FACEBOOK

Ez volt 2018 - az év fontosabb fejleményei

Ez volt 2018 - az év fontosabb fejleményei
hozzászólás, 2019.01.02.

Ez történt kedvenc sportágunkban 2018-ban - kronológiai áttekintés, hírek, tudósítások a vlv-n 2018-ból. Vízilabda-történelem. (A részletek megismerhetők klikkelés után.)


JANUÁR

Ez volt 2017 - történeti kronológia (események, tudósítások, interjúk a vlv-n)

Ez volt 2017 - a számok tükrében. A vlv hagyományos éves statisztikai áttekintése a magyar válogatott (és játékosai) teljesítményéről.

"Úgy érzem, hogy ez egy gyorsabb csapat, mint a 2017-es világbajnokságon részt vett csapatunk, ezt szeretném is kihasználni a jövőben. Szeretném, ha szembetűnő lenne mind védekezésben, mind a felúszásoknál, hogy gyorsul a csapat, jól védekezik, gyorsabban odaér a labdákra, ebben látok nagyobb erőt" - nyilatkozta a válogatott első 2018-as meccse előtt Märcz Tamás szövetségi kapitány a Vásárhelyi Televíziónak.

A magyar válogatottnak a vlv hagyományos körkérdésére választ adó tagjai szerint 2017 legjobb magyar pólósa Vámos Márton, a világon (a magyarokat nem számítva) Sandro Suknóé ez a cím, a Magyarországon játszó idegenlégiósok közül pedig Aaron Younger megelőzte Andrija Prlainovicsot. Szerkesztőségünk ezúttal is nyilvánosságra hozta valamennyi játékos minden kérdésre adott válaszát.



Csak Shane Tusup előzte meg Cseh Sándort és csak a Győri Audi ETO a szolnoki vízilabdázókat. Az év sportolója díjátadó gálán nyilvánosságra hozták az összes eredményt, a magyar férfi vízilabda-válogatott negyedik lett. Az év női sportolója Hosszú Katinka, a férfiaknál Baji Balázs az első. Cseh Sándor nyilatkozott a vlv-nek.

Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó, edző az OB1-ben szereplő PannErgy-Miskolci VLC-nél folytatja pályafutását, a 63 éves szakember a klub utánpótlásánál dolgozik a jövőben - jelentették be.

Vadovics Viktor és a ,,felesleges energiák,, - vlv-interjú a válogatott újoncával.

Kiderült: a játékvezető is ember! - a vlv munkatársa részt vett a játékvezetőképzés egyik foglalkozásán, hogy megtudja (és megírja), tulajdonképpen mire nevelik a leendő bírókat, milyen szemlélet elsajátítását követelik meg tőlük. vlv-riport.

Bejelentették, hogy a Fradi felnőtt férfi vízilabdacsapata mostantól a szezon összes hazai meccsét a Császár-Komjádi uszodában rendezi meg. Varga Zsolt vezetőedzőtől érdeklődtünk a részletekről.

Tizedik alkalommal hirdette ki a vizes sportágak legjobb versenyzőinek listáját a kontinens szakszövetsége. Ezúttal egyetlen kategóriában sem került magyar versenyző az élre. A férfi pólósoknál Marko Bijacot, a vb-aranyérmes horvát válogatott és a BL-ezüstérmes Jug Dubrovnik kapusát találták a legjobbnak. Nagy Viktor második lett és Vámos Márton is bekerült a legjobb ötbe.

Gór-Nagy Miklós jogi doktor lett

Magyar bírók a nemzetközi meccseken - Székely Balázs a vlv-nek


FEBRUÁR

Az elmúlt hetek vissza-visszatérő témája volt, hogy Vadovics Viktor, a válogatottba is meghívott fiatal balkezes tehetség vajon hol folytatja pályafutását. A döntés megszületett, hiába hívta őt a Szolnok, az OSC, az FTC és az Eger, Viktor további egy évig még biztosan a Miskolc játékosa marad.

A rossz BL-szereplés miatt lemondott Petik Attila, az OSC vezetőedzője. A csapat irányítását ideiglenesen ismét Tóth László veszi át, miként a tavaly tavasszal, Vincze Balázs távozása után.

Hoppál Gergely különleges góljának története

A kar, az agy meg a szív - vlv-interjú a szerződését meghosszabbító Dabrowski Norberttel.

