FACEBOOK

Komjádi Kupa: 1. Vasas, 2. Miskolc, 3. UVSE, 4. AVUS

Komjádi Kupa: 1. Vasas, 2. Miskolc, 3. UVSE, 4. AVUS
hozzászólás, 2019.01.19.

A Vasas nyerte a 21 évesek rangos tornáját, abszolút megérdemelten, hiszen útjuk a lehető legnehezebb volt, korábban a BVSC-t és a tavalyi első Pécset is legyőzték. Részletek, nyilatkozatok, fotók, gólok - folyamatosan:


Komjádi Kupa

Bronzmérkőzés

UVSE-AVUS 14:13 (3:3, 3:1, 2:6, 6:3)

G.: Vigvári 5, Baksa B. 4, Rábavölgyi, Aranyi, Dala D., Konarik Á., Sziládi, ill. Baranyai, Ekler B. 3-3, Irmes P., Ekler Zs. 2-2, Hajmási, Juhász M., Baj


vlv-képek


Döntő:

Vasas-Miskolc 10:6 (3:1, 3:1, 2:2, 2:2)

G.: Bencz R. 4, Sélley-Rauscher 3, Hajdu, Vadovics L., ill. Vadovics V. 3, Nagy Á., Vismeg Zs., Sisán

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Sélley-Rauscher első gólja

2:0 - Vadovics László gólja

2:1 - Vadovics Viktor első gólja

3:1 - Bencz Rolf első gólja

4:1 - Bencz Rolf második gólja

4:2 - Nagy Ádám gólja

5:2 - Sélley-Rauscher második gólja

6:2 - Bencz Rolf harmadik gólja, ötméteres

7:2 - Hajdu Attila gólja

7:3 - Vismeg Zsombor gólja

8:3 - Hajdu Attila második gólja

8:4 - Vadovics Viktor második gólja

9:4 - Sélley-Rauscher harmadik gólja

10:4 - Bencz Rolf negyedik gólja

10:5 - Vadovics Viktor harmadik gólja

10:6 - Sisán Balázs gólja



Plézer János a vlv-nek

- Plézer Jani áll a VLV kamerája előtt. Szervusz Jani, gratulálok neked ehhez a győzelemhez! Már az elődöntőnél azt mondtad, hogy ez pályafutásod eddigi csúcsa, az a győzelem, mit mondasz most?

- Igen. Ugye a fontos a kupa, de úgy gondolom, hogy fontosabb az az elmúlt három év, amit ebbe belefektettünk. Ez megkoronázása annak a nagyon sok időnek amit itt az uszodába töltöttünk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, úgy gondolom, hogy ezen az ágon eljutni idáig és végül megnyerni a kupát..., mert szerintem nem kell bemutatni senkinek a BVSC-t, a Pécset és az UVSE csapatát. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a trófeát és az edző sose maximálisan elégedett, de most azt lehet mondani, hogy mi ebből kihoztuk a maximumot, én úgy érzem.

- Igen, én is felakartam ezt hozni, hogy mindenkit megvertetek akit meg lehetett verni, nem volt vigaszág, meg settenkedés. Mindenkivel találkoztatok. Mi az, amivel így hosszú távon jobbak voltatok? Mert ez most már egyértelmű, hogy ti voltatok a jobbak.

A meccseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


- Úgy gondolom, hogy azokban a kapcsolatokban vagyunk előrébb, mint mások, esetleg ezeken a mérkőzéseken, hogy az egymás közti viszonyok nagyon jók ebben a csapatban, szeretik egymást a játékosok és ez kijött a nehéz szituációkban, gondolok itt a BVSC-meccsre 5:5 után, menni kellett a Szőnyire, nagyon nehéz mérkőzés volt. Aztán hárommal kikaptunk Pécsett, utána jönni kellett, ötméteresek. Szóval mindig volt egy olyan szituáció, egy olyan ember, aki átlendítette az egész csapatot ezeken a nehéz szituációkon és végül ez nagyon megerősített minket lelkileg. Amikor elérkeztünk az UVSE elleni meccshez - úgy gondolom, hogy nem feltétlenül mi voltunk annak a mérkőzésnek az esélyesei -, akkor szerintem nem fordult meg senkinek a fejében, hogy esetleg mi elveszthetjük ezt a mérkőzést. Annyi nehéz mérkőzésen voltunk túl, hogy ez csak "egy volt a sok közül", de közel száz százalékot kellett nyújtani ahhoz, hogy legyőzzük ezt a nagyon jó UVSE-t és ezt meg is tettük.

