FACEBOOK

Ez történt Győrben - vlv-riport a keddi meccsre készülő csapatról

Ez történt Győrben - vlv-riport a keddi meccsre készülő csapatról
hozzászólás, 2019.02.18.

Két és fél edzést tartott hétfőn - már Győrben - az oroszok elleni keddi Európa Kupa/Világliga-selejtezőre készülő magyar válogatott. Helyszíni vlv-riport videónyilatkozatokkal, fotókkal:

Az edzéseken és a meccsen készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Mint többször megírtuk, Märcz Tamás 14 játékost hívott be erre a meccsre, amelyre 13 vízilabdázót lehet nevezni. A szövetségi kapitány kihasználja az utolsó órákat is, csak a kedden 10 órakor kezdődő edzés után jelöli ki az oroszok elleni csapatot. Ennek nem szakmai okai vannak, nem azt szeretné ellenőrizni a kapitány, hogy senki nem felejtette-e el a korábban tanultakat (ez az edzés laza lesz, szinte fakultatív jellegű). Sokkal inkább egészségi problémák szólhatnak közbe - ahogy a keret korábbi, folyamatos változása is mutatta.

Délelőtt nagyon megszorongatta a fiúkat a stáb. Előbb Zala György erőnléti edző próbált képzett kínai gumiembereket faragni Nagy Viktorékból, majd hosszú, mintegy kétórás vizes edzés következett, jelentős, félórányi úszáspenzummal az elején. A többbi már szinte gyerekjáték volt, holnap, az oroszok ellen majd meglátják. (A délelőtti edzés utolsó félórájában a sajtó is jelen lehetett.)

Az ebédet és a csendes pihenőt újabb vízi edzés követte. Az eleje lazának tűnt, de aztán Märcz Tamás kiosztotta a sapkákat és nagy precizitást kövelő játékelemeket gyakoroltatott a fiúkkal.

A délelőtti és az esti edzés után is felvettünk videónyilatkozatokat, ezeket a készítés sorrendjében közöjük.

A délelőtti edzésen készült vlv-képeket a jobb felső sarokban lőfő "f" betűre klikkelve lehet megtekinteni:



VLV-VIDEÓK:


Német Toni a vlv-nek

- Szervusz Toni, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Egy újabb erőpróba a válogatottnál, mit szóltál, hogy meghívtak? 

- Szia Geyza! Örömmel hallottam a hírt, hogy újra bekerültem a válogatottba. Sajnos az eddigi két centertársam lebetegedett, így most Bedő is behívásra került, úgyhogy most ketten kell, hogy teljesítsük a meccset, remélem jól fog sikerülni és majdnem ugyanolyan játékkal, mint kint Oroszországban, sikerül majd győznünk. 

- Ez a helyzet, amikor tulajdonképpen az előtted álló két center nincs, ez mekkora lehetőség, hogy bizonyíts, vagy hogy olyat mutass, amivel megteremted később a csapattagságot? 

- Van bennem bizonyítási vágy nyilván, de inkább egy stabil játékot akarok hozni, nem pedig megmutatni, hogy mit tudok. Illetve persze, meg akarom mutatni, de stabilitással talán könnyebb bekerülni, mint azzal, hogy mindig valami újat előhúzunk a kalapból. Úgyhogy inkább a stabilitásra gyúrok. 

- Az oroszoknak létkérdés, hogy szerezzenek itt pontot, nem tudom mennyire ismered a tabella helyzetét, nekik nagyon fontos, mert továbbjuthatnak már itt, Győrben. Milyen meccsre számítasz? 

- Nyilván mindent meg fognak tenni kemények lesznek, fizikálisan erősek voltak mindig is. Egy kemény, brusztos meccsre számítok, hazai pályán is nehéz volt ellenük játszani és szerintem itt is meg kell küzdenünk a három pontért, de nyilván felénk fog billenni a mérleg nyelve. 

- Köszönöm szépen! 

- Én is! 

- Jó munkát kívánok! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Nagy Ádám a vlv-nek

- Szervusz Ádi, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Újra a válogatott edzése után nyilatkozhatsz, milyen volt ez a mostani edzés? 

- Szia, üdvözlök mindenkit! Nagyon jó volt, kicsit felfrissültem a tegnapi utazás után, mert ugye nem edzettünk. Ma kezdtünk egy kondival, utána pedig egy hosszabb vízi rész volt, nagyon jólesett. 

Beugró vagyok ugyan, de azért nyilván szeretnék játszani és a legjobbamat nyújtani, mint mindig. 

- Gondolsz ilyenkor arra, hogy ez egy különleges lehetőség? 

- Mármint mire gondolsz? 

- Hogy nem számoltak veled, mégis játszol. Most tudsz olyan dolgot bizonyítani, amit máskor nem. 