Az Európa Kupa kecskeméti selejtezőtornája előtt arra kértük Märcz Tamás szövetségi kapitányt, mondja el, mire számít, mit szeretne megtudni, elérni a tornán. vlv-interjú.

A háromszoros olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán visszatért Egerbe, májusban költözik, családjával ott telepszik le. Onnan irányítja közeli gazdaságának tevékenységét, s a hevesi főváros marketingmunkájában vállalt szerepet. És a vízilabda? - tette fel a kérdést Zelinka Ildikó a Reggeli Start szerdai adásában.

Sajtótájékoztatón jelentették be Pécsen, hogy a PVSK-Mecsek Füszért keretének 14 játékosával szerződést hosszabbítottak. Új támogatói is vannak a klubnak - állatkert és sörgyár! De Blasio Domenico szakosztályvezetőtől és Lukács Gergely vezetőedzőtől érdeklődtünk a részletek felől.

,,Bakancslistás tétel volt,, - Varga Dénes csodagólja a Miskolc ellen

MÁRCIUS

Hollandia ellen újoncot avatott a magyar válogatott Sedlmayer Tamás személyében.

Internetes oldalán tette közzé az UVSE, hogy a 2018-19-es szezonban Benedek Tibor irányítja az UVSE férfi csapatának munkáját. A klub által közzétett interjút változtatás nélkül közöltük.

Kisebbfajta szenzáció volt az az egri hír, hogy hazatér Amerikából a 27 éves kapus, Valics Bence, aki Egerben, majd rövid ideig Miskolcon bizonyította tehetségét, de igazából már elkezdte civil életét, nagyon jó állása van egy New York-i elemző és tanácsadó cégnél. Telefonon hívtuk fel, hogy megismerjük eddigi életútját, s hazatérésének hátterét. vlv-interjú.

Szokatlan módon, szezon közben jelentették be Debrecenben, hogy a most zajló bajnokság végén nem folytatja a munkát a jelenlegi vezetőedző, Komlósi Péter. (Már az utódja is megvan.) A döntés okáról, hátteréről érdeklődtünk a szakembertől.

Märcz Tamás kerete az Európa Kupa nyolcas döntőjére.

ÁPRILIS

Hatodik helyen végzett a magyar válogatott az első ízben megrendezett LEN Európa Kupában.

Spanyolország-Magyarország 15:13 - Pamplonában győztük le ötméteresekkel a spanyolokat és ezzel biztosítottuk helyünket a Világliga Szuperdöntőjében (később derült ki, hogy ezt a tornát Budapest rendezheti meg).

Az első alkalommal megrendezett LEN Európa Kupa teljes krónikája, a rijekai szuperdöntő magyar meccseinek összes gólja, a részvevő nyolc csapat játékosainak névsora.



Többek között magyar világbajnokkal és montenegrói válogatott játékossal szerződik a következő szezonra a Miskolci MVLC, hogy tovább emelkedjen a ranglistán, s betörjön a magyar bajnokság első négy csapata közé. Bedő Krisztián a vlv-nek.

Märcz Tamás fejében már megvan 7-8-név, azoké, akik - hacsak sérülés nem jön közbe - tagjai lesznek a 2020-as olimpiai csapatnak. A szövetségi kapitány a Reggeli Startban.

Nagy sorozat ért véget Vámos Márton számára, amikor lőtt gól nélkül zárta az olaszok elleni rijekai Európa Kupa-csoportmeccset. Marci két esztendeje minden olyan válogatott mérkőzésen (összesen 39 meccsen) gólt lőtt, amelyen vízbe szállt. Ezzel Varga Dumi rekordját közelítette meg.

Eurokupa: Verona-FTC 5:8 - ismét kupagyőztes a Fradi! Nyolc nyilatkozat a vlv-nek a helyszínről és a meccs góljai.

,,Ilyen sok fiatal talán még soha nem volt a magyar válogatottban" - vlv-interjú Märcz Tamással

Lesz jövője a vízilabdának - csak még nem tudjuk, milyen. Véget ért a vízilabdasport budapesti világkonferenciája. Annyit tudni, hogy 21 szabálymódosítás van a döntéshozók látóterében, de markáns változás, az eddigiekhez képest radikális kezdeményezés nincs napirenden. Tudósítás a tanácskozás záró sajtótájékoztatójáról, streamek a fórumról, a vlv villáminterjúja Ratko Rudiccsal és Alessandro Campagnával. 

