. Spandau 04 7,
8. Hannover 6 pont

Április 13., szombat

19.00 Spandau 04-Olympiakosz

19.00 Verona-Hannover

20.30 Mladost Zágráb-Jadran Split


19.30 Szolnok-Jug Dubrovnik - Sport1 TV

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Azt kell, hogy mondjam, nemcsak a csoport, hanem az egész BL legerősebb csapatával találkozunk. Olimpiai bajnokok, világbajnokok és egy kiváló edző: Vjekoszlav Kobescsak. 

Csapatként csak kedd este óta tudtunk készülni, mert nyolc játékosunk szerepelt az Európa Kupa zágrábi tornáján. 

Arra számítunk, hogy nagyon nehéz meccs, élethalál-harc vár ránk. A legjobbunkat nyújtjuk majd, hogy megszerezzük a nagyon fontos három pontot."

VJEKOSZLAV KOBESCSAK (Jug Dubrovnik) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Néhány napos pihenőt adtam a válogatott játékosoknak, így erre a mérkőzésre nem úgy készültünk, ahogy általában szoktunk. Kemény lesz, de remélem, sikerül megőrizni 12 fordulón át tartó veretlenségünket. 

JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Kétségtelen, hogy a Dubrovnik nagyszerű csapat. Tapasztalt játékosokkal, akik az elmúlt években számos nagy versenyen bizonyították klasszisukat. Ráadásul a csoportot vereség nélkül vezetik. Ez a meccs az utolsó lehetőséget jelenti, hogy bejussunk a nyolcas döntőbe, számunkra a győzelem kötelező."

TONI POPADICS (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:

"A szezon utolsó szakaszába léptünk és egy újabb nehéz meccs következik. Egy esetleges győzelemmel magabiztos elsőséggel kezdhetnénk meg a felkészülést a bajnokság és a Regionális Liga végküzdelmeire. Nehéz lesz, mert a magyarok egyre jobban játszanak és ez a meccs rendkívül fontos a számukra. Mindenesetre mi a legjobbunkat fogjuk nyújtani és meglátjuk, ez mire lesz elég."

A Szolnok meccsei a hátralévő fordulókban:

13. forduló (április 24., szerda): Szolnok-Verona

14. forduló (május 14., kedd): Jadran Split-Szolnok