FACEBOOK

Mladost Zágráb-Szolnok 8:11

Mladost Zágráb-Szolnok 8:11
hozzászólás, 2019.02.05.

Egyre biztatóbb teljesítményt nyújt a Szolnok - kedden este Zágrábból hozta el a három BL-pontot, ami nagy dolog. Részletek, nyilatkozatok, gólok:


Bajnokok Ligája, 8. forduló

A HÉTKÖZI BL-FORDULÓ ELŐZETESE A TELJES PROGRAMMAL ÉS NYILATKOZATOKKAL

A csoport

Mladost Zágráb-Szolnok 8:11 (4:5, 1:3, 2:2, 1:1)
G.: Radu, Milos, Milos Csuk 2-2, Cagalj, Harkov, ill. Zalánki, Alekszics 3-3, Prlainovics 2, Jansik D., V. Rasovics, Kis G.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A vezetőedző eltiltása miatt a csapatot Hangay Zoltán irányította, Zsivko Gocics a lelátón ült. Meccs közben Hangay "másodedzője" Kovács István szakmai igazgató piros lapot kapott, így neki is el kellett hagynia a kispadot.


VLV-VIDEÓK (Sport TV):

0:1 - Zalánki első gólja

0:2 - Prlainovics első gólja

1:2 - Cagalj gólja

1:3 - Alekszics első gólja

2:3 - Milos első gólja

3:3 - Milos Csuk első gólja

4:3 - Harkov gólja

4:4 - Jansik Dávid gólja

4:5 - Prlainovics második gólja, ötméteres

Nagy Viktor-védés

4:6 - Kis Gábor gólja

4:7 - Viktor Rasovics gólja

5:7 - Radu első gólja

5:8 - Nagy Viktor ötméterest véd, Zalánki megúszásgólt lő

6:8 - Radu második gólja

7:8 - Milos második gólja

7:9 - Zalánki második gólja

7:10 - Alekszics második gólja

7:11 - Alekszics harmadik gólja

8:11 - Milos Csuk második gólja, ötméteres


HANGAY ZOLTÁN a vlv-nek:

- Egy győztes csapat vezetőedzőjének gratulálok és szeretnék egy kis értékelést kérni. Hogy láttad?

- Köszönjük szépen! Először is nagyon gratulálok a csapatnak azért, ahogyan ezt a furcsa helyzetet, nehéz szituációt kezelte, megoldotta.

A felkészítés szerintem rendben volt, Zsile mindent elmondott, amit meg kellett csinálni. Csapatként küzdöttünk, elbírtuk azt a nagy nyomást is, ami a harmadik-negyedik negyedben ránk nehezedett - gondolok itt a kiállításokra. Szerintem a védekezés volt a győzelem kulcsa. 

- Magabiztosnak tűnt a csapat. Ez már az otthoni meccsen is feltűnt és most mintha még simább lett volna...

- Jól kezdtünk, hála istennek ez most már tendencia, ami az őszi szereplésünkre nem volt jellemző. Utána feljöttek, vezettek is egy góllal, szerencsére ott nem akadtunk meg és tovább tudtuk nyomni azt az iramot, amit elterveztünk. Ez ki is fizetődött a végére, mert úgy gondolom, a Mladost sokkal jobban elfáradt, mint mi. 

- Két meccs után két győzelem az eddigi edzői mérleged... Milyen érzés volt ez neked személy szerint?

- Nagyon örülök, persze, ki ne örülne ennek? A süteményt majd vinnem kell a csapatnak, ha hazaértünk, ez nyilvánvaló.

- Előre megmondtad, hogy viszel, ha nyertek...

- Azt hiszem, akkor is vinnem kellene, ha nem sikerült volna ma győzni... :-) De sokat nem tudunk ünnepelni, mert a hétvégén nagyon fontos meccsünk van az OSC ellen. Szerdán hazautazunk és készülünk a hétvégi rangadóra. A  csapatot pedig visszaadom Zsilének, visszatér minden a rendes kerékvágásba...


ZSIVKO GOCICS a vlv-nek:

- Szerintem életemben nem izgultam annyira mérkőzés előtt és magán a meccsen, mint ma! Teljesen másként éltem meg a mai napot amiatt, hogy ilyen furcsa helyzetbe kerültünk. Úgy látszik, nem is kellek már a csapatnak, megoldják nélkülem is! :-)

Szívből gratulálok a fiúknak, férfias, nagyon-nagyon kemény munka volt ez. Tizenkilenc emberhátrányból csak három gólt kaptunk, nagyon fegyelmezettek voltunk, illetve..., nagyon fegyelmezettek voltak ők. Le a kalappal a csapatom előtt - mást nem nagyon tudok mondani. Nagyon büszke vagyok a srácokra!

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Gratulálok, jó volt nézni, ez egy sima győzelem volt...

- Köszi szépen! Azért belülről nézve nem volt olyan sima. Kemény meccs volt, nagyon-nagyon elfáradtunk...

Nagyon örülök, hogy a Hannover-meccs után magunkra találtunk, lassan tényleg úgy játszunk, ahogy azt mi is elvárjuk magunktól. Büszke vagyok a csapatra, mert az előző meccsen és most is úgy éreztem, hogy szembeszélben kell játszanunk és az a baj, hogy ennek sosincs következménye. Ennyi, megy tovább az élet, mintha mi sem történt volna... Nem ad hangot senki annak, hogy magyar csapattal mi mindent megtehetnek. Ott például arra gondolok, hogy görög és olasz csapattal vívunk meg a továbbjutást jelentő harmaik helyért és erre görög és olasz bírót küldenek erre a mai meccsre. És persze az ellenfél dupla annyi kiállítást kap, mint mi, és volt néhány megegkérdőjelezhető döntés, ezek mind az ő javukra történtek.

Az a baj, hogy ez a magyar sportiplomáciát minősíti és nemcsak klubszinten jellemző, hanem a válogatott szintjén is. Nagyon bízom abban, hogy ezen a téren talán lesz változás. Tudom, hogy Attila (Vári Attila, az MVLSZ új elnöke - a szerk.) szeretne tenni ennek érdekében és dolgozik is ezen. Lesz munkája...

Visszatérve a mai meccshez: mindenkire büszke vagyon és mostantól a következő feladatra készülünk, mert a hétvégén egy pihent OSC fogad minket, amelynek játékosai egész héten ránk készülnek. Bízom abban, hogy ki fogjuk pihenni magunkat és lendületből futunk majd neki a szombati meccsnek.