Mint a vlv megírta, a FINA Büro budapesti ülésén döntést hoztak arról, hogy a strandvízilabda szerepelni fog a jövő évi kvangdzsui vizes világbajnokság programjában. Ez jelentős hír, hiszen egy hagyományosan "magyar sportágban" nyílik új lehetőség a sikeres szereplésre. De mi az a strandvízilabda és mit lehet tudni magyarországi művelőiről?

MÁJUS

Az OSC idei szezonjáról, s terveiről kérdezték a 2014 óta főszponzor Apáthy Endrét, a csütörtöki Reggeli Start egyik vendégét. A beszélgetés során több kényes kérdés is terítékre került, a stúdióvendég láthatóan sokszor "patikamérlegen mérte a szavait", ezért tudósításunkban a megszokottnál nagyobb arányban éltünk az egyenes idézet eszközével. Természetesen megmutatjuk az egész beszélgetés felvételét is.

Az Eger nyerte a bajnokság bronzérmét.

Horváth János (KSI): ,,Tanulni megyünk az OB1-be,, - vlv-interjú.

Sokáig nem csillapodtak a kedélyek azután, hogy a Miskolc a BVSC ellen ötméteresekkel elveszítette a bajnokság 5. helyét és ezzel az Eurokupa-szereplés lehetőségét. Eldőlt, hogy a Miskolc vezetőedzője Sike József marad, aki a megyei lapban élesen kikelt egy szerinte sorsdöntő bírói döntés ellen, úgy fogalmazott, hogy elvették tőlük az EK-indulási jogot. Szavaira Létay Krisztián és a BVSC így reagált.

A Fradi nagy csatában megnyerte a bajnoki döntő ötödik meccsét és ezzel 18 év után nyert ismét bajnoki címet.



Kihirdette keretét a Vlágliga budapesti szuperdöntőjére Märcz Tamás

Az FTC-Diósgyőr labdarúgó bajnoki előtt köszöntötték a Fradi férfi vízilabda-csapatát a Groupama Aréna küzdőterén. Helyszíni vlv-riport.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke nem tölti ki idejét, ősszel feláll az MVLSZ elnöki székéből. Döntését nem indokolta meg. A bejelentést az MVLSZ hivatalos honlapja "meglepő fordulatnak" nevezi. Kemény az InfoRádiónak azt mondta, "lövése sincs", ki legyen az utódja. A Nemzeti Sport információja szerint Vári Attila lesz a szövetség következő elnöke. vlv-összegzés.

Megvan a Vasas új kerete - hat játékos érkezik.

A RacioNet Honvéd sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a csapat új vezetőedzője Merész András. Elképzeléseiről, csapatának helyzetéről, összetételéről, várható arculatáról faggattuk az 55 éves szakembert, aki 2010-től öt éven át a női válogatott szövetségi kapitánya volt. Szirányi Balázs is a klubhoz igazolt.

A ZF-Eger ismertette véglegessé vált 2018-19-es keretét. Az utolsó igazolás az a montenegrói center, aki a Steaua Bukarest színeiben két brutálisan nagy gólt lőtt a május 9-i Bajnokok Ligája-meccsen az egri kapuba.

Az OB1 újonca, a Szombathely némileg meglepő módon gond nélkül biztosította további első osztályú szereplését. Matajsz Márk vezetőedző értékelte az évet a vlv kérésére.

Cseh Sándor: ,,Megkönnyebbülés?? Csalódottság!,, - vlv-interjú a bajnoki döntő vesztesét irányító vezetőedzővel.

JÚNIUS

Elmúlt a szentesi szomorúság - vlv-interjú Pellei Csaba vezetőedzővel.

Új stábtag a válogatottnál: Eszlári Gergely - vlv-interjú.



Óriási változások a Fradinál - Madaras Norbert és Varga Dániel visszavonult, előbbi a klub szakosztályigazgatója lesz, utóbbi az utánpótlásnál kezd edzősködni. A zöld-fehérekhez igazolt Gór-Nagy Miklós, Kállay Márk, Mezei Tamás és Aaron Younger. Elhagyja a klubot Manhercz Krisztián. A sajtótájékoztató.

