FACEBOOK

Bl-meccsekkel kezdődik az új év

Bl-meccsekkel kezdődik az új év
hozzászólás, 2019.01.08.

Szerdán teljes forduló lesz a BL-főtáblán. A Fradi Belgrádban szerepel, az Eger a Pro Recco vendége lesz, a Szolnok itthon küzd meg a rendező jogán biztos BLF8-szereplő Hannoverrel. A program és előzetesünk nyilatkozatokkal:


BL-főtábla, 6. játéknap (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


A csoport állása a forduló előtt

1. Pro Recco 15,
2. Barceloneta 12,
3. Brescia 12,
4. FTC 9,
5. Eger 6,

6. Dinamo Moszkva 3,
7. Steaua Bukarest 3,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Január 11., péntek

19.15 Dinamo Moszkva-Steaua Bukarest

Január 9., szerda

19.15 Barceloneta-Brescia

19.30 Crvena Zvezda-FTC

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző VLV-nek:

- A tapasztalat azt mutatja, hogy a téli szünet után egy picit mindig nehéz újra elindulni. December 23-tól január 2-áig tartott a pihenő, azóta dolgozunk. A felkészülésünk részeként háromszor játszottunk edzőmérkőzést a Dinamo Moszkvával, s emellett természetesen edzettünk is, volt a gyakorlásnak fizikális és taktikai része is. 

Voltak kisebb-nagyobb betegségek, Német Toni nem utazott velünk Belgrádba, a többiek rendben vannak.

- Milyen volt a Dinamo Moszkva?

- Nagyon kiegyenlített volt mindegyik kétkapu, ugye, abból kifolyólag, hogy ők más időpontban ünnepelték a karácsonyt, akkor, amikor itt voltak, inkább edzésben voltak, mint mi. Jó felkészülési lehetőség volt számunkra.

- Mire számítasz Belgrádban?

- Fontos nekünk a három pont, éppen ezért jó, hogy nem úgy kellett kiutaznunk, hogy nem játszottunk előtte senkivel. Természetesen megnéztük a Zvezda erényeit és hibáit, meglátjuk, igyekszünk gyorsan visszazökkenni a korábbi kerékvágásba, visszahozni a játékunkat, ezt tartom a legnagyobb feladatnak. Bizakodó vagyok.

ALEKSZANDAR FILIPOVICS (Crvena Zvezda) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Várjuk a Ferencváros elleni meccset, nagyon izgalmas lesz! Bár egy nagyszerű csapat érkezik hozzánk, azt tervezzük, hogy mindent beleadunk és bízunk abban, hogy ez meghozza számunkra a győzelmet."

KRISZTIJAN SULCZ (Crvena Zvezda) a LEN sajtószolgálatának:

"Örülünk, hogy szembe kerülünk ezzel a magyar csapattal. Sok időt töltöttünk a felkészüléssel és biztosak vagyunk abban, hogy a legjobbunkat nyújtjuk majd. Ez talán még a győzelemre is elegendő lehet."

STEFAN MITROVICS (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Jó, hogy karácsonyra hazatérhetek és ott játszhatok. (A szerbek az ortodox karácsonyt január 6-7-8-án ünnepelték - a szerk.) Ezúttal az ellen a Crvena Zvezda ellen, amellyel szemben legutóbb a 2012-13-as szezonban szálltam vízbe, akkor még a Partizan Belgrád játékosaként. Azt várom, hogy megnyerjük ezt a meccset, mert a Crvena Zvezda játékosainak kevés BL-tapasztalatuk van. Nem lesz könnyű mérkőzés, ahogy a rövid pihenő utáni első hetünk sem volt az, de úgy gondolom, hogy elvisszük a három pontot Budapestre. Boldog vagyok, hogy a Ferencváros Belgrádban van, élvezhetjük a szerb konyha ízeit és megmutathatom a srácoknak a város legjobb kávézóit :-)"


20.30 Pro Recco-Eger

Érdekesség, hogy a meccs nem a Ligúr-tenger partján, hanem Bolognában lesz. Ennek oka az, hogy a Recco a vízilabdasport népszerűsítésére törekszik, ezért egy-egy hazai mérkőzését olyan városban rendezi meg, ahol a sportág kevéssé honos. Megjegyezzük, hogy a várhatóan nehezebb ellenfelekkel szemben azért "igazi" hazai pályán játszanak, ebben a szezonban a Steaua Bukarest és az Eger csapatát tartották alkalmasnak a hírverésre, vagyis ellenük Bolognában sem érzik veszélyeztetve a három pontot...





DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Tavaly óta készülünk erre a viszonylag korai meccsre, már december 30-án elkezdtük az edzéseket. Tíz nap pihenő volt, december 19-től, majd ugyancsak tíz nap jutott a felkészülésre. Nehéz mérkőzésnek ígérkezik, kicsit olyan is a helyzet, mint hogyha edzőtábort építettem volna be a programunkba. Ez azt jelenti, hogy nem formát időzítettünk erre a mérkőzésre, hanem terhelésből megyünk. 

- A bolognai helyszín azt sejteti, hogy a Recco biztos győzelemre számít - ugye a Fradi elleni hazai meccsüket nem vitték el Soriból... Ez nem paprikáz fel kicsit titeket?

- Az ő dolguk, hogy mit hova visznek. Tény, hogy a Fradi jóval erősebb mint mi és ez nem titok a Recco előtt sem. Majd kiderül, mennyire erősek ők.

- Kicsit azért olyan, mintha egy nehéz edzőpartnernek tekintenéd a Reccót...