- Egy ilyen győzelem már felelősséget jelent, ti lesztek a címvédők, mindenki sokkal többet vár tőletek, mint eddig. Átgondoltad már ennek a következményeit?

- Még nem foglalkoztam ezzel, megmondom őszintén. Egy tény, hogy a kupagyőztesnek úgy is kell viselkednie és úgy is kell játszania, mint egy kupagyőztesnek, a következő időben. Ez érvényes rám is és a játékosaimra is. Én mindig az alázat híve voltam, nem hiszem, hogy változtatok az edzésmódszereken vagy hozzáállásomon és remélem, hogy a játékosaim sem fognak.

- Jani, még egyszer gratulálok és jó ünneplést kívánok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kis István a vlv-nek

- Szervusz Pista! Gratulálok neked ehhez a sikerhez, mert a döntőt ugyan elvesztettétek, de azt hiszem, hogy ez egy nagyon fontos siker, ide eljutni és döntőt játszani. Bíztál a győzelemben ma?

- Mindig úgy jövünk el, hogy győzni szeretnénk én is mindig így jövök, a csapatomat is próbáltam ez irányba terelni. Megbeszéltünk mindent, amit ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban tudni kellett. Sajnos fegyelmezetlenek voltunk, voltak ezek a távoli gólok, amiket megbeszéltünk, hogy hogyan lehet kiküszöbölni. Ezeket nem tartottuk be, utána már csak mentünk az eredmény után. Elkezdtünk kapkodni, a fórokat egész jól használtuk ki az eddigi öt mérkőzésen ami a Komjádi Kupában volt és most teljesen megakadt a gépezet emiatt, hogy nem voltunk a csúcson.

- Az egész utat hogy értékeled, ezt az öt meccset összességében? Mennyit fejlődött a csapat? Mit láttál rajtuk?

- Ugye azt tudni kell, hogy ez az első évét töltő csapat az országos utánpótlás bajnokság felsőházában. Kivéve a két válogatott kerettag játékosunkat, plusz van egy 99-es válogatott-kerettag kapusunk, ők erősítik ezt a csapatot. De a többi játékos ebben az évbe szerepel először országos felsőházas utánpótlás bajnokságban. Ez, én úgy gondolom, hogy ma látszott a legjobban a mérkőzésen, meg kell tanulnunk egy ilyen döntőt megnyerni. Mindegyik csapatnak meg kell tanulni döntőt játszani és a döntőt megnyerni. Ez egy ilyen fiatal csapat, és hiába volt ott Ádám (Nagy Ádám - a szerk.), hiába volt ott Vadó (Vadovics Viktor - a szerk.), ugye nem tudok annyit cserélni, hogy ha lecserélem őket, akkor ugye nincs annyi lehetőségünk és a többiek ma, úgy gondolom, nem hitték el önmaguknak, hogy ezt meg tudják nyerni.

- Biztos szomorúak a játékosok, látszott rajtuk, de szerintem egy-két nap múlva ők is átérzik ennek a jelentőségét, hogy ez egy siker. Nem?

- Biztos vagyok benne, hogy holnap már máshogy fognak erre visszagondolni. Ez hat szép mérkőzés volt és most azt mondtam nekik, hogy ebből tanulnunk kell. Jövőre újra lesz Komjádi Kupa, én remélem, hogy a csapat magja megmarad, gondolok Ádámékra is és akkor lehet bizonyítani és ezekből a mérkőzésekből az utánpótlás bajnokságban, az ifibajnokságban, a serdülőben kamatoztatni kell mindazt, amit lehet, elérni, hogy az elkövettett hibákat ne kövessük el az elkövetkezendőkben.

- Pista köszönöm szépen, még egyszer gratulálok nektek és jó utat kívánok!

- Köszönöm szépen és gratulálok a Vasasnak a győzelemhez!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)






vlv-képek