FACEBOOK

BL-szerda: menetrend és előzetes

BL-szerda: menetrend és előzetes
hozzászólás, 2019.02.26.

A Szolnok Hannoverben, a Fradi itthon a Crvena Zvezdával küzd meg, Egerbe pedig a Pro Recco látogat. A hétközi BL-forduló teljes menetrendje és nyilatkozatok a vlv előzetesében:


Bajnokok Ligája, főtábla, 9. forduló

A csoport

A csoport állása a forduló előtt


1. Pro Recco 24,
2. Barceloneta 19,
3. Brescia 17,
4. FTC 13,
5. Eger 12,
6. Dinamo Moszkva 6,
7. Steaua Bukarest 3,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Február 27., szerda

20.30 Brescia-Barceloneta

20.30 Steaua Bukarest-Dinamo Moszkva

19.00 Eger-Pro Recc
o - Duna World, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Provokálhatlak?

- Tessék.

- Úgy gondolom, itt az ideje egy önbizalomnövelő, nagy arányú győzelemnek! Jól gondolom?

- Nem. :-(

Bár ez egy BL-meccs és itthon játszunk a világ egyik (ha nem a legjobb) csapata ellen, ha ránézek a naptárra, azt kell, hogy megállapítsam, nekünk a hétvégi, Miskolc elleni mérkőzés sokkal fontosabb. Sőt, rögtön utána következik az OSC, majd a Debrecen, tehát számunkra ebben az időszakban sok minden eldőlhet a bajnokságban. Nem is tehetek mást, mint hogy ezt a szerdai meccset beleépítem ebbe a teljes programba és meglátjuk, mire lesz elég, amit tudunk most. Mondhatnék mást is, de ez az igazság. 

- Hogy álltok sérülttel, beteggel?

- Vannak.  Ahogy sűrűsödik a program, egyre több embernek itt-ott fáj. Vlahopuloszt valószínűleg pihentetni fogom.


SZTRAHINJA RASOVICS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez egy nagy meccs a számunkra, jó játéklehetőség a play-off előtt. Jobbnak kell lennünk, mint a legutóbbi, olaszországi mérkőzésen, nem könnyíthetjük meg annyira az ellenfél dolgát, mint akkor."

GYÁRFÁS TAMÁS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Az első meccs a lehető legrosszabbul sikerült ellenük, úgyhogy meg akarjuk mutatni: a csapatunk képes jobb játékra. Motiváltak vagyunk és tudjuk, hogy mit kell tennünk a nagy csapatok elleni győzelem érdekében. Miért ne sikerülne a Pro Recco ellen?"

MARKO BIJAC (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Magyarországon mindig nehéz játszani. Az Eger sok tehetséggel, nagyszerű játékossal rendelkezik. A bolognai meccs könnyebb volt, mint amire számítottunk, szerdán, az otthonukban sokkal jobban fognak játszani. Még esélyük van eljutni Hannoverbe és ez meg fogja sokszorozni az erejüket a hazai medencében."

DUSAN MANDICS (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Tudjuk, hogy szerdán egy másik Egert látunk majd, mint Bolognában, agresszívebbe lesznek, nem számítok könnyű mérkőzésre."


20.30 FTC-Crvena Zvezda - Duna World, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagy munka áll mögöttünk, az elmúlt hetekben tényleg sokat dolgoztunk. Voltak zökkenők, voltak sérülések, volt műtét, jöttek a téli időszakra jellemző gondok is. Kicsit tehát olyan "zötyörgős" volt az elmúlt időszak, mindez nagy munkával párosítva. Jövünk egyik mérkőzésből a másikba és jól látható, hogy azért még a saját ritmusunk nincs meg, a játék képe egyelőre nem olyan, mint amilyennek szeretnénk, ezen azért még dolgozni kell. 

A Zvezda következik, rájuk az jellemző, hogy az első két negyed általában szoros ellenük, mindenképpen komolyan kell őket venni, már csak azért is, hogy lássuk a saját játékunkban, mi az, amit még helyre kell rakni.

