FACEBOOK

Máltán játszik kedden a válogatott - Utazás előtti edzésriport

Máltán játszik kedden a válogatott - Utazás előtti edzésriport
hozzászólás, 2019.03.11.

Délelőtti edzését követően elutazott Máltára, a keddi Európa Kupa/Világliga-selejtező helyszínére a magyar válogatott. vlv-edzésriport a Szőnyiről.


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

A Málta ellen szereplő magyar válogatott:

Csoma Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Gyárfás Tamás (Eger), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (BVSC) - mezőnyjátékosok.


A meccs kedden 17 órakor kezdődik a gzirai uszodában. Tévéközvetítésről nem tudunk, a vlv-n szöveges élő tudósítást tervezünk.

Hétfőn, a Szőnyi úti BVSC-uszodába már "teljes menetfelszereléssel" érkeztek a játékosok, hiszen az edzést, majd a gyors ebédet követően busz vitte a csapatot a Ferihegyi repülőtérre.

Rövid úszás után komoly taktikai megbeszélést tartott a  szövetségi kapitány, mindenkit kihívott a partra, a fiúk padokra ültek, úgy hallgatták meg szakmai vezetőjüket, aki demonstrációs táblán vázolta fel az általa kért mozgásokat.

Ezután a vízben bizonyította mindenki, hogy megértette, mit vár tőle Märcz Tamás.

Mint ismeretes, a magyar válogatott két újoncot avat a keddi meccsen Gyárfás Tamás és Várnai Kristóf személyében. Az Eger balkezes játékosának magabiztosságát jelzi, hogy meg sem várta a tényleges debütálást, már most gondoskodott az első válogatottság alkalmából kötelező süteményellátmányról. (Gyanítjuk egyébként, hogy kedden gólt is lő majd, s az újabb süteménykötelezettséget jelent, de hát ő tudja... :-) )

Märcz Tamás már korábban elmondta a vlv-nek, hogy a két kapus felváltva véd majd, tehát mind Csoma Kristóf, mind pedig Kardos Gergely játéklehetőséget kap.


vlv-képek az edzésről


Edzés után a szövetségi kapitányt és a debütálásra készülő két fiatalembert kértük a vlv kamerája elé.


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Köszöntelek az edzés után. Hamarosan elindul a csapat, légy szíves, foglald össze, hogy milyen volt az első edzés, az első közös összejövetel, mire számítasz, mit vársz el a csapattól?

- Üdvözöllek, Sándor! Kihasználtuk az időt, azt, hogy a gépünk kora délutáni időpontban indul. Egy jó edzésen vagyunk túl, elsősorban az emberelőnyökkel foglalkoztunk itt a mai délelőttön és új dolgokat is próbálgattunk, ezeket - ha lesz rá lehetőség - a máltai mérkőzésen is szeretném majd éles helyzetben kipróbálni, egy nem olyan nagyon nehéz ellenféllel szemben. Elsősorban ezzel foglalkoztunk, olyan 40-45 perc csak az emberelőnyökkel, ezenek a figuráknak a begyakorlásával telt el.

Jó érzéseim vannak, örülök, hogy végre itt van egy lehetőség. Attól függetlenül, hogy a csoportelsőség megvan, győzni szeretnénk.

Jó néhány magyar játékos játszott abban az uszodában, amelyben a meccs lesz, hiszen nagyon sokan úgymond, légióskodtunk, jómagam is, a máltai nyári bajnokságban, úgyhogy vannak nekem is kellemes emlékeim. Először leszek viszont edzőként ott, kíváncsian várom, hogy milyen légkör lesz. Nyitott uszodában fogunk játszani - egyébként egy olyan országban, ahol különösen szeretik a vízilabdát. 

- Nagyon fiatal a csapat, kifejezetten érdekel például, hogy ki lesz most a csapatkapitány?!!

- Nem mondom még el a vlv olvasóinak, de megvan a fejemben, az utolsó pillanatban meg fogja tudni mindenki! :-)

Igen, ez egy érdekes helyzet, hiszen annyira fiatal a csapat, hogy vagy olyan kell, kapja, aki fiatal, vagy olyan, aki egész kevés válogatottsággal rendelkezik.

