FACEBOOK

Kupadöntő: FTC-Miskolc 10:4

Kupadöntő: FTC-Miskolc 10:4
hozzászólás, 2018.12.16.

A papírformának megfelelően a Fradi nyerte a kupadöntőt, a Miskolc - története legnagyobb sikerét elérve - ezüstérmes. Folyamatosan bővülő helyszíni vlv-riport:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Benu Magyar Kupa, döntő

FTC-Miskolc 10:4 (4:2, 2:1, 2:1, 2:0)
G.: Varga Dénes 5, Younger, Sedlmayer 2-2, Jaksics, ill. Bowen 2, Bedő, Sztojanovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

1:0 - Varga Dénes első gólja

1:1 - Bowen első gólja

2:1 - Varga Dénes második gólja

2:2 - Bedő Krisztián gólja

3:2 - Younger első gólja

4:2 - Jaksics gólja

Csoma Kristóf ziccerben véd

5:2 - Varga Dénes harmadik gólja

5:3 - Sztojanovics gólja

6:3 - Varga Dénes negyedik gólja

Gárdonyi-védés

7:3 - Varga Dénes ötödik gólja

7:4 - Bowen második gólja

8:4 - Younger második gólja

9:4 - Sedlmayer első gólja

10:4 - Sedlmayer második gólja




Varga Zsolt a vlv-nek

- Hát szervusz, Zsolt! Ezen is túl vagytok! Ez úgy viszonylag simább is volt talán, mint a tegnapi, de hát te értékeld, kérlek, hogy ezt a mait hogy láttad? 

- Igen, én összességében a kettőt együtt értékelném. Azért nehéz hétvége volt minden tekintetben. Nehéz volt a tegnapi mérkőzés is, szerintem sokat kivett a játékosokból, mert már eleve azért egy…hát nem tudom mennyire telt, de azért egy nagy puttonnyal érkeztünk azt előző mérkőzésekből és az előző hetekből, az előző hetek fáradtságát is hordozzuk. Azt gondolom, hogy ezért is volt talán ennyire nagy megterhelés a tegnapi mérkőzés, mert a mai mérkőzésen azért nagyon lehetett látni, főleg elöl, a helyzetek kidolgozásában, hogy igenis, a vállak fáradtak, nem úgy megy a labda, nem úgy mennek a lövések. Az is belejátszik, hogy az elmúlt hetekben szinte mindenkin végigment egy torokfájós vírus, ami az iskolákban is van, tudom, mert a gyerekeim is betegek. Szóval mindenkin végigment, gondolom ez is érezteti a hatását. 

Összességében a mai mérkőzés kulcsa a védekezés volt, az, hogy ténylegesen kevés gólon tudtuk őket tartani, és hát az, hogy Dumi fantasztikusan játszott, amit elöl nem tudtunk csapatszinten megoldani, azt ő megoldotta egyénileg. 

- Ami még hátravan még az évből, az se semmi. Két meccsetek van, egy BL-meccs és egy Magyar Szuperkupa-döntő. Mi ott a terv? 

- Nézd, nyilván a BL-mérkőzés az Egerrel az egy nagyon meghatározó mérkőzés nekünk a BL-szereplés szempontjából, ezt mindannyian tudjuk. Abból talán egy picit tanulunk is, ahogy ugye a Szuperkupa után jött a Barceloneta... Fontos az, hogy három napon belül azért nekünk elsősorban töltődnünk kell, a koncentrációnkat, illetve az agresszivitásunkat fel kell töltenünk annyira, hogy ténylegesen úgy tudjunk nekiállni annak a mérkőzésnek, hogy az egy nagyon kemény mérkőzés lesz, abban biztos vagyok.

- A Szuperkupa az egy gála? 