VLV-INTERJÚ MADARAS NORBERTTEL

VLV-INTERJÚ VARGA DÁNIELLEL

VLV-INTERJÚ AARON YOUNGERREL

VLV-INTERJÚ GÓR-NAGY MIKLÓSSAL

VLV-INTERJÚ KÁLLAY MÁRKKAL

A szolnoki vezetés szerint a játékosoknak és az edzőnek is új impulzusokra van szüksége, ezért nem hosszabbítják meg Cseh Sándor vezetőedző lejáró szerződését. Az utód az eddigi csapatkapitány, a játékos-pályafutását befejező Zzivko Gocics, akitől a csapatszellem megerősítését várják. A mindezt bejelentő közleményt a vlv teszi közzé elsőként, s lapunk adja közre azt az interjút is, amely a magyar sajtóban ritkán megszólaló dr. Nyerges Zsolttal, a szolnoki vízilabdacsapat tulajdonosi alapítványának alapítójával készült. Nyilatkozik a vlv-nek Cseh Sándor és Zsivko Gocics is.

Märcz Tamás tapasztalatai a genoval BLF8-ról, valamint a torna történései. 

,,BL-t lassan könnyebb nyerni, mint magyar bajnokságot...,, - vlv-interjú a Szolnokra igazoló Angyal Dániellel.

Elveszítettük a Világliga-döntőt - a lehető legkisebb különbséggel, ötméteresekkel, Montenegró ellen a budapesti Duna Arénában. A fantasztikus hangulatú döntő után a magyar játékosok szomorúan vették át az ezüstérmet. Az MVP Vámos Márton lett, a torna legjobb kapusa Nagy Viktor, aki szinte sírva vette kezébe a díjat az eredményhirdetésnél. Óvás lehetősége is felvetődött, de ezzel nem élt a magyar csapat.



Berta József: ,,Alkalmasak vagyunk a felsőházi szereplésre,, - vlv-interjú a Kaposvár vezetőedzőjével.

Mi van ott Szentesen?? - a vlv "oknyomozása".

JÚLIUS

Märcz Tamás szövetségi kapitány értékeli a duisburgi felkészülési torna tapasztalatait.

Duisburgban három meccset játszottunk:

Németország-Magyarország 12:15

Magyarország-Kína 13:7

USA-Magyarország 12:5




Märcz Tamás kihirdeti az Eb-csapatot. A Világliga-ezüstérmes válogatott névsora egyetlen helyen változik.

A magyar válogatott három győzelemmel megnyeri a Benu Kupát

"Ennek a csapatnak olimpiai bajnoknak kell lennie, az Európa-bajnokság pedig egy állomás" - mondta Märcz Tamás kedden, a Barcelonába induló magyar női és férfi válogatott budapesti sajtótájékoztatóján. vlv-riport az elhangzottak teljes videóanyagával.

Kajakos Roli most más vizekre evez - vlv-interjú a válogatott távozó gyúrójával, Illés Rolanddal.

Néhány nappal a barcelonai Eb rajtja előtt hivatalos mérkőzésen, az otthonában győztük le a regnáló világbajnokot: Horvátország-Magyarország 4:6

Megkezdődik a barcelonai Európa-bajnokság. Az első meccsünkön hétgólos győzelmet íratunk a grúzok felett.

Súlyos, hétgólos vereség Olaszországtól. A meccset követően nehezen bírják nyilatkozatra játékosainkat a magyar újságírók. Mezei Tamás kifakad a Kossuth Rádió és a vlv őt kérdező tudósítója előtt, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal reagál arra, hogy pár perccel a lefújás után faggatják őt a meccsről. A vlv a játékos védelmében (ön)cenzúrázva közli ezt a nyilatkozatot, a Kossuth Rádióban azonban leadják (némileg ott is mecsonkítva, a legdurvább szavakat kivágva...) az eredeti hangfelvételt. Az esetet felkapja a hazai sajtó, a játékos viselkedése ennek nyomán nagy felháborodást kelt és már a torna kellős közepén súlyos árnyékot vet a csapat barcelonai szereplésére. (Mezei Tamás - aki egyébként az Eb-t lőtt gól nélkül zárta - a következő világversenyen, a berlini Világkupán a magyar válogatott csapatkapitánya lesz.)



Németország-Magyarország 4:4  - megvan a csoport második helye.