- Mire számítasz, mivel lennél elégedett?

- A győzelemmel elégedett leszek. Ezek nagyon fontos pontok, győzni akarunk mindenféleképpen.


ALEKSZANDAR FILIPOVICS (Crevena Zvezda) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Kemény mérkőzés lesz a magyar csapat ellen, de sokat gyakoroltunk és nagyot nőttünk csapatként, úgyhogy nagyon érdekes meccsre számítok."

SEDLMAYER TAMÁS (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"A fizikai felkészülés végén vagyunk és ez látszik a játékunkon. A Zvezda elleni meccs lehetőséget ad arra, hogy visszatérjünk a jobb formánkhoz. Egyúttal módunk lesz arra, hogy élesben fejlesszünk néhány játékelemet, amelyekre szükség lesz a következő időszakban."

DUSAN VASICS (Crvena Zvezda) a LEN sajtószolgálatának:

"Reméljük, hogy végül néhány pontot elviszünk Belgrádba. Sokat gyakoroltunk, hogy felkészüljünk erre a meccsre. A magyarok nagyon erősek, de szerintem van esélyünk."


B csoport

A csoport állása a forduló előtt


1. Jug Dubrovnik 22,
2. Verona 16,
3. Olympiakosz 12,
4. Szolnok 12,
5. Mladost Zágráb 8,
6. Spandau 04 7,
7. Jadran Split 6,
8. Hannover 6 pont

Február 26., kedd

20.30 Jadran Split-Olympiakosz


Február 27., szerda

19.00 Spandau 04-Verona

20.30 Mladost Zágráb-Jug Dubrovnik

17.30 Hannover-Szolnok
- Sport 1 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- A helyzet nem a szokásos, mivel csúnya debreceni vereségből jövünk. De most ez van, ilyen a sport, nem lehet ezzel már mit tenni, elmúlt... Amennyire tudtunk készülni, azt megtettük, főleg hétfőn töltöttünk sok időt együtt, videóztunk, elemeztük a német csapatot. Taktikailag szerintem készen állunk a meccsre.

Nehéz lesz, mert hirtelen rossz helyzetbe kerültünk. Sok játékos nem edzett a múlt héten, Milan szerencsére már jobban van, Pipi (Kardos Gergő - a szerk. is elkezdte már a munkát), Zalánki nincs még ilyen állapotban, rá biztosan nem számíthatok szerdán este. Ki kell bírni mindezt, így kell vízbe szállnunk. Bármennyire is érezzük a szombati vereség hatását is még, most mindent bele kell adnunk. Ha úgy játszunk, ahogy ez a csapat képes, biztos vagyok abban, hogy jó eredményt fogunk elérni Németországban. 

Nagyon nehéz meccsre számítok, de nehéz szituációban is helyt kell tudnunk állni.

KARSTEN SEEHAFER (Hannover) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"A Szolnok legutóbb "vészjelzést" kapott és biztos vagyok benne, hogy másként fog játszani, mint Magyarországon. Ezen kívül a szolnoki csapatnak szüksége van ezekre a pontokra, hogy eljusson a final eightbe. Lényeges lesz, hogy a legjobbunkat nyújtsuk védekezésben, az emberfölényes helyzeteinket pedig a lehető legjobban használjuk ki. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, a Szolnoknak nehéz dolga lesz a pontszerzéssel."

KARDOS GERGELY (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"A szolnoki meccsen a Hannover bizonyította képességeit, komolyan kell vennünk őket. A rendező jogán már ott vannak a F8-ban, így nincs rajtuk nyomás. Sajnos mi múlt szombaton nem azt nyújtottuk, ami elvárható tőlünk, sokat kell előrelépnünk. A BL-ben a legutóbbi két meccsünket megnyertük és győzni fogunk Hannoverben is, hogy megvalósítsuk a tervünket, eljussunk a nyolcas döntőbe."