- Én nem szeretem ezt használni sporteseményre, hogy ünnepe a sportnak, de valójában talán annyiban igen, hogy két jó csapat találkozik az év végén, ugye a Szolnok azt gondolom, hogy az elmúlt évek egyik nagyon meghatározó és meghatározó csapata, illetve hát ugye mi, akik az elmúlt évben csúcsra törtünk. Azt gondolom, hogy ebben a tekintetben igen. Nyilván mind a két csapat abban a helyzetben, amikor már oda eljutott, hogy itt az év vége, akkor szeretne nyerni. Úgyhogy ah is egy olyan mérkőzés lesz, ahol két csapat egymásnak esik. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok és találkozunk még idén. 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei



Sike József a vlv-nek:

- Nyilatkoztam a mérkőzés előtt, hogy a különböző posztokon hasonló képességű játékosok vannak a két csapatban. Nincs nagy különbség a centerek terén, a bekkpárosok között, mert azért nálunk is válogatott bekkek vannak. Ugyanez elmondható a két oldal esetében is. Viszont van egy óriási nagy különbség a két csapat között, őt úgy hívják, hogy Varga Dénes...

Megnéztem a tegnapi mérkőzését is, amelyen öt gólt lőtt az OSC-nek... Tudomásul kell venni, hogy Varga Dénes kipihente magát, kirobbanó formában van. Ha levesszük az ő játékát, igazi dráma alakulhatott volna ki a mai meccsen is. Én ezt egyébként előre is mondtam, tudtam, hogy itt a mérleg nyelve a Dénes lesz. Bebizonyította ezen a kupadöntőn is, hogy az ő zsenialitása ennyit ér.

Magáról a mérkőzésről annyit, hogy emelt fejjel jöttünk el az uszodából. Szombaton alulmúltuk a képességeinket, ez nagyon fájt is, erről nyilatkoztam, de úgy láttam, hogy ma sikerült helyretennünk magunkat. Kevés volt a négy gól sajnos, azért mi a múltkor 9-et tudtunk lőni a Fradinak, amikor 12:9-re kaptunk ki. Kihagytunk helyzeteket, így azt mondom, kicsit jobb lenne a szánk íze, ha még két gólt lövünk, de jó mérkőzést játszottunk, voltak olyan periódosok, amikor négy percen át nem esett gól, tehát hősiesen küzdöttünk. Fizikailag ők jobban bírták, ezt be kell vallani, több volt a cserelehetőségük, mint nekünk. 

Nekünk ez egy óriási, történelmi fegyvertény, három és fél éves OB1-es múlt után ez az ezüstérem nagyon szép dolog. Új elnökünk van, a harmadik legnagyobb lakosságú magyar város, a nagy gazdasági kapacitással rendelkező Miskolc a csapat mögött áll és ebből hosszú távon az egész magyar vízilabdasport profitálni fog.

Megyünk tovább a saját utunkon, ugye, nagyon jó a bajnoki mérlegünk, akiket az erőviszonyok alapján le kellett győznünk, azokat legyőztük, méghozzá magabiztosan. A két nagytól kaptunk ki, de például a Szolnok ellen drámai körülmények között, hiszen pontszerzésre is volt reményünk. Májusban lesz vége a bajnokságban a feladatunk az, hogy az Eurokupában való indulás jogát kivívjuk. Ez az ezüstérem további erőt ad ahhoz, hogy a kitűzött célunkat elérjük.



Varga Dénes az M4 Sportnak:

- Hallgassuk meg Varga Dénest, a Ferencváros csapatkapitányát. Gratulálok és a másik szó a köszönöm, mert a vízilabdaszerető emberek azt gondolom, hogy ma is valami csodálatosat láthattak tőled. Korábban azt mondtad, hogy a vízilabda számodra egy önkifejező eszköz, a mostani kupád mit fejez ki számodra és a közönség számára? 

- Hát ezt valóban élveztem, ezt a két napot és nagyon jól jött ki a lépés. Hogy mit fejez ki? Talán annak a visszaigazolása, hogy nyáron azt csináltam, amit jónak láttam és nem mentem tovább bele abba a mókuskerékbe, ami, úgy éreztem, hogy felőrölt volna. Szükséges volt ez a feltöltődés és az az edzésmennyiség, amit elvégeztem, ahelyett, amit ugye sokan úgy aposztrofálnak, hogy pihenő volt. Ezekért a dolgokért megéri. 