- Hát egyébként ilyenre nem gondoltam. Örültem ugyanúgy a behívónak, még akkor is, ha utolsó pillanatban, legalább rám gondolt a kapitány úr. 

- Milyen lesz ez a meccs? Az oroszok nagyon erősek fizikailag, állítólag. 

- Nagyon komoly meccs lesz szerintem mind fizikálisan, mind taktikailag, meglátjuk mit hoz. 

- Még egy kérdés: a Miskolcnál mi újság? Hogy érzed magad? 

- Nagyon jól, minden rendben.:)

- Köszönöm szépen! 

- Én is köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Sedlmayer Tamás a vlv-nek

Szervusz, Tamás! Hogy vagy? 

- Szia Geyza! Jól vagyok, köszönöm szépen! Hál’ Istennek az egészségemmel minden rendben. 

- Nagy dolog ez, meg kell becsülni mostanában… Milyen volt ez az edzés? 

- Jó volt, jólesett. A tegnapi utazás után már nem volt edzés, pihentünk, a hétvégi meccs fáradalmait szerintem mindenki ki tudta pihenni, most pedig egy viszonylag felfrissítő, átmozgató edzés volt, illetve egy kis gyakorlás, úgyhogy jólesett. 

- Gondolom, hogy rosszkéz-szélen fogsz játszani. Jól gondolom? 

- Hát ha játszom… akkor igen, azt mondta a kapitány, hogy a saját oldalamon fogok játszani, úgyhogy rosszkéz oldalon számít majd rám. 

- Milyen meccsre számítasz? Mennyire lesz nehéz? Ez egy komoly tétmeccs, főleg az oroszoknak. 

- Ha a kinti meccsből indulunk ki, akkor nagyon jól kell kihasználni az emberelőnyös helyzeteinket, illetve emberhátrányban jól kell védekeznünk, illetve az még feltűnő volt a kinti meccsen, hogy a hat az ötös lefordulásaink jól mentek, ennek volt köszönhető nagyrészt az a nagyarányú győzelem. Nyilván presztízsmérkőzés ez számukra, de mi vagyunk hazai pályán, és mindent megteszünk azért, hogy megszerezzük a három pontot. 

- Köszönöm szépen, Tamás 

(Lejegyzete: Kerbi)


Az esti edzésről készült vlv-fotók a jobb felső sarokban léfő "f" betűre kattintva tekinthetők meg:

 



Märcz Tamás a vlv-nek

- Jó estét, Tomi! Egy nehéz napon vagytok túl. Szeretnék kérni a szokásos módon egy kis napi összefoglalót, értékelést! Mit végeztetek, mi történt veletek?

- Szia Sándor! Amit szerettük volna, azt elvégeztük ezen a napon. Ugye, tegnap már itt votunk, megérkeztünk pont azért, hogy ma reggel már minőségi munkát tudjunk végeni.

Zala Gyurival dolgoztak a délelőtti edzés legelején a fiúk. Volt ebben hasizom, egy pici erőfejlesztés és átmozgatás, majd egy vízi edzés következett egy viszonylag hosszabb úszással, egy durván félórás úszás volt, kicsit át is mostunk meg volt egy erősebb szakasza is az úszásnak. Délelőtt Vámos Marci végül nem ment be a vízbe, mert van egy kisebb megfázása, így igazándiból megcseréltük a programot és délelőtt foglalkoztunk az emberhátránnyal és most délután a támadásvezetéssel és a szorosból zónaváltogatással, különböző egyéb támadásvariációkkal. Azt kell, hogy mondjam, jól zajlott le mind a két edzés, szerintem hasznos volt, én úgy láttam, hogy frissek is. Két elég pörgős edzést csináltunk azért, a délelőtti és a mostani sem tartott tovább másfél óránál, úgyhogy kíváncsian várom a holnapi mérkőzést, én azt gondolom amit kellett, elvégeztünk. 

- Az oroszokat láttad-e? Tudod-e kik vannak itt? Mire számítasz tőlük? 

- Hát most, miközben beszélgetünk ebben a pillanatban érkeztek meg és lépkedtek föl a lépcsőn. Túlnyomó részben azokat a játékosokat látom, akik a gerincét alkotják a válogatottnak, de hát majd megnézzük őket közelebbről, hogy ki van itt. Úgy látom, hogy erős csapattal érkeztek, hirtelen így áttekintve a másik oldalra, azt látom, hogy komplett orosz csapat van itt. Ugye. fontos nekik ez a holnapi mérkőzés, hiszen szeretnék elkerülni azt, hogy az utolsó mérkőzésre maradjon  a továbbjutásuk eldöntése, és hát benne van nekik a pakliban az is, hogy egy esetleges győzelmükkel akár még csoportelsők is lehetnek. Mi pedig szeretnénk megtartani a jelenlegi helyezésünket, azt, hogy előttük vagyunk és továbbra is előttük szeretnénk maradni. 

