FACEBOOK

BL-szerda jön - program és nyilatkozatok

BL-szerda jön - program és nyilatkozatok
hozzászólás, 2019.03.26.

A Fradi és az Eger idegenben, a Szolnok itthon igyekszik növelni pontjainak számát a BL-főtábla szerdai fordulójában. A teljes program és tíz nyilatkozat a magyar vonatkozású meccsekről:


BL-főtábla, 11. forduló

Március 27., szerda

A csoport


A csoport állása a forduló előtt:

1. Pro Recco 30,
2. Brescia 20,
3. Barceloneta 19,
4. FTC 19,
5. Eger 12,
6. Dinamo Moszkva 12,
7. Steaua Bukarest 6,
8. Crvena Zvezda 0 pont

20.30 Crvena Zvezda-Dinamo Moszkva

20.30 Steaua Bukarest-Pro Recco

19.15 Barceloneta-FTC
- LEN-stream, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Éles meccseink voltak az elmúlt hetekben, Eger, Miskolc, OSC, utána jött a Debrecen, egyedül ez a meccs volt viszonylag könnyebb a számunkra.

Elég nehezen indul el az a pörgős játék, amit szeretnék látni, párosulva taktikai fegyelmezettséggel. Sokat dolgoztunk saját magunkon, de az OSC ellen szükség volt célzott felkészülésre, így a Barcelonetára két és fél napunk maradt. 

Fontos mérkőzés lesz a BL-főtábla végkimenetele szempontjából, kiélezett találkozóra számítok. Nyilvánvalóan mindent megteszünk azért, hogy elhozzuk a három pontot, már csak azért is, mert még mindig fáj, hogy az otthoni meccset elveszítettük ellenük. Akkor először mi vezettünk, aztán ők, feljöttünk megint, de a végén sajnos hagytuk, hogy kiénekeljék a szánkból a sajtot...

- Hogy vagytok egészségileg?

- Vannak kisebb-nagyobb fájások, sérülések, bízom abban, hogy azért ettől függetlenül mindenki tudja vállalni a játékot.


CHUS MARTIN (CNA Barceloneta) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Szerintem a Ferencváros a BL-győzelem egyik esélyese, néhány topszintű játékossal és nagyon oda kell tennünk magunkat, hogyha meg akarjuk nyerni ezt a meccset. Azonos pontszámmal állunk a csoportban és mindkét csapatnak szüksége van még pontokra, hogy biztosan bejusson a final eightbe. Szeretnénk jó meccset játszani és megszerezni a három pontot hazai pályán, a szurkolóink előtt."


DANI LOPEZ PINEDO (CNA Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon fontos meccs ez számunkra Európa egyik legjobb csapata ellen. Ha nyerünk, közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, ami a legfontosabb számunkra ebben a szezonban, hogy szerepelhessünk a BL F8-ban. Ez lesz az első a hátralévő három hazai találkozónk közül, ezeken kell bebiztosítani a helyünket a nyolcas döntőben."


SZLOBODAN NIKICS (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Kilábalva az OSC elleni rossz játékból, igyekszünk megtalálni a csapatként mutatott jó formát. A Barceloneta nagyszerű gárda, különösen otthon, úgyhogy nehéz kihívás előtt állunk. A saját játékunkra fókuszálunk, és mindent megteszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést."


20.30 Brescia-Eger - LEN-stream

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- A Fraditól elszenvedett hazai vereség után még nehezebbé vált a helyzetünk, de azt megelőzően is tudtuk, hogy nekünk szinte lehetetlen küldetést kell végrehajtani, Bresciában kellene nyernünk, aztán még Bukarestbe és Moszkvába is megyünk...

Az a furcsa, hogy a Bresciának sokkal nagyobb most a tét, mint nekünk, nagyon kell nekik a pont, számunkra pedig eleve bravúrkategória lenne ez a győzelem. Talán éppen ezért sülhet el jól: mi nyugodtan utaztunk ki, elhoztam fiatalokat, Kürtit és Magyart, szeretném, ha játszanának is. Felkészültünk, játszunk egy jó meccset, meglátjuk. Úgy gondolom, hogy ha a mérkőzés elejétől sikerül tapadnunk rájuk, akkor a végén talán még a győzelemre is lehet esély.

A Miskolc elleni csapattal utaztunk ki, a 14. játékos, Sántavy Máté nem jött velünk, ő nincs nevezve a BL-re.

ALESSANDRO BOVO (Brescia) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon kemény kihívás ez, mert az Egernek kiváló edzője van, jól szervezett csapat, magas szintű játékosokkal. Egerben kiegyensúlyozott meccset vívtunk, a kapusok közötti különbség döntött. Egyre közelebb járunk a főtábla végéhez, a szerdai meccs nagyon fontos, a legjobbat kell nyújtanunk és meg kell szereznünk a három pontot."


ANGELOSZ VLAHOPULOSZ (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Nehéz meccsre számítok a Brescia ellen. Hazai pályán különösen keményen védekeznek és meg kell valahogy oldanunk a lefordulásaikat is. Ha nem kapunk könnyű gólokat, meccsben maradhatunk."


B csoport

A csoport állása a forduló után

1. Jug Dubrovnik 28,
2. Verona 22,
3. Olympiakosz 18,
4. Szolnok 15,
5. Jadran Split 9,
6. Mladost Zágráb 8,
7. Spandau 04 7,
8. Hannover 6 pont

18.30 Hannover-Jadran Split

19.00 Verona-Jug Dubrovnik

20.30 Dinamo Zágráb-Olympiakosz

18.30 Szolnok-Spandau 04
- LEN-stream, Sport 1 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Azzal kezdem, hogy mindenki egészséges - hála a jó istennek!. Ahogy közeledik a szezon vége, nemcsak nekem, hanem minden edzőnek egyre inkább ez a legfontosabb. 

Nagyon fontos meccs előtt állunk, az biztos, hogy mostantól mi már nem hibázhatunk, de lehet, hogy még ez sem elég, a sorsunk mások kezében is van. Természetesen megpróbáljuk minden hátralévő meccsünket megnyerni és ezzel megtenni azt, ami a mi részünkről lehetséges.

Nehéz mérkőzést várok, nagyon jó a német csapat, mindenki tudja, hogy már évek óta BL-szereplő. Sok rutinos játékosuk van, biztos, hogy jól fognak játszani, de hát ez van, ilyen a BL! Fontos, hogy fegyelmezetten játsszunk, mindenki azt csinálja, amit megbeszéltünk és ha ez sikerül, akkor szerintem nem lehet baj a meccsen.


PETER KOVACSEVICS (Spandau 04) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek ezen a meccsen. A Szolnok hihetetlenül magas szinten játszik, különösen otthon. Mindazonáltal meg akarjuk mutatni a képességeinket és az erőnket. Ha nagyon koncentráltan játszunk, esélyünk van győzelemmel hazatérni."


SZATMÁRI KRISTÓF (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"A Spandauval idegenben döntetlent játszottunk, azóta javultunk mind a BL-ben, mind a bajnokságban. Valamennyi hátralévő mérkőzésünk fontos, nincs lehetőség a hibázásra. Ha koncentráltan és keményen játszunk, legyőzzük a Spandaut."