- A Ferencváros viszont nagyon is benne van a mókuskerékben, ez ma is látszott, hogy amiatt nyerte meg a mérkőzést, mert egyszerűen jobb csapat, mint a Miskolc, de azért a fáradtság ott van. Hogyan fejlődik a csapat? Ezek a döntők, ezek a "két nap alatt két mérkőzések" hogyan fejlesztik a csapatot? Mennyire váltok jobb és erősebb együttessé napról napra?

- Szerintem a sorozatterhelés rajtunk fog ki a legkevésbé. Egyrészt én megtehettem, hogy december végéig négy bajnoki mérkőzésen vettem részt, tehát vannak olyan ifijátékosaink, akik a gyengébb meccseket lehozzák, és abban az időszakban tudunk edzeni, azok, akik kimaradnak olyankor. Illetve különben is, szerintem többet edzünk, mint a többi csapat, tehát ennek ki kell jönnie, ez egy olyan alapvető fölényünk, ami szerintem a sorozatterhelésnél mindenképpen előny. Emellett finomodik a taktikánk, egyre jobban összeérünk, nem kell feltétlenül megbeszélnünk valamit, hogy tudjuk mi a következő lépés. Ez a mi erősségünk. 

- Köszönjük szépen, gratulálunk!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek II.



Jansik Szilárd a vlv-nek

- Szervusz Szilárd! A sok befektetett munka eredménnyel jár - állapítom meg "egyöntetűen". Hogy érzed magad? 

- Köszönjük szépen! Nagyon jól, az volt a célunk, ugye, hogy amiben elindulunk, azt megnyerjük, hál’istennek sikerült. Tegnap egy nagyon kemény mérkőzésünk volt és tudtuk, hogy ez a mai sem lesz másképpen. Nagyon komolyan vettük a Miskolcot, megmutatták, hogy jogosan vannak ott a döntőben, és az elejétől kezdve megbeszéltük, hogy húzzunk el, ne úgy legyen, mint mondjuk tegnap, hogy ők vezessenek és utána nehezebb legyen visszajönni. Ez hál’istennek sikerült is, és hát a védekezést tettük össze iszonyatosan, nagyon helyükön voltak a blokkok, nagyon a helyén volt Andris a kapuban, tegnap Soma, ma Bandi, mind a ketten hetven százalék körül védtek, ez eszméletlen. Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy ez sikerült, még van egy hetünk, jövő hét szombaton lesz a Magyar Szuperkupa, nagyon szeretnénk azt is megnyerni, és hát akkor azt gondolom, hogy tényleg nagyon boldog tud lenni a karácsony. 

- Köszönöm szépen, gratulálok! 

- Köszönjük szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gárdonyi András a vlv-nek

- Szervusz András! Gratulálok neked, egy fantasztikus sorozat végén vagytok! Na hát milyen volt ez? Egy kicsit meglepő volt, hogy te védtél, legalábbis úgy a közvélemény előtt, mindenki azt hitte, hogy Soma véd. 

- Igen, nagyszerűen védett tegnap Soma. 

- Pont ezért gondolták... 

- Így van. Szerencsére én is jó formában vagyok, Soma is jó formában van, ezért nehéz volt a döntés Zsoltnak, de végülis meghozta és kiválasztott, hogy ezt a mérkőzést én fogom kapni hogy védjek a Miskolc ellen. 

- Kívülről simának tűnt, belülről is ilyen volt? 

- Egyáltalán nem volt sima, már hogy belülről elég nehéz volt, én úgy éreztem. Azért tegnap mégiscsak lejátszottak a fiúk egy mérkőzést. Én egy kicsit jobban éreztem magam, mivel ugye tegnap nem én védtem, hanem Soma, fizikálisan jobban is éreztem, fejben is frissebb voltam. Kemény volt, de úgy érzem, hogy a végére a fizikális erő azért kijött és így lett ez a 10:4-es különbség. 

- Hogyan tovább? Nincs vége az évnek. 

