FACEBOOK

Az idei utolsó BL-forduló következik - vlv-előzetes

Az idei utolsó BL-forduló következik - vlv-előzetes
hozzászólás, 2018.12.18.

Szerdán még egyszer vízbe szállnak BL-csapataink - nem is akármilyen meccsek lesznek ezek. A friss kupagyőztes Fradi az Egert, a Szolnok pedig a címvédő Olympiakoszt fogadja. vlv-előzetes a programmal és nyilatkozatokkal.


BL-főtábla, 5. forduló

​December 19., szerda

A csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. Pro Recco 12,
2. Barceloneta 12,
3. Brescia 9,
4. FTC 6,
5. Eger 6,

6. Dinamo Moszkva 3,
7. Steaua Bukarest 0,
8. Crvena Zvezda 0 pont

19.00 Brescia-Dinamo Moszkva

19.15 CNA Barceloneta-Pro Recco

20.30 Steaua Bukarest-Crvena Zvezda


20.30 FTC-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Nyilván most egy kicsit másként néz ki a két csapat egymáshoz viszonyított helyzete, az Eger tudott jobban pihenni és felkészülni erre a mérkőzésre, ez teljesen egyértelmű. Mi a hétvégén tényleg fontos és nehéz mérkőzéseket játszottunk. 

A BL-szereplésünk szempontjából itthon, az Eger ellen ez a három pont számunkra rendkívül fontos, ezt mindannyian tudjuk.

Negyedszer játszunk az egriekkel ebben a szezonban, a két csapat szerintem már elég jól ismeri egymást. Természetesen ennek ellenére megnéztem még a legutóbbi mérkőzésüket is, hogy lássam, van-e valami új, változtattak-e bármit a korábbiakhoz képest.

Ami az "egészségügyi helyzetet" illeti, az napról napra változik, nagyjából mindenki átment a megfázásos, torokfájós időszakon, mindig van egy-két ember, aki éppen elkapja, de hát ez ilyen. Azon sem lehet csodálkozni, ha kicsit fáradtak a játékosaink azután a terhelés után, amit az elmúlt hetekben kaptak. Így kell tudnunk jól játszani, megragadni azokat a lehetőségeket, amelyek a mérkőzésen biztosan meglesznek, minimalizálva a hibákat és maximalizálva az említett lehetőségek kihasználását.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- A Brescia-meccs után kaptak a játékosaim négy és fél nap pihenőt, mert addigra nagyon-nagyon elfáradtak - bár nem ez volt a fő oka annak, hogy elveszítettük azt a mérkőzést. Azóta megnéztük a Magyar Kupa négyes döntőjének meccseit, ugye, sajnos oda nem jutottunk be.

Az előző három egymás elleni mérkőzésünkből láttuk, hogy a Ferencváros sokkal erősebb mint mi, illetőleg mindenkinél erősebb itthon, jelen pillanatban. Ennek ellenére, úgy gondolom, több olyan dolog is van most, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet. Néztük, elemeztük a mérkőzéseiket, foglalkoztunk a saját játékunkkal.

Sajnálom, hogy a Barcelona megverte a Ferencvárost, az nekünk nagyon nem jött jól. Ráadásul azt a vereséget közvetlenül egy friss kupagyőzelem után szenvedték el és biztos tanultak belőle, nem hiszem, hogy még egyszer megteszik azt a szívességet, hogy a kupagyőzelem után kicsit leülnek.

Egyébként most, hogy eltelt a BL-szezon fele, már jól látható, hogy a Barceloneta nagyon erős, "bejelentkezett" a korábban rá jellemző pozíciókért, így egy kicsit változott a csoportbeli helyzet, más megvilágításba került az ottani meccsünk is. (Október közepén öt góllal kaptak ki az egriek Barcelonában - a szerk.)

Biztos, hogy teljesen más mérkőzés lesz ez a szerdai, mint, amiket a Magyar Kupában vívtunk a Fradival, kíváncsi vagyok, hogy nemzetközi mérkőzésen mit tudunk játszani ellenük a Komjádiban.

Biros Barnabás beteg volt, helyette Tóth Bendegúz játszik, amúgy mindenki egészséges a kedd esti edzés előtt.


