FACEBOOK

Magyarország-Málta 24:8

Magyarország-Málta 24:8
hozzászólás, 2018.12.10.

A várt magabiztossággal és gólkülönbséggel győzött Málta ellen a magyar válogatott. Újoncot avattunk. Részletek a helyszínről:


A mérkőzésen és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Európa Kupa/Világliga-selejtező

Magyarország-Málta 24:8 (9:2, 5:0, 5:3, 5:3)
Szombathely, v.: Balanescu (román), Van Der Loo (holland)
Magyarország: Kardos G., Manhercz K. 3, Erdélyi, Jansik Sz. 3, Mezei 2, Kovács Gergő 2, Vadovics 1. Cs.: Csoma (kapus), Német T. 2, Pohl 2, Bátori 2, Pásztor 3, Nagy Á. 4. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Málta: Grixti, Jordan Camilleri 5, Bugelli, Plumpton, Abela 2, Galea, Pace. Cs.: Mizzi, D. Zammit, Sciberras, Riolo 1, M. Zammit. Szövetségi kapitány: Karl Izzo
Gól - emberelőnyből: 4/5, ill. 1/4
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:


1:0 - Kovács Gergő első gólja

2:0 - Mezei első gólja

2:1 - Jordan Camilleri első gólja

3:1 - Jansik Szilárd első gólja

4:1 - Manhercz Krisztián első gólja

5:1 - Manhercz Krisztián második gólja

6:1 - Pohl Zoltán első gólja

7:1 - Pohl Zoltán második gólja

8:1 - Nagy Ádám első gólja

9:1 - Pásztor első gólja

9:2 - Abela első gólja

10:2 - Vadovics gólja

11:2 - Jansik Szilárd második gólja

12:2 - Nagy Ádám második gólja

13:2 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

14:2 - Bátori első gólja

15:2 - Nagy Ádám harmadik gólja

16:2 - Német Toni első gólja

Csoma Kristóf ötméterest véd

16:3 - Jordan Camilleri második gólja

17:3 - Pásztor első gólja

18:3 - Mezei második gólja

18:4 - Jordan Camilleri második gólja

19:4 - Bátori második gólja

19:5 - Abela második gólja

20:5 - Német Toni második gólja

20:6 - Jordan Camilleri negyedik gólja

21:6 - Nagy Ádám negyedik gólja

21:7 - Riolo gólja

22:7 - Pásztor harmadik gólja

23:7 - Jansik Szilárd harmadik gólja

24:7 - Kovács Gergő második gólja

24:8 - Jordan Camilleri ötödik gólja



Märcz Tamás a vlv-nek

Märcz Tamás a vlv-nek: 

- Gratulálok Tomi! Talán egy pici rossz érzésed a sok kapott gól miatt lehet, de ez a meccs parádés volt, mindenki odatette magát, jó volt, itthon volt  közönség előtt. Hogy értékeled?
 

- Én annak örülök mindig, hogy egyáltalán havonta egyszer tudunk találkozni és mindig jó azért úgy lezárni, hogy egy hivatalos mérkőzés a vége annak a két-három edzésnek, amit meg tudunk ilyenkor csinálni, együtt tudunk lenni így a válogatott kerettel. 

Nagyon jól kezdődött, kiváló volt a helyzetkihasználás. Természetes, hogy valamennyire kienged egy csapat, amikor ennyire kinyílik a mérkőzés. Volt egy pici rossz érzés, hiszen volt pár elkerülhető gól. Kicsit olyan érthetetlen helyzet volt, hogy a máltai srác, aki egyébként szerintem nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, és Olaszországban profi bajnokságban játszik, ötöt lőtt nekünk, Jordan Camilleri, a testvérével, Steven Camillerivel, aki azt gondolom, hogy még egy nála is jobb játékos, úgyhogy azért nem véletlenül van ő sem Olaszországban. Pont ezért, mert jó keze van és ügyesen megoldotta, mégis azt mondom, hogy ott volt egy-két elkerülhető gól, ami picit bosszantó volt. 