A csapat vezetői és játékosai keresik az okokat. Érthetetlen a visszaesés a Világliga szuperdöntőjéhez és a horvátok idegenbeli legyőzéséhez képest. Megkérdeztük Märcz Tamást, mit szól a hazai kemény visszhanghoz és azt is, hogy kell-e aggódnunk a hollandokkal szembeni nyolcaddöntő előtt (utóbbira azt mondta: "Jelen pillanatban igen"). Szombat reggel "sajtófélórán" faggathatták a Barcelonából tudósító újságírók a csapat két játékosát és a szövetségi kapitányt

Biztos győzelem Hollandia ellen - ezzel a nyolc között van a válogatott.

Mi van az orvosi táskában? - Bemutatjuk dr. Szigeti Istvánt, az új csapatorvost.

Nem sikerült az elődöntőbe jutás, Szerbia viszonylag simán legyőzött minket a negyeddöntőben. A szövetségi kapitány részletesen értékelte a látottakat közvetlenül a lefújás után.

A nyolcadik hely lett a miénk a barcelonai Eb-n. A VLV EB-ALOLDALA



Märcz Tamás: ,, Az Eb után módosulhat, hogy mit akarunk a Világkupától,, A szövetségi kapitánnyal a hazaúton beszélgettünk a barcelonai Eb-ről, még mindig a gyenge szereplés okait keresve, de már kicsit a várható következményeket is latolgatva. vlv-interjú. 

A barcelonai Eb vége óta több szakember szólalt meg a férfi válogatott szereplését értékelve. Beszéltek a magyar utánpótlás-nevelés eredménytelenségéről, a jelenlegi válogatottak hiányosságairól és erőteljesen felemlítették az okok között azoknak a rutinos játékosoknak a hiányát, akik korábban a csapat húzóemberei voltak, még aktívak, de ezt a nyarat kihagyják, hogy erőt gyűjtsenek a későbbi feladatokra, főleg Tokióra. A vlv összegzése ez utóbbi témakörben a megjelent nyilatkozatok alapján.

AUGUSZTUS

A vlv különleges megközelítésben - az élő tévéközvetítések szakkommentátori értékelései alapján - is feldolgozta, hogy mi történt Barcelonában.

Élesen szembe megy a barcelonai Eb kapcsán eddig nyilvánosságot látott több szakemberi véleménnyel Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója, az MVLSZ elnökségének tagja. A sportvezető a Sport1 televízió "Mai helyzet" című műsorában mondta el véleményét az "idegenlégiós kérdésről".

A vízilabdasport történetében először alkalmaztak nemzetközi mérkőzésen videóbírót. A FINA delegátusai a szombathelyi ifjúsági világbajnokságon, a görög-orosz csoportmeccs utolsó másodperceinek megtekintése után úgy döntöttek, hogy - az új, kísérleti szabályt alkalmazva - brutalitás miatt egymeccses eltiltással sújtják Valeríj Pelikhet, az oroszok centerét. (Megmutattuk az eset videóját.) 

Molnár Tamás a vlv-nek a kísérleti szabálymódosítások első tapasztalatairól.

A "kisdöntőben" parádés mérkőzésen legyőzte Szerbiát és bronzérmet szerzett a szombathelyi korosztályos világbajnokságon a magyar ifjúsági válogatott. A vb-t a görögök nyerték. A magyar csapat.



SZEPTEMBER

Kósz Zoltán az OSC-nél folytatja! - vlv-interjú.

Megnyertük záró meccsünket az U19-es Eb-n és ezzel elcsíptük az utolsó (7.) helyet, amely még kvalifikációt jelent a 2019-es korosztályos világbajnokságra. 

Kemény Dénes a szövetség elnökségének ülésén hivatalosan is közölte, hogy nem tölti ki elnöki mandátumát, a hónap végével feláll az elnöki székből. 

Egerben átadták a több mint kétmilliárd forintból megújult Bárány István Sportuszodát

Märcz Tamás: ,,Szemléletváltozás zajlik a válogatottnál,, - vlv-interjú

Sorra jelennek meg interjúk Vári Attila MVLSZ-elnökjelölttel. Az origo és a Nemzeti Sport cikkét szemléztük. Nem sokkal korábban a jelölt a Reggeli Startban is vendég volt.

Minden idők legszebbnek ítélt olimpiai góljai között három magyar van. Megmutatjuk és kikérdezzük a "szerzőket", Szivós Mártont, Vári Attilát és Steinmetz Ádámot: hogy is volt ez?