- Ez a meccs mennyire lesz értékmérő? Azért gondolom, nem "örömjáték" lesz, sokan most tudnak majd bizonyítani. Mire számítasz, például milyen számszerű eredményre?

- Azt szeretném, hogy odafigyeljünk a saját játékunkra, s örülnék azért, hogyha kevesebb gólt kapnánk, mint a szombathelyi mérkőzésen, amelynek utolsó negyedében kicsit könnyen estek a gólok, különösen az egyik máltai játékos volt többször eredményes (Jordan Camilleri - a szerk.). Biztos, hogy egy fokkal nehezebb mérkőzés lesz, mert tudom, hogy van egy-két játékos, aki akkor nem utazott el Szombathelyre, s ők Málta erős játékosai közé tartoznak. 

Szerintem magunkkal kell foglalkozni, szeretném, ha nagy iram lenne, sportszerű, de agresszív játék a részünkről. Természetesen ez egy sokkal alacsonyabb színvonal mint hogyha a konkurens csapatokkal szemben kellene bizonyítani, de én azt gondolom, hogy talán ezen is lehet valamit lemérni.

- Köszönöm szépen és jó utat kívánok!



Gyárfás Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi!

- Szia!

- Kösznötelek a vlv kamerája előtt. Hát, ez is elérkezett... Jön a válogatottság... Pont arra gondoltam, hogy újabb két ember, aki válaszolhat a vlv körkérdésére az év végén, mert ez ezzel is jár... :-) De természetesen ennél nagyobb a dolog súlya, meg nyilván az örömöd is. Mondd el, hogy fogadtad a hírt, mit éreztél?

- Nagyon meglepődtem, először is, nem gondoltam, hogy idén meghívót kapok. Nagyon feldobott. Egyből apukámat hívtam föl, aki meghatódott, mert azért ez egy nagy álom, úgy gondolom, minden gyerek számára, aki egyszer elkezd vízilabdázni. Hát így fogadtam a hírt, illetve itt most süteménnyel vártam a többieket. :-)

- Igen épp azt beszéltük itt, hogy "előre ittál a medve bőrére"... :-) Csak meg ne sérülj!

- Minden rendben lesz :-).

- Menniyre érzed ezt egy olyan lehetőségnek, hogy bizonyíthatsz? Tomi ismeri a "munkásságodat", játszottál nála az Universiade-csapatban - ez most egy különleges alkalom ilyen szempontból?

- Biztos, mert ez egy újabb közös munka, de úgy gondolom, minden edzés, mérkőzés bizonyítási lehetőség, egy Magyar Kupa-mérkőzés is, mert Tomi mindegyik meccset követi. Itt testközelben is ott van, ő koordinálja a csapatot, az ő utasításait fogom végrehajtani. Ilyen szempontból kiemelkedő ez a lehetőség, aminek örülök és élni is fogok vele.

- Mire számítasz a máltai meccsen?

- Úgy gondolom, hogy nagyarányú győzelem lesz, de itt is fontos, hogy minden taktikai elemet, amit Tomi kér, maximálisan teljesítsünk, fegyelemmel, mert azért mégiscsak a Világligáról beszélünk.

- Van néhány jó játékosa Máltának, erősebbek is lesznek állítólag, mint itt voltak. A nagyarányú győzelem mit jelent? Mennyivel lennél elégedett gólkülönbségben?

- Ilyet még nem álmodtam meg, teljesen mindegy, nyerjünk és játsszunk jól!

- Köszönöm szépen, sikeres bemutatkozást kívánok!

- Köszönöm szépen.



Várnai Kristóf a vlv-nek

- Szervusz, Kristóf! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Hát, nagy dolog ez, válogatottságra bemutatkozásra készülsz..., érdekel, hogy mit szóltál, amikor "hírét vetted" ennek a dolognak...?

- Szia! Üdvözlöm az olvasókat. Nagyon örültem és nagyon meglepődtem, kellemes meglepetés volt. Egyszer csak csörgött a telefon, Märcz Tomi keresett és abszolút "utókarácsonykéntk" éltem meg, hogy itt lehetek és kaptam egy ilyen nagy lehetőséget. 