Összességében azt gondolom ez egy jó, lendületes meccs volt. Tudtuk azt, hogy nagyarányú gólkülönbség lehet itt a két csapat között, a gólok számával kapcsolatban abszolút nincs hiányérzetem, egy-két gólt lehetett volna elkerülni, de körülbelül olyan mérkőzés volt, mint amilyet vártunk. 

- Hogyan tovább? 

- Innen minden játékos visszamegy a klubjához, vannak még fontos mérkőzések ebben az évben, a válogatott pedig majd januárban fog találkozni. A németek kitűzték végül is a helyszínt, Drezdában fogja játszani január végén a válogatott a következő hivatalos mérkőzését ennek a Világliga, Európa Kupa-sorozatnak. 

- Köszönöm szépen, gratulálok, jó pihenést! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Csoma Kristóf a vlv-nek

- Gratulálok neked, Kristóf! Nem tudom, hogy el lehet-e képzelni jobb bemutatkozást hazai pályán, egy tétmeccsen, egy Európa Kupa/Világliga-meccsen, ötméterest védve, ez elképesztő. Szerintem süteményhegyek lesznek, ha legközelebb jössz. 

- Igen, nyilván hozni kell a süteményt legközelebbre a büntető miatt is meg a debütálás miatt is. Hát..., el lehetett volna képzelni jobbat, én úgy gondolom, mert lehetett volna a kapott gólok száma kicsit kevesebb. Az ötméteresnek örültem, hogy eltaláltam a sarkot, amerre lövi. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy be tudtam mutatkozni a válogatottban. 

- Jó, nem az én tisztem, hogy vigasztaljalak a sok kapott gól miatt, de hát azt Tomi sem titkolta el, hogy a végén kiengedett kicsit a csapat, ami valahol normális is. Te kicsit ennek ittad meg a levét, nem? 

- Igen, de legalább így izgalmasabb volt kicsit kapusszempontból, mert több lövés érkezett, mint amire a meccs képe alapján számítani lehetett, úgyhogy volt egy kis munkám. Jó edzés volt a hétvége előtt. 

- Maga a légkör, a válogatottság, a közeg, a közönség olyan volt, ahogy elképzelted, eltervezted? 

- Igen, nagyon fiatal a csapat, úgyhogy mindenkivel meg lehet találni a közös szót és jó hangulatban teltek az edzések. Most a meccsen is úgy éreztem, hogy jó iramot tudtunk diktálni és be tudtuk tartani, amit a szövetségi kapitány kért. 

- Kristóf, gratulálok még egyszer és azt kívánom, hogy találkozzunk még ilyen körülmények között! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kardos Gergely a vlv-nek

Kardos Gergely a vlv-nek: 

- Gratulálok, úgy hoztátok le ezt a meccset, ahogy számítottunk rá, ahogy vártuk, ahogy kellett. Ha jól emlékszem, két gólnál adtad át a kaput. Milyen volt az az első két negyed? 


- Jó volt, nagyon élveztem a játékot. Nekünk ez egy jó meccs volt arra, hogy gyakoroljunk bizonyos elemeket, a következő meccsekre majd januártól, szóval ez gyakorlás célját szolgálta abszolút.

- Szerintem a máltaiak a második félidőben, amikor te nem voltál vízben, bebizonyították, hogy azért nem lehet őket félvállról venni. Hogy láttad kívülről a második félidőt? 

- Az a baj, hogy én ezt máshogy látom egy picit. Szerintem mi is egy picit kijjebb engedtünk. 

- Igen, így értettem én is. 

- Igen, nem szabad nyilván félvállról venni őket, de szerintem jól játszottunk, apróbb hibák voltak, elváltások, de hát ez benne van. 

- Milyen érzés volt úgy itt lenni, hogy biztos volt, tudtuk, te is tudtad, hogy te vagy az elsőszámú kapus? Azért ez akkor is egy nagy dolog, hogyha Málta az ellenfél. 