- Elkelt jó előre minden jegy. Milyen hangulatra számítasz? 

- Jó pár évvel ezelőtt, 2015-ben Német Zsolttal a női stábot erősítettük mindketten mint másodedzők és nagyon jó hangulatú mérkőzés volt itt akkor a franciák ellen. Nagyon szeretik Győrben a vízilabdát és nagyon örülnek, hogy itt vagyunk, nem véletlen, hogy elkelt az összes jegy, és hát..., sokan szomorúak, hogy be sem tudnak holnap jutni. Mi bent leszünk az uszodában, és aki nem láthatja élőben, az nézheti a televízión keresztül. Biztosan nagyon jó hangulatú mérkőzés lesz, kemény, erős meccs és jelen pillanatban azt mondom, hogy háromesélyes a mérkőzés, de azt szeretnénk, hogy mégis itt maradjanak a pontok. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Angyal Dániel a vlv-nek

- Szervusz, Dani, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Hát ez így nagyon régen történt meg, legutóbb Barcelonában szerepeltél a válogatottban, ha jól emlékszem. Újra meghívást kaptál, gondolom ez azért azt jelenti, hogy úgy érezheted joggal, hogy most nagyon megy. 

- Hát, azért nem mondanám, hogy nagyon megy, de sokat dolgozunk és azt gondolom, hogy egyénileg tudtam előrelépni, úgyhogy ez mindenképpen egy jó visszajelzése a munkának, erre szükség volt és nagyon örülök neki. 

- Hogy érzed, miben léptél előre? 

- Talán stabilabb a játékom elöl is és hátul is, úgyhogy amit tudok, azt már többször tudom megmutatni. 

- Mintha gólerősebb is lennél, mint korábban. 

- Mindig is azt éreztem, hogy a góllövés hozzátartozik a játékomhoz, úgyhogy örülök, hogyha ez feltűnik kívülről is. Nem tudom, hogy mennyivel vagyok gólerősebb, mint az elmúlt időszakban, de örülök, ha ez így tűnik. 

- Milyen meccsre számítasz? Az oroszok fizikailag elég erősek. 

- Erősek, jól felépített az orosz csapat, úgyhogy egy kemény meccsre számítok, abszolút. 

- Mi lesz a vége? (Hát persze nyerünk...)

- Hát, nagyon remélem igen, hogy győzelem. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A keret:

Csoma Kristóf (Miskolc), Nagy Viktor (Szolnok) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC) - mezőnyjátékosok.

A Magyarország-Oroszország Európa Kupa/Világliga-selejtező február 19-én, kedden lesz Győrben, kezdés 17 órakor. Az M4 Sport közvetít, a vlv a helyszínről tudósít.

A szövetség tájékoztatása szerint a meccsre már nem lehet belépőjegyet váltani, minden jegy elkelt.


Az orosz csapat pontos összetétele még szintén nem nem ismert, ők legutóbb ebben az összeállításban verték Ruzában 23:4-re Máltát (sapkaszámok szerinti sorrendben):

Fedotov (kapus), Szucskov, Kiszeljev, Derevjankin, Kopcev, Harkov, Vasziljev, Nagajev, Zakirov, Holod, Krug, Sepeljev, Sztacsenko (kapus).

A teljes Világliga-sorozatra a fentieken kívül még a következő játékosokat nevezték az oroszok: Andrjukov, Asajev, Bicskov (kapus), Liszunov, Merkulov, Mihajlov.


Az Európa Kupa/Világliga további keddi programja:

A csoport

17.00 Málta-Németország

B csoport

Spanyolország-Ukrajna

20.00 Hollandia-Görögrszág

C csoport

20.00 Franciaország-Olaszország

Montenegró szabadnapos.

D csoport

Szerbia-Románia

Horvátország szabadnapos.


Európa Kupa/Világliga-selejtezők

A csoportok állása

A csoport


1. Magyarország 11,
2. Oroszország 9,
3. Németország 4,
4. Málta 0 pont

B csoport:

1. Görögország 9,
2. Spanyolország 9,
3. Hollandia 6,
4. Ukrajna 0 pont

C csoport állása:

1. Olaszország 7,
2. Montenegró 5,
3. Franciaország* 0 pont

*Eggyel kevesebb meccset játszott


D csoport:

1. Szerbia* 6,
2. Horvátország 6,
3. Románia 0 pont

*Eggyel kevesebb meccset játszott.

Valamennyi csoportból az első két helyezett jut be az Európa Kupa április 5-6-7-i zágrábi nyolcas döntőjébe.


Európa Kupa/Világliga-selejtezők

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON


EZ TÖRTÉNT A HARMADIK JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A NEGYEDIK JÁTÉKNAPON

Az EURÓPA KUPA/VILÁGLIGA-SELEJTEZŐK TELJES PROGRAMJA