FACEBOOK

Szombat: Magyar Kupa-elődöntők - a vlv előzetese

Szombat: Magyar Kupa-elődöntők - a vlv előzetese
hozzászólás, 2018.12.14.

OSC-Fradi és BVSC-Miskolc - a négy vezetőedző mondja el várakozásait egy nappal a Magyar Kupa-elődöntők előtt.


Benu Magyar Kupa, elődöntők

December 15., szombat, Komjádi uszoda

14.00 OSC-FTC - vlv (szöveges élő)

15.45 BVSC-Miskolc - vlv (szöveges élő)


Az elödöntőkről tévéközvetítés nem lesz, érdeklődésünkre a szövetség illetékese elmondta, hogy később ismertetendő felületükön mindkét elődöntőt élő streamen követhetik majd az érdeklődők.

A döntő vasárnap lesz, 16.00 órakor, az M4 Sport nyilvánossága előtt. A harmadik helyért nem játszanak, az elődöntők két vesztese bronzérmet kap.


VAD LAJOS (A-Híd OSC Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Ugyanúgy készültünk, ahogy más csapatokra szoktunk. A Fradi a magyar bajnok, BL-szereplő és Európai Szuperkupa-győztes, tiszteljük az eredményeit, de tisztában vagyunk a saját képességeinkkel is. Úgy érzem, nem vagyunk olyan rosszak... Lejátszottunk eddig 21 meccset, 19-et megnyertünk, van két döntetlenünk.

- A Fradi viszont tele van extraklasszisokkal, most nem arról van szó, hogy két-három játékost kell semlegesíteni, hiszen nem tudhatjátok, hogy a sok közül melyik vállal majd döntő szerepet... Ez sem változtatott a felkészülésetek eddigi módszerein?

- Természetesen vannak olyan dolgok - mind támadásban, mind védekezésben - amelyeket prioritásként kezeltünk a felkészülés során. Ha az esélyeket nézem, jelenleg a Fradinak van nagyobb esélye a győzelemre. De! Mi is ott leszünk holnap a Komjádi uszodában!

- Ez mindenképpen megnyugtató, mert két csapat kell a mérkőzés lejátszásához... :-)

- Minden csapatnak van egy alapjátéka és ehhez járul hozzá az, hogy az extra játékosok mennyit vállalnak magukra. Szerintem az ilyen rangadókat nüanszok döntik el. Fontos szerep jut az általad is említett klasszisoknak, nekik most az a feladatuk, hogy mutassák meg: ő tényleg különlegesen jó játékosok. Mert erre ilyen helyzetben van mód, nem pedig a Lakatlan Szigetek ellen.

- És ezt te tudod befolyásolni, ösztönözni az OSC oldaláról?

- Mindenféleképpen. A hétköznapok munkája, a folyamatos együttlét erre kihatással kell, hogy legyen.

- Milyen meccsre számítasz? Mindenki azt fogja hozni, amit eddig láttunk tőle vagy esetleg különleges fegyverek bevetésére számíthatunk?

- Szerintem olyan nagyon különlegeset már nem lehet húzni. Ami dönthet: csapatként kell együtt működnünk. Ha csapat leszünk - mint eddig - olyan nagy meglepetés nem érhet minket.

- Hogy vagytok egészségügyi téren?

- Tudod, mit szoktam erre válaszolni.

- Igen. Úgy döntöttél, hogy mindenki rendben van.

- Pontosan.


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- A válogatottak szereplése mind a két csapat dolgát megnehezíti, ezt, azt hiszem, az ellenfelünk nevében is mondhatom, hiszen tőlük is szerepeltek játékosok az Európa Kupa/Világliga-selejtezőkön. Ez alapprobléma, de ettől függetlenül természetesen mindent megtettünk és megteszünk annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljünk. 

Már játszottunk néhány nagyon fontos meccset ebben a szezonban, ez is ilyen lesz. Voltak nálunk a héten kisebb betegségek, remélem, ezekből mindenki jól tud kijönni. Bízom abban, hogy jó mérkőzést tudunk játszani.

Az OSC nagyon megerősödött tavaly óta, jó lendületben vannak, látszik, hogy tele vannak önbizalommal. De azt gondolom, mindaz, amit az elmúlt időszakban a hátunk mögött hagytunk, nekünk is adhat erőt és önbizalmat. Harcos, jó, taktikailag is nagy küzdelmet hozó mérkőzésre számítok.

- Mit tartasz az OSC-ről? Nyilván ismered személy szerint is a játékosokat, magát a csapatot is, hiszen már rendesen benne vagyunk a szezonban, megmutatták, hogy csapatként mit játszanak. Mit gondolsz róluk, mi jellemzi őket, mi a legnagyobb erősségük, ami ellen fel kell készülnötök?

- Vannak meghatározó, világklasszis játékosaik. Egyértelműen ide tartozik Braniszlav Mitrovics, ott van centerben Pufi (Hárai Balázs - a szerk.), aki ezen a poszton a világ egyik legjobbja. Ott vannak még azok a meghatározó játékosok is, akik fontos részei a szerb, a montenegrói és a magyar válogatottnak. Ténylegesen egy jól összerakott csapat.