- Igen, ez egy picit fura volt úgymond, amikor megtudtam, hogy Soma sajnos beteg lett. Ugyanakkor teher is, meg nagyon jó érzés is volt egyben. Nyilván egy Málta ellen azért ez nem volt különösen nagy kihívás szerencsére, nem lebecsülve őket, de különleges érzés volt mindenképpen. 

- Gratulálok, jó pihenést! 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Nagy Ádám a vlv-nek

- Kedves Ádám, gratulálok neked a győzelemhez és a teljesítményedhez is, azt hiszem, ez elég jó volt... 

- Köszönöm szépen.

- Hogy értékeled? 

- Jónak jól ment, teljesítettük szerintem a kapitány kéréseit, szóval úgy értékelem, hogy jó meccs volt. Kicsit sok gólt kaptunk, de ez benne van, még nincs annyira összeszokva ez a csapat. 

- Hogy vagy, miújság van veled? 

- Fáradt vagyok nagyon. 

- Hosszú a szezon? 

- Hosszú, de inkább az utolsó egy hét volt, Komjádi Kupát is játszottunk, semmi pihenővel jöttünk, most ez a válogatott is, egy percig sem lehet kiereszteni, úgyhogy fáradt vagyok. 

- Hát most még a jövő héten egy nagyon komoly hétvége előtt álltok, nem tudom, hogy egy meccs vagy kettő előtt... 

- Reméljük kettő. 

- Hogy látod a válogatottban a helyzetedet? Nagyon sok változás történt mostanában. 

- Messzemenő következtetéseket nem szeretnék levonni, nyilván edzek aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. 

- Hát Ádi, a szokásos bőbeszédű interjút lefolytattuk. :-) Gratulálok, jó pihenést kívánok, jó utat haza! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Pásztor Mátyás a vlv-nek

- Szervusz, Matyi! Gratulálok! Egy újabb győzelem, újabb válogatottság. Tegnap tisztáztuk, hogy számolod, szerintem több a gólod, mint a válogatottságod, hogy állsz?

- Válogatottság? A Világkupán volt hat és azóta kettő, nagyon nehéz nem volt megszámolni ezt a nyolcat. :-) 

Ez a mérkőzés olyan volt, hogy mindenki lőjön sok gólt, legyen jó ma helyzetkihasználás és a védekezés is legyen rendben - ezzel volt egy kis gond, mert szerintem sok a kapott gól, de azt leszámítva hétfő esti mozgásnak kiváló volt. 

- Hétfő esti mozgásnak??

- Igen.

- Felkészülés valamire?

- Felhozó mérkőzésnek jó volt a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre...

- Érdekes, nem te vagy az első, aki ezt mondja, Nagy Ádám is ilyesmiről beszélt... Na, akkor beszéljünk most arról! Mire lehet ott számítani. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy könnyű ágon vagytok, mert a két nagy esélyes a másik oldalon van...

- Azt nem mondanám, hogy könnyű ágon. Valamivel könnyebb ágon, de a Miskolc szerintem papíron még mindig jobb csapat. Van múltja a párharcnak, elég parázs múltja. Reméljük, parázs meccs lesz szombaton is és sikerül megszorítani őket. Szeretnénk egy kicsit a csorbát javítani, mert az utóbbi egy hét nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, szeretnénk az önbecsülésünket kicsit javítani és úgy kijönni a vízből, hogy megtettünk mindent a döntőbe jutásért. 

- Hát..., kíváncsian várja mindenki ezt a meccset. Jó utat kívánok, jó pihenést és gratulálok a maihoz!

- Köszönjük.



Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence! Gratulálok neked a meccshez, a győzelemhez, a gólokhoz! Egy kis értékelést kérek szépen! 

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat! Nehéz értékelni szerintem egy ilyen meccset. A lőtt gólok száma jó, a kapott gólok száma szerintem túl sok. Szerintem a végén egy kicsit kiengedtünk, nem kellett volna, de azt mondom, hogy tizenhattal nyertünk, szerintem az azért önmagáért beszél. 

- Neked személy szerint jó volt valamire ez a meccs? Valamit csináltál, vagy kitűztél, láttál, tapasztaltál?