- Elképzelted már, gondoltál rá korábban, hogy eljöhet ez az idő? Gondolom, hogy minden játékos úgy edz, úgy játszik, hogy ez megtörténjen...

- Igen, és mindig vágytam is rá. Gondoltam, hogy valamikor lesz egy ilyen alkalom, de most ezt teljesen meglepetésként éltem meg, korán jött.

- Nagyon szép szavakat mondott rólad Märcz Tamás a nyilatkozatában. Hogy összefoglaljam, az volt a lényege, hogy komplex játékos vagy, sokoldalú, sok posztom hasznosítható és ez, ugye, mostanában, amikor az olimpia miatt a csapatlétszám csökkentése van napirenden, nagyon fontos. Ehhez mit szóltál, amikor olvastadl?

- Jólesett ezt olvasni. Igen, törekszem arra, hogy többoldalú játékos lehessek. Az út elején vagy közepén járok még, nagyon sok mindenben kell előrelépnem, de minden egyes edzésen figyelek arra, hogy próbáljak "többarcú" lenni. 

- Most egy tétmeccsre mentek. Még ha a csoportelsőség már meg is van, azért ez egy nemzetközi tétmeccs, pontokért. Mire készülsz, magadban mit képzeltél el, mivel lennél elégedett?

- Nyilván a magabiztos győzelemmel leszek csak elégedett. A magam részéről pedig egy koncentrált, jó védekezést és mezőnyjátékot szeretnék. A legjobbat szeretném kihozni magamból és csapatszinten is szeretném, hogy a legjobban sikerüljön minden. Nekem is sikerüljön beilleszkednem.

- Jó. Nem egy központi kérdés, de Gyárfás Tamás már hozta a süteményt... Te mikor tervezed?

- Én babonából a mérkőzés után szeretném csak hozni, nem akarom ezt elkapkodni... :-)

- Köszönöm szépen és sikeres bemutatkozást kívánok!

- Én is köszönöm.


A VLV FELHÍVÁSA

A január 1-je óta 0 (nulla) forint bevétellel gazdálkodó vlv szponzort, hirdetőt keres az év fontos külföldi eseményeinek tudósításához.

Támogatók nélkül nem leszünk képesek eljutni a következő tornákra:

Európa Kupa nyolcas döntő (Zágráb április 5-6-7.)

Bajnokok Ligája F8 (Hannover, június 6-7-8.)

Az EK/VL nyolcas döntőjén elért továbbjutás esetén:

Világliga Szuperdöntő (Belgrád, június 18-23.)

Világbajnokság (Kvangdzsu, Dél.-Korea, július 12-28.)

A külföldi programok a magyar válogatott felkészülési tervének elkészültekor még bővülhetnek.

Kérjük a vízilabda iránt érdeklődő cégeket, segítsék munkánkat!

Európa Kupa/Világliga-selejtezők

A csoportok állása:

A csoport


1. Magyarország 14,
2. Oroszország 9,
3. Németország 7,
4. Málta 0 pont

B csoport:

1. Görögország 12,
2. Spanyolország 12,
3. Hollandia 6,
4. Ukrajna 0 pont

C csoport állása:

1. Olaszország 10,
2. Montenegró 5,
3. Franciaország 0 pont

D csoport:

1. Szerbia 9,
2. Horvátország 6,
3. Románia 0 pont

Valamennyi csoportból az első két helyezett jut be az Európa Kupa április 5-6-7-i zágrábi nyolcas döntőjébe, amelynek első napján Montenegróval mérkőzünk meg az elődöntőbe jutásért.

A keddi program:

A csoport


Málta-Magyarország
Németország-Oroszország

B csoport

Spanyolország-Hollandia
Ukrajna-Görögország

C csoport

Montenegró-Ftranciaország
(Olaszország szabadnapos.)

D csoport

Horvátország-Szerbia
(Románia szabadnapos.)


Európa Kupa/Világliga-selejtezők

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON


EZ TÖRTÉNT A HARMADIK JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A NEGYEDIK JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT AZ ÖTÖDIK JÁTÉKNAPON