Ausztrália döntőbeli sima legyőzésével a magyar válogatott megnyeri a 2018-as Világkupát Berlinben. Hazaérkezés.



Az  MVLSZ-elnöki posztról leköszönő Kemény Dénes tanácsai majdani utódljának a Reggeli Startban.

Régóta várta, végre megkapta a bizalmat - vlv-interjú Pásztor Mátyással.

Nehezen indul, de még csúcsteljesítményre képes az "öreg dízel" - vlv-interjú a nyolcadik szolnoki szezonját kezdő Kis Gáborral.

Egy meglepő hír: a Pro Reccóban szereplő Joseph Kayes-t nevezte az Eurokupára az OSC!

Bemutatták az új OSC-t - Vad Lajos a vezetőedző, Hárai Balázs a csapatkapitány. vlv-tudósítás 

VLV-ÁTIGAZOLÁSI INTERJÚK:


VLV-INTERJÚ LÉVAI MÁRTONNAL

VLV-INTERJÚ KOVÁCS GERGŐVEL

VLV-INTERJÚ MANHERCZ KRISZTIÁNNAL

VLV-INTERJÚ HÁRAI BALÁZZSAL

VLV-INTERJÚ BRANISZLAV MITROVICCSAL

VLV-INTERJÚ VAD LAJOSSAL


Lemondott Bárány Attila, az egriek ügyvezető elnöke - az egriek közleménye.

Szécsi Zoltán lett az Egri Vízilabda KLub új elnöke. A hivatalos közlemény.

A lehetőségekből kihozni a maximumot - vlv-interjú Szécsi Zoltán új egri klubelnökkel.

Bárány Attila is interjút adott a vlv-nek - eddigi munkájáról, lemondásáról, a jövőről.

Vári Attila ellenjelölt nélkül, nyílt, egyhangú szavazással lett az MVLSZ elnöke, megbízatása 2020 október 22-éig tart. vlv-riport a közgyűlés szinte teljes videófelvételével, szerkesztőségünknek adott rövid Vári Attila-interjúval. (A tisztségéből idő előtt lemondott Kemény Dénes nem várta meg utódjának megválasztását, rövid beszéd után a hátsó kijáraton távozott.)



OKTÓBER

Visszatérne a Miskolc a nemzetközi kupába - szezonnyitó sajtótájékoztató.

Új utakon a Debrecen - szezonnyitó sajtótájékoztató.

Varga Dénes nyilatkozatban jelenti be, hogy újra kész legjobb tudésa szerint a magyar válogatott rendelkezésére állni. 

vlv-interjú a bajnoki rajt előtt az új korszak előtt álló egri csapat vezetőedzőjével, Dabrowski Norberttel.

Új főtitkár, szervezeti változások a vízilabda-szövetségben. A vlv-t Kollár Edina tájékoztatta.

vlv-interjú a válogatott szezonjáról Manhercz Krisztiánnal.

Rövid beszélgetés végén köszöntöttük fel a 80 éves csapatorvost, dr. Gábor Antalt



Varga Dénes és Hárai Balázs újra a válogatott keretében. Märcz Tamás az új keretről

A LEN bejelentette, hogy a 2020-as budapesti Eb-t követő legközelebbi (2022-es) kontinensviadal a horvátországi Splitben lesz.

Step by step - vlv-interjú Varga Zsolttal​.

A BL-főtábla első fordulójában két magyar csapat nyert, egy kikapott.

Különleges - kicsit talán méltatlan - körülmények között került nyilvánosságra a hír: a FINA évzáró ünnepségén a magyar válogatott lesz a 2018-as év férfi vízilabda-csapata, az év edzője pedig Märcz Tamás.

,,A következő cél az olimpiai kvalifikáció,, - Märcz Tamás-interjú a vlv-n.

NOVEMBER

Százszoros válogatott lett a még mindig csak 21 éves Manhercz Krisztián.

Négy egri kötődésű vízilabdázó, Biros Péter, Szécsi Zoltán, Madaras Norbert és a 2004-ben elhunyt Pócsik Dénes neve szerepel azon a díszkövön, amelyet a Kovács Kati táncdalénekesnek szentelt első csillag után felavattak Egerben, az Egri Csillagok Sétányon.