- Nagyjából ez a helyzet. Természetesen, amikor elkezdődik a mérkőzés, mindenki azért fog küzdeni, hogy győzzünk, megpróbáljuk, de tudjuk, hogy ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei.

- Hogy álltok az emberekkel?

- Mindenki egészséges, nekem kell eldönteni, hogy ki játszik, hál' istennek, nincs sérültünk, betegünk.

- És milyen lelkiállapotban vagytok?

- Úgy gondolom, minden edzéssel egy kicsit előbbre jutunk. Rasovics és Vlahopulosz saját válogatottjával edzett, így a közös felkészülést csak pár napja tudtuk elkezdeni. Igyekszünk újra felvenni a fonalat, jó is, hogy így alakult, hogy nem formát kell élezni egy kötelező idegenbeli győzelemre, hanem olyan mérkőzésen kezdünk, ahol, úgymond, felszabadultabban játszhatunk, ez azért érződik a játékosok hangulatán is. Nincs nagy feszültség, mindenki csinálja a dolgát.

RATKO RUDICS (Pro Recco) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"A karácsonyi szünet nem tett jól a formánknak, de már újra elkezdtük a kemény edzéseket, Biztos vagyok abban, hogy hamarosan azt a Pro Reccót fogjuk látni, amelyet a Barceloneta elleni első két negyedben megismerhetett mindenki. Az Eger olyan ellenfél, amelyet komolyan kell venni, koncentráltak és rengeteg válogatott játékossal, kiváló lövőkkel érkeznek."

FRANCESCO DI FULVIO (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Kemény meccs lesz, az ünnepek után nem vagyunk csúcsformában. Az Eger kiváló gárda, az egyik legerősebb magyar csapat még akkor is, ha néhány játékost elveszítettek a nyár során. Nagy csata előtt állunk."

BIROS BARNABÁS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon nehéz lesz a Pro Recco ellen, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy jó meccset játsszunk. Nagyon várom már."

KÜRTI DOMINIK (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Kemény hetünk volt, sokat dolgoztunk. A Recco a világ egyik legjobb csapata, a célunk az, hogy szoros meccset játsszunk."


B CSOPORT

1. Jug Dubrovnik 15,
2. Verona 10,
3. Olympiakosz 8,
4. Mladost Zágráb 8,
5. Szolnok 5,
6. Spandau 04 Berlin 4,
7. Jadran Split 3,
8. Hannover 2 pont

Január 9., szerda

18.00 Verona-Spandau 04

19.00 Jug Dubrovnik-Mladost Zágráb

20.00 Olympiakosz-Jadran Split

19.00 Szolnok-Hannover - Sport2 TV, vlv (szöveges élő)



ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Két rövid szünetet tartottunk, a magyar szuperkupa-döntő után négy napot pihentünk, december 28-áig, majd napi egy edzést tartottunk, s aztán újabb négy napig pihenhettek a játékosok, január 2-áig. Nem volt ez hosszú pihenőidő, de nagyon kellett. Most azt látom, hogy mindenki újra tele van energiával, végzi, amit kell. 

Nagyon fontos mérkőzés vár ránk és ezzel teljes mértékben tisztában vagyunk, Sokan lebecsülik a Hannovert, azt mondják, öreg játékosokból áll. Én azon a véleményen vagyok, hogy sok nagyon jó vízilabdázójuk van, közülük négyen-öten igazi mesterei a játéknak. Ha nem figyelünk oda az elejétől kezdve egészen a végéig, akkor gondjaink lesznek, ebben biztos vagyok. 

Elemeztünk minden Hannover meccset és azt láttuk, hogy a Jug Dubrovnikon kívül mindenkivel pariban voltak. Ikszeltek a Mladosttal és az Olympiakoszzal, nagyon szoros meccset játszottak a Veronával is. Nehéz mérkőzés lesz, de mégis azt mondom, hogy ha mi úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor győzhetünk.

- Szerinted a németek válláról mennyire veszi le a terhet az a tény, hogy rendezőként biztos részvevői a final eightnek?

- Biztos, hogy ez számít. Sokkal könnyebb abban a tudatban játszani, hogy vereség esetén sincs semmi gond. Könnyebb így döntéseket hozni mind támadásban, mind védekezésben, sőt, szerintem még a meccsekre való felkészülésben is sokat számít ez.

- Hogy álltok egészségileg, milyen állapotban vannak a játékosok, van-e beteg, sérült?

- Sérülés nem volt, hála a jó istennek. Bátori Bence beteg volt, még mindig nincs százszázalékos állapotban de szerdán mindenképpen játszani fog.

KARSTEN SEEHAFER (Hannover) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Itt vagyunk, 2019-ben, jön az első meccsünk és sajnos nincs mindenki a fedélzeten. Igaz, a csapatunk elég nagy létszámú, meglátjuk, mi lesz, minden lehetséges."

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Újabb fontos meccs előtt állunk, ha be akarunk jutni a final eightbe, akkor ezt a mérkőzést hozni kell. Keményen meg kell dolgoznunk ezért a győzelemért, nem lesz könnyű. Készen állunk a meccsre és úgy érzem, megszerezzük a második győzelmünket."

ALEXANDER RADOVICS (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

"A Szolnoknak jó csapata van, de ebben a szezonban nem játszanak olyan jól, ahogy azt várni lehetett. Mindenekelőtt Prlainovicsra, Alekszicsre, Kisre, Zalánkira és Nagy Viktorra kell ügyelnünk. Ráadásul ők játszanak otthon, ami nagy előnyt jelenthet a számukra."