FACEBOOK

OSC-Terrassa 10:7 - Eurokupa-elődöntős az OSC!

OSC-Terrassa 10:7 - Eurokupa-elődöntős az OSC!
hozzászólás, 2018.12.05.

Biztos győzelem a hazai visszavágón és az OSC már várhatja is az Eurokupa elődöntőinek sorsolását. (Az ellenfél az Ortigia, a Herceg Novi vagy a Marseille lehet). Részletek, további Eurokupa-eredmények, nyilatkozatok, gólok folyamatosan:


Eurokupa-negyeddöntők, 2. forduló

December 5., szerda

Vouliagmeni-Ortigia 6:9 (2:2, 1:2, 1:2, 2:3) - az egyik játékvezető Németh András volt
G.: Tigkasz 3, Gkiuvecisz 2,  Basics, ill. Vapenszki 3, Farmer 2, Jelaca, Espanol, Rotondo, Napolitano

Az első mérkőzésen, Szicíliában egy góllal nyertek a görögök, így az olaszok idegenben vívták ki a továbbjutást, 16:14-es összesítéssel.

Jadran Herceg Novi-Primorac Kotor 15:6 (3:2, 5:1, 2:2, 5:1)
G.: Radovics 4, Draskovics 3, D. Obradovics, Gardasevics 2-2, Popadics, Banicsevics, Averka, Petkovics, ill. Matkovics, Ivankovics 2-2, Crepulja, Gopcsevics

Az első találkozón idegenben nyert két góllal a Jadran, így két győzelemmel jutott az elődöntőbe.

Marseille-Strasbourg 12:6 (3:1, 2:2, 3:2, 4:1)
G.: Gyurgyics, Camarasa 3-3, Kovacsevics 2, Izdinsky, Kimbell, Marion-Vernoux, Vukicsevics, ill. Markovics 2, Kintsurasvili, Letica, Budjen, Bratics

Az első találkozón a Strasbourg kétgólos előnyt szerzett, így szintén két győzelemmel jutott tovább.


OSC-Terrassa 10:7 (4:1, 4:2, 1:3, 1:1)
G.: Manhercz K. 4, Drasko Brguljan 2,. Kovács Gergő, Seman, Burián, Erdélyi, ill. Alarcon 3, Sanahuja, Barroso 2-2

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az első mérkőzés döntetlenül végződött.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Manhercz Krisztián első gólja

1:1 - Alarcon első gólja

2:1 - Drasko Brguljan első gólja

3:1 - Seman gólja

4:1 - Erdélyi gólja

4:2 - Barroso első gólja

5:2 - Manhercz Krisztián második gólja

6:2 - Drasko Brguljan második gólja

6:3 - Sanahuja első gólja

7:3 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

8:3 - Burián gólja

8:4 - Alarcon második gólja

8:5 - Barroso második gólja

9:5 - Manhercz Krisztián ötméteresgólja

9:6 - Alarcon második gólja

10:6 - Kovács Gergő gólja

10:7 - Sanahuja második gólja


VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy meggyőzőek voltunk, főleg az első két negyedben, amikor eldöntöttük a továbbjutást. Utána..., sajnos ilyen a sport, a sportoló, hogy tartani igyekszik az eredményt, nem szakadtunk meg, nem lehet azt mondani. Voltak nagyon érdekes ítéletek is, de a feladatot megoldottuk, a mai napra ez a cél lett kijelölve.

- Az elődöntőben nyilván egy szinttel magasabb teljesítményre képes csapat jön. Hogy látod a csapatod fejlődését, készen fogtok állni sikeresen megvívni a harcot a döntőbe jutásért?

-  Azért ez a Terrasa, ha nem velünk kerül össze, biztos, hogy továbbjut. Állítom, hogy az egyik legnehezebb ellenfél volt, ne felejtsük el, hogy a BL-ből esett ki, legyőzte otthon a Bresciát, idegenben ikszelt azzal a Veronával, amelyik a Szolnokot megverte, a spanyol bajnokságban a második helyen áll a legtöbb lőtt góllal. Tehát azért nem egy amatőr társaságon jutottunk most túl, elég komplett, jó kis csapat volt ez. Sokan legyintgetnek, számomra viszont komoly értéke van ennek a sikernek. Nem szabad legyintgetni soha senkire! Mi komolyan vettük őket - be is húztuk.

- Gondolom, most már minden erővel a jövő hét végére koncentráltok...

- Igen, az a lényeg. Eddig abszolút nem gondoltunk a Fradi elleni Magyar Kupa-elődöntőre, mostantól csak azzal foglalkozunk, szépen felépítjük magunkat addigra.


MANHERCZ KRISZTIÁN (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Kijelenthetjük, hogy az őszi szezonunk egyik legfontosabb mérkőzése volt ez. Az idegenbeli 9:9 után ebben a szezonban először volt számunkra úgymond élet-halál kérdés a meccs megnyerése. Ugye, a Szolnok ellen a Magyar Kupában az első meccsünk nagyon jól sikerült, a második kicsit könnyedebb lett, most viszont egy mérkőzés döntött arról, hogy kiesünk vagy tovább tudjuk folytatni azt a szériát, amit elkezdtünk az idei szezonban. Ennek megfelelően nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 8:3 is volt az első félidőben, ami után egy kicsit kiengedtünk, de a csapat erősségét mutatja, hogy tudtuk tartani az előnyünket egészen a végéig.

- Maga a fejlődés látszik? Ahogy meccsről meccsre haladtok előre, érzékeled, hogy formálódik a csapat?

- Igen. Főleg azért, mert akkor derül ki egy csapatról, hogy "milyen a kémiája", amikor nehéz helyzetbe, hullámvölgybe kerül. Ez volt nálunk a kinti mérkőzésen, ugyanis ott megfordította a meccset ellenünk a Terrassa, de vissza tudtunk jönni. Mondhatjuk azt, hogy egyenkénti lépésekkel, méterről méterre, "vízcseppről vízcseppre" harcoltuk ki közösen ezt a továbbjutást. Nagyon jó előszele volt ez a jövő heti Magyar Kupa-megmérettetésnek.

- A Fradival játsszátok az elődöntőt. Mennyire lesz ez pikáns helyzet a számodra?

- Aki benne van a vízilabda-szakmában, az tudja, hogy mit jelent nekem a jövő heti Fradi-OSC párbaj... :-) Várom nagyon, mert azt gondolom, hogy a jelenlegi bajnokság két esélyese csap össze. Ott van persze az Eger és a Szolnok, sőt, más csapatok is, de ez a két klub egyértelműen a legmagasabb célok eléréséért küzd, először a Magyar Kupa megnyerésééért, aztán a továbbiakért. Nyilván nekem is vannak személyi ambícióim, de hát - ilyen a sport!


Az Eurokupa elődöntőinek időpontja: 2019. január 23. és március 1.

A döntő első meccse március 30-án lesz, a visszavágó április 13-án.