FACEBOOK

Vad Lajos: ,,Amikor nagyon kellett, észnél voltunk,,

Vad Lajos: ,,Amikor nagyon kellett, észnél voltunk,,
hozzászólás, 2019.01.25.

Vereséggel tért haza Herceg Noviból az OSC, az Eurokupa-elődöntő február 27-i hazai visszavágója egygólos hátránnyal indul majd. A szerdai meccset sem tévén, sem streamen nem láthattuk, Vad Lajos vezetőedzőtől a csapat hazaérkezése után kértünk értékelést.


Eurokupa-elődöntő, 1. mérkőzés

A vlv előzetese.

Herceg Novi-OSC 11:10 (0:3, 6:3, 4:3, 1:1)
G.: Gy. Radovics 3, Averka 2, Popadics, D. Obradovics, Gardasevics, Draskovics, Petkovics, Spaics, ill. Erdélyi 4, Manhercz K. 3, Rangyelovics, Salamon, Kovács Gergő


VAD LAJOS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

Több részre osztanám a mérkőzést. Az eleje nekünk nagyon jól sikerült, megleptük őket. Utána, a második-harmadik negyedben - hiába készültünk külön a lefordulásokra, nem tudtuk azokat megakadályozni. Elsősorban a saját butaságunk miatt, de a bírók szerepét is megemlíthetném. Végül: a negyedik negyedben, amikor "égett a ház", hiszen kétszer is plusz háromért támadtak, képesek voltunk arra, hogy feljavuljunk és a végén mínusz egyel jöttünk haza.

- Mennyire erős a Herceg Novi?

- Ez egy nagyon komolyan összerakott csapat, taktikailag erős és a montenegrói válogatott gerincét adja, ugye, ne feledjük el, hogy a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya a klubedző. Nézd, ők is a BL-ből estek vissza az Eurokupába, ugyanúgy mint a Terrassa, amelynek legyőzésével az elődöntőbe jutottunk. Azt mondom, hogy sokkal inkább létjogosultságuk lenne a BL-ben játszani, mint itt. Ez van ezt kell megoldani. Én egyébként végig mondtam a srácoknak már akkor is, amikor a szezon elején a rijekai selejtezőtornára mentünk, hogy itt a legnehezebb az lesz, hogy bejussunk a döntőbe. Ez igazolódott most be. Folyamatos koncentrációt igényel egy mérkőzés, mi ebben most alulmaradtunk - saját magunkkal szemben.

- Nagyon messze van a visszavágó, ez jó vagy rossz a ti szempontotokból?

- Jobban örültem volna, ha két héten belül játsszuk le itthon azt a meccset, de az időpont adott, ezt kell megoldani, és meg fogjuk oldani. Bizonyos szempontból nekünk azért fekete ló volt a Herceg Novi, nem volt sok anyagunk, és ahogy észrevettem nekik bőven volt miből felkészülniük. Nagyon sok mindent tudtak rólunk. 

- Ezt miből vetted észre? Megelőzték a próbálkozásaitokat?

- Igen. Egy fórmegjátszásnál teljesen egyértelmű volt, hogy "túl jól reagáltak". Mi meg utána csak odaadtuk ahova mondtam, hogy nem kéne. De hát ez ilyen sajnos.

Ahogy nézem, ennek az Euroligának komoly tétje van. A Terrassa is nekünk esett otthon, aztán simán abszolváltuk. Most nagyon komolyan nekünk esett a Herceg Novi, de ezt is abszolválni fogjuk. 

- Van-e valami különlegesség, amit igényel a felkészülés úgy, hogy közben bajnoki meccsek zajlanak. Úgy jöttél haza, hogy a fejedben van már, hogy mit tervezel, mit akarsz megcsinálni azon a sorsdöntő visszavágón?

- Persze természetesen. Már a szerda esti mérkőzés leültünk és hajnalig átnéztük, elemeztük a történteket. Nagyon sok javítandó való dolog van, de szerintem ez teljesen normális a sportban. Szerencsére két mérkőzésen dől el a továbbjutás kérdése. 

- Biztos vagy a döntőbe jutásban? 

Igen. Nem lesz egyszerű, de nagyon biztató, hogy a kinti meccs végjátékában, amikor nagyon kellett, akkor észnél voltunk. 

- Köszönöm a beszélgetést!

(Lejegyezte: Kerbi)