FACEBOOK

A Superman

A Superman
hozzászólás, 2007.03.06.

Varga Dániel, Szívós Márton és Kásás Tamás mellett Kiss Gergely az, akit vízilabdázóink közül a leggyakrabban láthatunk – a szárazföldön. Természetesen a különböző reklámokról van szó. Gergő akár egy nagymamát kísérget, akár egy képregényhős gúnyájába bújik, a hatás nem marad el!

Korábban is feltűnt már a képem a Lurdy ház ablakán, vagy a 4-es és a 6-os körúti villamosok oldalán, de ezeknek a plakátoknak nem volt akkora visszhangjuk, mint tévés szerepléseimnek.

 

Hét hónapon belül három forgatás is lezajlott. A Szabadság, szerelem című filmről most nem beszélnék, mert ez itt a reklám helye. A Ledo jégkrém kampányához keresett negatívumoktól mentes, ismert személyiséget, így szűkült a kör a sportra, később a pólóra, végül rám. Olyan vicces meseszerű filmet akartak, amely elüt az átlagostól, így bújtam én Superman szerelésébe. A hatás frenetikus volt, Viktória lányom azóta mindig „apás fagyit” kér, sőt elvárja, hogy varázsoljak. A vízilabdázó palánták is gyakran felkiáltanak, ha meglátnak és válogatott csapattársaim is tettek egy-két megjegyzést…

 

A Richter már tudta, hogy van tapasztalatom a kamerák előtt, és mivel a termékükkel azonosulni tudtam, igent mondtam erre a felkérésre is. Persze ne legyünk szemérmesek, a hirdetésekben való szereplés, főleg anyagi kérdés, de nyilván – nem nevesítve - lennének olyan terméktípusok, amelyekhez nem adnám a nevem és az arcom, bármekkora összeget kínálnának érte.

 

Az ilyen forgatások egyébként néha kicsit szétszabdaltak, unalmasak, igaz a mi edzésünk sem mindig izgalmas.

 

Magyarországon szerintem körülbelül 30 sportolónak van valódi reklámértéke és erről a média is tehet. Hiszen egy birkózó, vagy öttusázó nagyon ritkán jelenik meg a különböző médiumokban, márpedig a reklámozó ismert arcokat, jellegzetes figurákat keres, akiket néha sajnos a valóságshow-k „sztárjai” közül választ élsportolóink helyett. Nyilván más lenne a helyzet, ha lenne 30 jó focicsapatunk, vagy 10 NBA-szintű kosárlabdázónk, akkor a sportolók általában keresettebbek lennének. Főleg persze azok, akikben oldhatatlan a szereplési vágy, mert ez ránk, pólósokra kevéssé jellemző.

 

Hajdú B. István

Címkék:
Kiss Gergely