FACEBOOK

Volvo: a jól bevált úton

Volvo: a jól bevált úton
hozzászólás, 2007.03.06.

Természetesen veretlenül, több tornagyőzelemmel a tarsolyában fejezte be közvetlen világbajnoki felkészülését válogatottunk. A március első hétvégéjén megrendezett Volvo Kupán a debreceni közönség testközelből láthatta, hol tart két héttel a VB előtt nemzeti csapatunk.

Megy minden a maga jól bevált útján – kezdte gyors értékelését dr. Kiss Gergely. Összességében hátul jobban ment a játék, mint elől, bár néha figyelmetlenek voltunk és több könnyű gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. De mindhárom meccsünkön a mi védekezésünk uralkodott és gyakran ez meg is bénította ellenfeleinket. Támadásban egyénileg és csapatként is kapkodtunk néha. Általában mi, ha jó formában vagyunk, akkor helyzeteink 90 százalékát értékesítjük, ezt a németek elleni mérkőzésen is csak megközelítettük. Így dobtunk 17  gólt… Ezen a derbin amolyan szabad rablás folyt, aki hamarabb ért a kapu elé, az lőtte a gólt, hiszen rengetegszer sikerült megúsznunk.

 

Fontos, hogy már a meccsek elején elbizonytalanítsuk vetélytársainkat, mert ezzel a magunk dolgát könnyíthetjük meg. Bár rengeteget gyakorolunk, és kétkapuzunk, mégis szoknunk kell még egymást, kinek hova jön igazán jól a passz és így tovább. A felkészülési tornákon néha felforgatott csapattal játszunk, mivel ezeken a mérkőzéseken a kapitány keresi a legjobb 13-at. Néhány játékoson, különösen azokon, akik nem érzik biztosnak a helyüket a VB-re utazó csapatban érződött a drukk, de ez így természetes.

 

Mind a kolozsvári tornán, mind a Volvo Kupán arattunk fölényes győzelmeket és ez bíztató, hiszen a görög, a román, vagy a német együttes is a világ első feléhez tartozik. Rajtuk kívül játszottunk az olaszokkal és - sok közös edzés mellett - a horvátokkal. Ezt az öt ellenfelünket kellően feltérképeztük, de az csak a VB-n dől el, hogy előny-e, hogy a spanyolokkal és a szerbekkel kölcsönösen kerülgettük egymást. Úgy látom, hogy a horvát, olasz, görög trió a németek és a románok előtt jár, de ha mi és a szerbek a tudásunknak megfelelően játszunk majd, akkor az utóbbi évek megszokott döntőit láthatják a nézők, reményeim szerint a 2004-es végeredményekkel…

 

Hajdú B. István