Ha mindezt a játékra "levetítem", akkor a lendület, az erő, az agresszivitás jellemzi leginkább azt, amit ők képviselnek. Nekem is van tapasztalatom arról, hogy egy csapat összeérése taktikailag, hosszabb időt igénybe vevő feladat, még mi is építkezünk, nyilván ők is ebben a fázisban vannak. Természetesen megnéztem a róluk készült videókat, látom, hogy mit játszanak, arra megpróbáltunk felkészülni és csinálni a dolgunkat, azt, amit kell.

- Gondolom, bízol a győzelemben...

- Nézd, én abban bízom, hogy vízilabdázunk. Hogy játsszuk a játékunkat és ha végig tudjuk csinálni azt, amit gondolok, akkor van esélyünk.


SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy a négyes döntőbe bekerült másik három csapat mindegyike minket szeretett volna ellenfélként. Ez mondjuk nem meglepő, ugyanakkor én is úgy értékelem, hogy azt a csapatot kaptuk a sorsolásnál, amellyel szemben talán van esélyünk. A Miskolc tavalyhoz képest tovább erősödött és ha tavaly parázs meccseket vívtunk, és azokból - a papírformát borítva - jól tudtunk kijönni, akkor azt mondom, most még inkább "borítani kell a papírformát" ahhoz, hogy győztesen jöhessünk ki a vízből. 

- Most már hosszabb ideje hiányzik nálatok a győzelem okozta sikerélmény, mintha nem a legjobb formában futnátok neki ennek a négyes döntőnek...

- Tény, hogy azt követően, hogy a Honvéd ellen megnyertük a második negyeddöntőnket és ezzel bejutottunk a négy közé a kupában, egy kicsit visszaesett a lendületünk. Nem a mentalitással, a hozzáállással van probléma, hanem kicsit mintha elfogyott volna a játékosokban az a korábbi lelki plusz, ami a komoly tétmeccseken inspirálta őket. Ennek árát megfizettük, fontos pontokat veszítettünk a bajnokságban, ezekre a veszteségekre is szeretnénk egy kis lelki vigaszt találni. Ezt várjuk ettől a szombati mérkőzéstől. És most nem feltétlenül kizárólag arra gondolok, hogy győzünk és döntőzünk vasárnap, hanem arra, hogy egy jó meccset játsszunk a Miskolccal.

Fizikálisan rendben vagyunk, s nem hiszem, hogy jobban fel lehetett volna készülni. Mivel egy meccsen dől el minden, a napi forma fog számítani. Tehát én nem hatalmas taktikai csatára számítok, hanem kard ki kard küzdelemre. Aki szívvel, akarattal meg persze fejben ezt jobban bírja - az fog nyerni a végén.

- Van-e nálatok beteg, sérült?

- Nem lesz teljes a csapatunk, sajnos van hiányzónk, ez is nehezíti a dolgunkat, de láttunk már példát arra, hogy vérveszteség után egy csapat extrát tud nyújtani, erre számítok, erre készülünk.


SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolci VLC) a klub pénteki sajtótájékoztatóján:

- A  bajnokság és a kupa között óriási a különbség - a kupában bármikor kis csapatok is "odaérhetnek". Úgy értem magunkra vonatkozóan "kis csapatot", hogy a másik három csapat százéves hagyományokkal rendelkezik, mi pedig három és fél éves OB1-es tapasztalattal. De csak ebben vagyunk lemaradva, egyébként a mi csapatunk semmivel nem rosszabb, mint a másik három.

Van egy nagyon komoly centerpárosunk, egy világbajnok és egy olimpiai negyedik, világbajnoki ezüstérmes, Bedő Krisztián és Szasa Misics, van egy nagyon komoly bekksorunk, Nagy Ádám, aki most már a válogatottba is nagyon szépen bekopogott, Milisics és Banisevics személyében szintén válogatottak, ott van világsztárként az amerikai Bowen, Vadovics, aki szintén új felfedezettje a magyar vízilabdának, a másik oldalon megtaláljuk a szerbek új üdvöskéjét, Sztojanovicsot, Lőrincz Bálintot, aki még nem adta fel a magyar válogatottságot, ahova a kapusunkat is meghívták.

Szóval a csapatunk nem rosszabb, mint a másik három, most még egy dologban vagyunk hátrányban, ez maga a tradíció, a hagyomány, és ezt kell megpróbálnunk leküzdeni. A vízilabda egy kicsit hasonlít a pontozásos sportágakhoz, itt azért ki kell taposni mindenkinek az utat, ez így van a világversenyeken is. Tettünk már lépéseket, azt gondolom, ebben az erős mezőnyben be fogjuk tudni bizonyítani, hogy bármi megtörténhet. Nem mondom azt, hogy pezsgővel készülök vagy elviszek a kupadöntőre egy másik ruhát, hátha be kell ugrani a vízbe, de például az is benne lehet...

Az FTC a világ legjobb csapatának van aposztrofálva, legyőzte a BL-győztest, az OSC "luxusjachtként" érkezett, leigazolva a négy legjobb egri játékost, de mi semmivel nem vagyunk rosszabbak szerintem játékosállományban, mint ez a két csapat. Meglátjuk, hogy igaz-e az a mondás, amit nem én mondtam, hanem a vízilabda-szakértő a televízióban, hogy ma Miskolc a világ egyik legerősebb csapata, amely nem indult kupában. 

Azt gondolom, hogy bármi lehet, bármi megtörténhet. Mindent meg fogunk tenni.