FACEBOOK

Tizennégyen készülhetnek az oroszok elleni győri meccsre

Tizennégyen készülhetnek az oroszok elleni győri meccsre
hozzászólás, 2019.02.13.

Märcz Tamás 14-es keretet jelölt ki a jövő keddi, Oroszország elleni Európa Kupa/Világliga-selejtezőre. Részletek és Märcz Tamás nyilatkozata:


A keret:

Csoma Kristóf (Miskolc), Nagy Viktor (Szolnok) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

FRISSÍTÉS:

Pénteken reggel a megbetegedett Zalánki Gergő helyére Vadovics Viktort (Miskolc) hívta be a szövetségi kapitány.


A meccsre 13 vízilabdázót lehet majd nevezni, tehát egy játékos értelemszerűen kimarad majd a csapatból.

A Magyarország-Oroszország Európa Kupa/Világliga-selejtező február 19-én, kedden lesz Győrben, kezdés 17 órakor. Az M4 Sport közvetít, a vlv a helyszínről tudósít.

A játékosok vasárnap együtt indulnak Győrbe Budapestről. Hétfőn hosszú napjuk lesz, tornatermi edzéssel kezdenek, majd vízben is gyakorolnak (ennek az edzésnek az utolsó félórája sajtónyilvános lesz), délután videózás szerepel a programban és persze újabb vizes edzés is lesz este. Kedden délelőtt is edzenek, a meccs után pedig együtt indulnak vissza a fővárosba.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Azért hívtam most 14 játékost, mert a legutóbbinál eggyel több edzéslehetőségünk lesz és így kényelmesebben lehet gyakorolni.

A mérkőzésen természetesen győzni szeretnénk. Kint egy nagyon jó meccset játszottunk, szerintem az orosz csapat sokkal jobb annál, mint amit akkor nyújtott. Nehéz mérkőzésre számítok, már csak azért is, mert egy esetleges orosz győzelemmel ellenfelünk bebiztosítaná a továbbjutását, sőt, megmaradna a matematikai esélye annak, hogy csoportelső legyen. Természetesen nem szeretnénk, ha ez megtörténne, "ráhajtunk" a győzelemre. A csapatunk erős lesz, kiélezett, jó meccsre számítok a remek fizikai állapotban lévő oroszokkal. Az orosz vízilabda erősen jön felfelé a legutóbbi pár évben, mi viszont ezt a találkozót presztízsmeccsnek is tekintjük, a későbbiekre nézve is fontosnak tartjuk.

- A neveket nézve két játékosnál akad meg az ember szeme: Csoma Kristóf eddig egyszer volt válogatott, Angyal Dani pedig a rossz emlékezetű barcelonai Eb óta nem volt a meghívottaid között...

- Talán nem árulok el titkot, hogy több poszton is történtek sérülések az elmúlt hetekben, ezért az eredeti elképzeléseimen némileg módosítanom kellett! Angyal Danival kapcsolatban meg kell jegyeznem: már korábban is úgy éreztem, hogy a védőink teljesítménye nagyon közel áll egymáshoz. Danival már akkor is beszélgettem (ahogy védőtársaival is) és bár azóta nem hívtam, a teljesítményét folyamatosan figyeltem, meghívása azt is jelzi, hogy továbbra is van konkurenciaharc a védőposzton. Azt vettem észre, hogy a játékkarakterének néhány pozitív elemét az utóbbi időben sikerült kidomborítania a Szolnokban, ez számára is egy új lehetőség most. Nem mellesleg: szerettem volna erős fizikai "hátteret" teremteni erre a mérkőzésre, ugyanis két, elég fajsúlyos center játszik az oroszoknál.


Európa Kupa/Világliga-selejtezők

A csoportok állása

A csoport


1. Magyarország 11,
2. Oroszország 9,
3. Németország 4,
4. Málta 0 pont

B csoport:

1. Görögország 9,
2. Spanyolország 9,
3. Hollandia 6,
4. Ukrajna 0 pont

C csoport állása:

1. Olaszország 7,
2. Montenegró 5,
3. Franciaország* 0 pont

*Eggyel kevesebb meccset játszott


D csoport:

1. Szerbia* 6,
2. Horvátország 6,
3. Románia 0 pont

*Eggyel kevesebb meccset játszott.

Valamennyi csoportból az első két helyezett jut be az Európa Kupa április 5-6-7-i zágrábi nyolcas döntőjébe.


Európa Kupa/Világliga-selejtezők

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON


EZ TÖRTÉNT A HARMADIK JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A NEGYEDIK JÁTÉKNAPON

Az EURÓPA KUPA/VILÁGLIGA-SELEJTEZŐK TELJES PROGRAMJA