FACEBOOK

Youth Waterpolo Carneval - Folytassa, Szombathely...

Youth Waterpolo Carneval - Folytassa, Szombathely...
hozzászólás, 2019.01.17.

Egyre masszívabb, s nemzetközileg is mind szélesebb körben válik ismertté a szombathelyi Youth Waterpolo Carneval utánpótlás-torna. Az ötletgazdától és fő szervezőtől, Vincze Balázstól az idei tervek iránt érdeklődtünk.


VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- 2017-ben volt az első torna - két korosztályban 13 évesek és 17 évesek részvételével, idén már a harmadik rendezvényre várjuk a csapatokat itthonról és külföldről is. Sőt. A program sikerén, a kedvező visszajelzéseken felbuzdulva már tavaly húsvétkor is rendeztünk egy versenyt, ezt idén is megszervezzük, 12 csapat részvételével és ez a létszám már be is telt. Ez a torna U15-ösöknek, tehát a gyermekkorosztály tagjainak jelent játéklehetőséget.

- Milyen a részvevők összetétele, mennyire figyeltek fel erre a lehetőségre a külföldiek?

- Eddig összesen hat ország csapatait fogadtuk, voltak nálunk Spanyolország, Törökország, Izrael, Finnország, Franciaország, az USA utánpótláskorú játékosai, most csatlakoznak majd olaszok és természetesen magyarok is jelentős számban vesznek részt a tornáinkon.

Érdekes egyébként, hogy a húsvéti torna kicsit megelőzte a korát, hiszen a gyermekkorosztályban már tavaly azt a szabályt alkalmaztuk, hogy a szabaddobást hat méterről lehet kapura lőni - ehhez "igazodik" most a FINA szabályváltoztatása... :-) (A 15 évesek hazai bajnokságában egyébként jelenleg nem szabad egyből kapura lőni a szabaddobást... - a szerk.) Mint ismeretes, ezen a nyáron első alkalommal rendeznek Európa-bajnokságot az U15-ös korosztálynak, egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy azon a tornán milyen szabályok lesznek.

- Látni a tavalyi tornáról készült összefoglaló videón, hogy látványos díjátadás zárja a versenyeket...

- Valóban, de a tornák eleve maradandó élményt jelentenek a részvevőknek, remek a hangulat, az első alkalommal két olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán és Varga Dénes adta át a díjakat, tavaly Sárfalvi Péter helyettes államtitkár. A fiúk között lányok is szerepelhetnek, az elmúlt évben Izraelből egy színtiszta lánycsapat érkezett. A helyszín is nagyon szép, a nyári rendezvényé az az uszoda, amely tavaly augusztusban az ifjúsági világbajnokságnak adott otthont, Húsvétkor pedig az egy éve felavatott fedett uszodában lesznek a meccsek. 

Ahogy a nevéből is kitűnik, ez egy karnevál. Nem világverseny érmeiért folyik a játék, de mi szervezők, megpróbálunk olyan feelinget varázsolni a medence köré, hogy mindenki érezze: kicsit más ez, mint ha csak úgy simán lemenne edzeni, játszani a barátaival...

- Végül egy nem teljesen "témába vágó" kérdés: mit tervezel erre a hétvégére...?

- Bejutottunk a Komjádi Kupa négyes döntőjébe, ahol érmes helyezést várok az AVUS csapatától!

- Köszönöm a beszélgetést!


Youth Waterpolo Carneval, Szombathely  - Július 26-27-28. (Jelentkezés április 30-ig)

Weboldal

Húsvéti torna, Szombathely - április 17-18-19.


A tavalyi nyári tornáról készített rövid videóösszefoglaló: