FACEBOOK

Megkezdi a munkát Horváth János B (Universiade-)válogatottja

Megkezdi a munkát Horváth János B (Universiade-)válogatottja
hozzászólás, 2019.03.27.

Mint korábban megírtuk, Horváth János irányítja majd az idei nyári Universiadén szereplő magyar válogatottat. Első lépésként a szakember 15 tagú keretet hirdetett, ez egyfajta B válogatott, amely kiegészül további játékosokkal és a nyári Universiade-csapat bázisa lesz. A névsor és Horváth János nyilatkozata a vlv-nek:


A szerdán kihirdetett keret:

György Dávid (Szentes), Józsa Ottó (Pécs), Szakonyi Dániel (BVSC) - kapusok,
Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (Pécs), Gyárfás Tamás (Eger), Kardos Alexander (Honvéd), Lukács Dénes Dorián (Eger), Pellei Frank (Szentes), Sánta Dániel (Eger), Szabó Bendegúz (BVSC), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (Szolnok), Várnai Kristóf (BVSC), Zerinváry Lóránd (Pécs) - mezőnyjátékosok.

HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:


- Ez egy első, "tájékoztató jellegű" keret, jelentősen bővülni fog még a "merítési kör", nem szerepel például a mostani névsorban Vasas-játékos a piros-kékek külföldi túrája miatt.

Märcz Tamással konzultálva, vele együtt töprengve alakítottuk ki a válogatás szempontjait és a névsort is. A juniorokhoz "nem nyúltunk" és figyelembe vettük az Universiade 26 éves felső korhatárát, ennek megfelelően hívtam meg a játékosokat. Rögtön hozzáteszem, számítok azokra is, akik a válogatott bő keretében kapnak helyet, de végül nem kerülnek be a felnőtt világbajnokságra utazó csapatba. Úgy gondolom, öt-hat ilyen játékossal számolhatok majd a nyári felkészülés utolsó szakaszában.

A terv az, hogy ennek a most kihirdetett és később még bővülő keretnek a tagjaiból kerül majd ki az Universiadén szereplő magyar csapat, de ez ugyanakkor B válogatott is, amely együtt, párhozamosan dolgozik majd a felnőtt nemzeti csapattal. 

- Ez pontosan mit jelent?

- Ugyanazokat a taktikai elemeket gyakoroljuk majd mi is, mint amiket a felnőtt válogatott játszik, már csak azért is, hogy ez a társaság egy háttérbázist jelentsen, ha Märcz Tamásnak hozzá kell nyúlnia valakihez, mert hirtelen szüksége van valamilyen poszton játékosra, akkor taktikailag teljesen felkészített, akár azonnal csapatba illeszthető vízilabdázót kapjon tőlünk. Ez természetesen azt jelenti, hogy a felkészülés, az edzések tartalmi szempontból összehangoltak lesznek, valamennyire fizikailag is egymás közelében leszünk, például az a terv, hogy ennek a B csapatnak az edzései a nagy válogatott gyakorlásait követik majd. Így a szövetségi kapitány folyamatosan képben lehet. Magától értetődő, hogy amennyiben a felnőtt válogatottnak szüksége van edzőpartnerre, akkor ez a B válogatott ezt a szerepet is képes lesz betölteni.

Mindemellett a csapat önmagában is folyamatosan épül majd, akár tornákon is részt veszünk, az Universiade után is.

- Hogy zajlik majd a közvetlen felkészülés a főiskolai játékokra?

- Négy hetünk lesz a július 3-án kezdődő nápolyi tornára.

- Jó munkát kívánok!


Címlapképünk vlv-fotó, tavaly nyáron készült Szombathelyen, amikor a Horváth János által irányított korosztályos válogatott legyőzte Szerbiát és ezzel megszerezte az ifjúsági világbajnokság bronzérmét.