VÁMOS MÁRTON (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Szerencsére ismét egy kupagyőzelem után vagyunk, de az ellenfelünk pihenhetett és készülhetett ellenünk. Mégis, biztosak vagyunk abban, hogy megnyerjük az utolsó BL-meccsünket a 2018-as esztendőben."


ANGELOSZ VLAHOPULOSZ (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez egy nagyon nehéz meccs és rendkívül fontos mindkét csapat számára. Nagyon jól ismerjük egymást, mert már háromszor találkoztunk ebben a szezonban. A Ferencvárosnak topjátékosai vannak, ezért százszázalékos teljesítményt kell nyújtani hogy legyen esélyünk ezen a mérkőzésen."


SZTRAHINJA RASOVICS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Azt hiszem, a legfontosabb a saját védekezésünk. A legjobbunkat kell nyújtani, ha végig versenyben akarunk maradni. Hogy ellenük játszhatunk, az egy külön kihívás és tudom, hogy képesek vagyunk jó teljesítményre."


B csoport

A csoport állása a forduló előtt:

1. Jug Dubrovnik 12,
2. Verona 9,
3. Olympiakosz 7,
4. Mladost Zágráb 7,
5. Szolnok 4,
6. Jadran Split 3,
7. Hannover 2,
8. Spandau 04 Berlin 1 pont

19.00 Hannover-Jug Dubrovnik

19.00 Spandau 04-Jadran Split

20.30 Mladost Zágráb-Verona


19.00 Szolnok-Olympiakosz - Sport1 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Elsősorban azt kell elmondanom, hogy hála a jó Istennek, mindenki egészséges, ha így is marad, akkor a teljes csapatunkkal tudunk szerdán este vízbe szállni. Sok meccs van, a játékosok egyre fáradtabbak, közeledik az év vége, ezért különösen fontos, hogy mindenki tud játszani. 

Csütörtök óta vagyunk együtt, addigra érkezett vissza mindenki a válogatottaktól, azóta csak az Olympiakoszra készülünk, méghozzá a szokásos módon: videón elemezzük őket, s természetesen a vízben is kipróbáltuk az összes lehetséges variációt. Nagy meglepetésekre nem lehet számítani, mint ahogy azt is pontosan tudjuk, hogy nagyon erős az Olympiakosz, nem véletlenül ők a BL címvédői.

Fizikálisan kemény, mentálisan is nagyon megterhelő meccsre számítok, ezt mondtam a játékosainak is. Láthatta mindenki, hogy a Fradi, amely az egyik legjobb csapat a világon, csak döntetlent tudott játszani Budapesten a görögökkel és ötméteresekkel nyerte meg az Európai Szuperkupát. Ez jól mutatja, hogy milyen erősségű csapat jön hozzánk, de szerintem meg lehet őket verni, ha koncentráltak, motiváltak vagyunk. Persze nagyon-nagyon nehéz lesz, de én bízom abban, hogy meg lehet csinálni. Amit mindig mondok: mindenkitől a maximumot várom mindenben: játékban, koncentrációban, motivációban. Ha ez meglesz, akkor nem lehet probléma.


TEODOROSZ VLAHOSZ (Olympiakosz) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"A 2018-as és a 2017-es BL-győztes mérkőzése ez. Mindkét csapatnak szüksége van a három pontra ahhoz, hogy versenyben maradjon. Meg akarjuk szerezni az első idegenbeli győzelmünket. Hogy ez sikerüljön, ahhoz nagy koncentrálásra és erős védőmunkára lesz szükség."


KARDOS GERGELY (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Az Olympiakosz sok éve a BL egyik vezető csapata, idén pedig megnyerte ezt a tornát. És nemrégiben, a Ferencváros ellen, az Európai Szuperkupáért vívott mérkőzésen ismét bizonyították, hogy mennyire erősek. Nemcsak jól, hanem nagyszerűen kell játszanunk. Keményen meg kell küzdenünk a győzelemért."


ANDRO BUSLJE (Olympiakosz) a LEN sajtószolgálatának:

"Remélem, hogy jó meccs lesz. Ha a csapatom úgy játszik, ahogy legutóbb Pireuszban, jó esélyünk van a győzelemre, bár nehéz lesz, mert a Szolnok egy jó csapat. Azt hiszem, hogy nagyon jól felkészültünk a meccsre, csodálatos lenne a BL-ben, a Szolnok ellen elért győzelemmel zárni az évet!"