- Jó volt újra együtt játszani, élveztem a játékot, de nemcsak a meccsről beszélek, hanem erről a minimális, gyakorlatilag huszonnégy óráról. Ugye tegnap csináltunk egy rendes edzést, ma reggel egy rendes edzést. Mindig nagyon jó, ezt elmondom mindig, de tényleg nagyon-nagyon jó a válogatottba jönni, nagyon jó volt ismételten a hangulat. Ami a meccset illeti egyébként, jó volt. Azért nehéz értékelni egy ilyen csapatot, mint a Málta, mert igazából nincs rendes támadásuk meg rendes védekezésük, mert gyakorlatilag a támadások nyolcvan százalékából lefordultunk, védekezni meg azért nehéz, mert nem jönnek föl, tehát így nehéz értékelni. 

- Gratulálok, jó pihenést, jó utat haza! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Jansik Szilárd a vlv-nek

- Szervusz Szilárd! Azt hiszem lehet azt mondani, hogy nagy kedvvel játszottál. MIlyen már?! Esernyőcsel, ejtés két méterről, gólok sora. Jó volt? 

- Szervusz Geyza! Hát igen, igazából mindegy, hogy ki az ellenfél, mindig úgy jövünk ide - kevésszer találkozunk -, hogy megmutassuk, hogy mit tudunk és teljes szívvel, teljes erővel játszunk. Ezt most éppen a Málta ellen kellett megmutatni. Nyilván nem itt kell azt megmutatni, hogy ki mit tud, mert egy nagyon nagy arányú győzelem volt, de igazából örülök, hogy két és fél negyedig nagyon komolyan tudtuk venni. A végén is, csak aztán volt egy-két figyelmetlenség, ami miatt sok gólt kaptunk. 

- Milyen volt a teljes összetartás, a két edzés és a meccs összességében?

- Jó volt igazából, még ma reggel is volt egy vezényelt emberelőny-emberhátrány, támadás-védekezés, meg ugye tegnap volt egy és háromnegyed óra víz, zónát gyakoroltunk és különböző fizikai, erőnléti edzés volt. Nem sokat tudunk így találkozni, két edzés nem olyan sok, meg egy, úgy gondolom, viszonylag könnyebb mérkőzés, de azt mondta a szövetségi kapitány, hogy ez is a következő tégla, amit építünk, hogy elérjük a céljainkat. Legközelebb majd csak januárban fogunk találkozni, Drezdában lesz a német mérkőzés, és személy szerint küzdök, hogy benne legyek a csapatban folyamatosan. 

- És mostantól, gondolom, ezerrel csak az OSC... 

- Így van, holnap este már edzünk és készülünk rájuk, van lehetőség, előző héten sikerült egy kupát nyernünk, vagy két hete, most van még egy lehetőség, de egy nagyon erős OSC-t kellene megverni és utána az biztos, hogy aki ott bejut a döntőbe, az nem egy lefutott mérkőzés. A szerbek csak csütörtökön tudnak jönni, tehát egy közös edzésünk lesz, maximum kettő, mivel ők szerdán játszanak a horvátokkal. Küzdünk azért, hogy megverjük ezt az OSC-t és utána szépen zárjuk ezt az évet. Még lesz egy magyar Szuperkupa, ami szintén egy nagyon erős mérkőzés lesz. Szeretnénk megnyerni ezt a két kupát és utána elmenni karácsonyozni. 

- Na, hát akkor további jó munkát kívánok! Gratulálok, jó utat haza! 

- Köszönjük szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-képek I.



vlv-képek II.


Az Európa Kupa/Világliga-selejtezők keddi rogramja

December 11., kedd

A csoport

Oroszország-Németország

B csoport

Görögország-Ukrajna
Hollandia-Spanyolország

C csoport

Franciaország-Montenegró

(Olaszország szabadnapos)

D csoport:

December 12., szerda

Szerbia-Horvátország

(Románia szabadnapos)

Az EURÓPA KUPA/VILÁGLIGA-SELEJTEZŐK TELJES PROGRAMJA