FACEBOOK

Európa Kupa/Világliga - Hétfőn utazik Ruzába a magyar válogatott

Európa Kupa/Világliga - Hétfőn utazik Ruzába a magyar válogatott
hozzászólás, 2018.11.11.

Kedden folytatja Európa Kupa/Világliga-szereplését a magyar férfi válogatott. Csapatunk ezúttal idegenben szerepel, a Moszkvához közeli Ruzában játsszuk le az oroszok eleni selejtezőt. A szövetségi kapitányt vasárnap este kérdeztük az úttal kapcsolatos várakozásairól és a korábban kihirdetett csapatban történt változás okáról.


AZ ELSŐ SELEJTEZŐNK, MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 17:9

Az Európa Kupa/Világliga selejtezősorozatban - a németek ellen Szolnokon aratott győzelem után - Oroszország csapata következik, Ruzában. A találkozó kedden lesz, magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.

A magyar csapat:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

​Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

A korábban kihirdetett névsorban egy változás történt, Mezei Tamás helyett Német Toni utazik.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Hétfőn reggel a repülőtéren találkozunk, az első edzésünk Ruzában lesz. Nem sokat leszünk együtt, elsősorban abból kell majd profitálnunk, amit a legtöbb játékos a nyári munka során és a legutóbbi mérkőzés előtti közös edzéseken már "összerakott". Tehát azokat a taktikai variációkat használjuk majd, amiket már kipróbáltunk. Így is van olyan dolog, amiben szeretném, ha előbbre lépnénk. A németek ellen megengedhettük magunknak, hogy kiengedjünk, ez nem okozott az eredmény szempontjából problémát, de emiatt hiányérzetem maradt, sokkal "kevesebb kapott gólos mérkőzés" is lehetett volna az, úgyhogy szeretném, ha az oroszok ellen mindenki négy negyeden keresztül teljes erőfeszítéssel koncentrálna. Erre szükség is lesz, mert azért az orosz válogatott a játékosokat tekintve és csapatilag is erősebb, mint a német, ráadásul otthon játszanak, ez mindig plusz terhet jelent a vendég csapat számára.

- Milyen meccsre számítasz az oroszok ellen?

- Én azt mondom, várható, hogy ez a mérkőzés akár az utolsó negyedig kiélezett harcot hoz és csak akkor dől el. Elképzelhető, hogy sikerül fizikai téren föléjük kerekedni, amihez nagy iramot kell diktálni, s ha ez megvalósul, akkor a döntés "előre jöhet" a harmadik negyedre. Garancia erre nincs, meglátjuk, hogy alakul.

Mindenesetre az biztos, hogy a védekezésre végig nagy figyelmet kell fordítani, s szeretném, hogyha azt a pár dolgot, amit gyakoroltunk, viszontlátnám a meccsen. A győzelem pedig nemcsak a három pont miatt lenne fontos, hanem azért is, mert újabb mentális löketet, pozitív töltetet adna számunkra, ha nyernénk idegenben az ellen a csapat ellen, amelytől pár hónappal ezelőtt az Európa-bajnokságon vereséget szenvedtünk.

- A centercsere okát megtudhatjuk?

- Nincs mögötte sem betegség, sem sérülés, sem formaingadozás. Így láttam jónak, hasznosnak a jövő szempontjából. Mezei Tamás a nyáron sokat volt a magyar válogatottal, most komolyabb fizikai munkára van szüksége, ezért változtattam meg az eredeti döntésemet.

- Köszönöm a tájékoztatást és jó utat kívánok!


A keddi további mérkőzések:

A csoport (itt vagyunk mi is):

Németország-Málta

B csoport

Ukrajna-Spanyolország

Görögország-Hollandia

C csoport

Olaszország-Franciaország

(Montenegró szabadnapos)

D csoport

Románia-Szerbia

(Horvátország szabadnapos)

A VERSENYSOROZAT TELJES PROGRAMJA