- Még nincs vége, jól mondod, másfél héten belül még két mérkőzést lejátszunk, nem is akármilyen csapatokkal, az Egerrel egy BL mérkőzést. Szerencsére itthon, nem kell utaznunk, és utána egy Magyar Szuperkupa a Szolnok ellen. Mind a két mérkőzést meg szeretnénk nyerni, de nagyon nehéz lesz mindkettő. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést mára! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kállay Márk a vlv-nek

- Szervusz Márk! Gratulálok neked, egy újabb győzelem, egy újabb trófea. Hát most már ez így azért elég kemény és úgy általában az van a közvéleményben, azt hallani vissza, hogy te személy szerint nagyon jól beilleszkedtél a csapatba, komoly szerepet viszel. Hogy értékeled ezt az egészet, ami most történik veled? 

- Természetesen sodródok így a pozitív energiákkal, nyilván ez a mai mérkőzéssel meg a tegnapi nappal az egész hétvégén kicsúcsosodni látszik és kicsúcsosodott ebben a győzelemben. Nagyon erőltetett ritmusban kell itt egész évben melózni a Fradinál, nagyon sok a mérkőzésünk úgy készülünk, hogy bizonyos esetekben még extra pihenőket is kapunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb formában legyünk és kihozzuk magunkból a maximumot. Ez először a Szuperkupában teljesedett ki, most pedig a hétvégén a Magyar Kupában. Nyilván nekem is nagyon jó érzés ismét nyerni egy Magyar Kupát, úgyhogy ezúttal is megköszönöm a csapattársaknak az egymásba vetett hitet meg azt a munkát, amit eddig elvégeztünk, mert annak az eredménye ez most, ez az aranyérem. 

- Ez a mai simának tűnt, tegnap egy kicsit nehezebbnek, melyik volt a nehezebb? 

- A tegnapi volt igazából szerintem a döntő jelentőségű mérkőzés. Nem lebecsülve a Miskolcot, nagyon szép eredmény, hogy idáig eljutottak, de azt kell, hogy mondjam, hogy nekünk, mint Ferencvárosnak, nem lett volna megengedhető, ha hogyha itt a Miskolc lelép bennünket. E szerint is készültünk a meccsre. Volt egy kis fáradtság, fásultság rajtunk, azért éreztem, hogy nem voltunk annyira precízek, legfőképpen támadásban, de a védekezésünk egész jól működött. Boldog vagyok, hogy megint tudtunk nyerni valamit. 

- Gratulálok, jó pihenést kívánok! 

- Köszi szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Német Toni a vlv-nek

- Szervusz Toni! Szívből gratulálok ehhez a mai mérkőzéshez, meg úgy az egész szezonhoz, nagyon megtaláltátok önmagatokat, legalábbis űgy tűnik és hát, egyre erősebb az az érzés az emberben, hogy a Fradi a legerősebb magyar csapat és most már talán a világon is a legerősebb. Hogy értékeled ezt a mostani sorozatot, ezt a mostani kupagyőzelmet? 

- Üdvözöllek! Köszönjük szépen az elismerést, nagyon jól esik, nagyon sok munkát tettünk bele már tavaly óta, mióta összeállt így a Ferencváros, sok munka van a csapatban. Örülünk, hogy ezt a kupát is meg tudtuk szerezni, ez egy fontos állomás így a bajnokság első felének a vége fele. Még van egy kupa, amit szeretnénk begyűjteni, reméljük, hogy ott is sikerrel járunk, és utána nyugodtabban megyünk pihenni. 

- Egyre több szerepet kapsz, nyilván ebben az is közrejátszik, hogy az egyik centeretek huzamosabb ideje sérült, de úgy tűnik, hogy élsz a lehetőséggel. Te hogy látod a helyzetedet? Hogy látod a formádat? 

- Örülök, hogy sok lehetőséget kapok, annak nem örülök, hogy Bobi rosszul van. Már egyre jobban van azért, reméljük minél hamarabb vissza tud jönni a csapathoz. Megpróbálok élni vele, örülök is, hogyha sikerül, így ennyi erről, nem tudom, majd Zsolt mondja, hogy jó-e vagy nem. :-)

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok és sok sikert az év hátralévő néhány meccsére! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek II.