Az idei sikeres rendezés után Budapest adhatna otthont a Világliga nyolcas döntőjének 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben, ha a FINA elfogadja a magyar szövetség pályázatát. Ezt Vári Attila MVLSZ-elnök jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában.

Magyar állampolgár lett Milan Alekszics, így ettől kezdve a szolnokiak mind a négy szerb játékosa Gyorgye Lazics, Viktor Rasovics, Andrija Prlainovics és Milan Alekszics együtt lehet vízben csapatának mérkőzésein.

Egy, a közösségi oldalra kitett videófelvétel alapján függesztették fel Hosnyánszky Norbert játékjogát a BVSC-Eger bajnokit követően. A játékos ezután két meccsen nem szerepelhetett.

Parádés mérkőzésen, hátrányból fordítva hódította el az Európai Szuperkupát a Ferencváros Budapesten. Az Eurokupa győztese ötméteresekkel győzte le a BL-címvédő Olympiakoszt.



DECEMBER

Simán átmentek a vízilabdát érintő szabálymódosítások a FINA döntéshozó fórumán, így már az Európa Kupa áprilisi nyolcas döntőjétől ezek szerint kell majd pólózni.

Utolsó 2018-as meccsén nagy fölénnyel győzte le Máltát a magyar válogatott.

A Herceg Novit kapta elődöntőbeli ellenfélnek az OSC az Eurokupában.

Arculatot vált az egri vízilabda klub.

A FINA kínai gálaünnepségén hivatalossá vált: 2018-ban a magyar válogatott lett az év csapata, Märcz Tamás pedig az év szövetségi kapitánya. Az MTI helyszíni tudósítása szerint a válogatott nevében Chilkó Márton vette át a díjat. (Ő kétszeres Universiade-győztes, de még soha nem volt a felnőtt hivatalos nemzeti csapat tagja.)

A Fradi nyerte a Magyar Kupát, miután a döntőben 10:4-re nyert az így is történetének legjobb eredményét elérő Miskolc ellen.



Total Player of the Year 2018 - a második alkalommal megrendezett szavazást követően, 2018-ban Felipe Perrone lett a világ legjobb vízilabdázója. A nőknél Keszthelyi Rita (a  közönségszavazás győztese) harmadik lett, a férfiaknál nem került magyar az első tíz közé.

Egy olvasó jelzése alapján írja meg a vlv: két évvel azután, hogy amerikai stílusú, látványos ünnepség keretében beiktatták a vizes sportágak halhatatlanjai közé a Kemény-korszak háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóit, a Fort Lauderdale-i sportági múzeum kiállítótermében lévő fotókon összecserélve láthatóKásás TAmás és Benedek Tibor neve. Így múlik el a világ dicsősége... 

Az MTI 54 éve minden esztendőben feltett körkérdésére válaszolva a Magyar Vízilabda Szövetség a nőknél Keszthelyi Ritát, a férfiaknál Varga Dénest nevezi meg az év legjobb vízilabdázójának. A vlv megszólaltatja a jelölést végző szövetségi kapitányt, Märcz Tamást és természetesen Varga Dénest. 



A magyar szuperkupát is behúzza a Ferencváros - most a Szolnokot győzi le. Ezzel Varga Zsolt csapata megszerezte ötödik trófeáját ebben a naptári évben, mindent megnyert a Fradi, ahol elindult ebben az időszakban!

A vlv-nek adott interjúban enged némi betekintést magánéletébe Varga Dénes, az év vízilabdázója, a válogatott csapatkapitánya, aki beszél a nemzeti csapattól távol töltött időszakról, véleményt mond a társak idei szerepléséről és kifejti elképzeléseit a jövőbeli sikeres szerepléshez szerinte szükséges elemekről.

Utolsó 2018-as intézkedései között jelentős összegű pénzt osztott ki a kormány, többek között sportprogramok, klubok és szakmai szövetségek részére. A vízilabda nincs a külön juttatással megtámogatott sportágak között.

A Vízilabdaedzők Világszervezete (WWPCA) Varga Zsoltot választotta 2018 legjobb vízilabdaedzőjének a férfi szakágon belül. A Fradi vezetőedzője Teodorosz Vlahosszal, a BL-győztes Olympiakosz vezetőedzőjével, a görög válogatott szövetségi kapitányával volt versenyben. A vlv-nek nyilatkozott a szervezet vezető testületének magyar tagja, Vincze Balázs.

Címkék:
ez volt 2018