FACEBOOK

Mi történt a Pécs-Honvéd meccsen? - Merész András a vlv-nek

Mi történt a Pécs-Honvéd meccsen? - Merész András a vlv-nek
hozzászólás, 2018.11.08.

Viharos meccset vívott a Pécs és a Honvéd szerdán este az OB1-es alapszakasz A csoportjában. A kedélyeket elsősorban Szivós Márton viszonylag korai, csere nélküli kiállítása borzolta fel. Merész András vezetőedzőt csütörtökön reggel kérdeztük az esetről és a meccsről.


A szövetség hivatalos meccsleírása szerint a Pécs-Honvéd találkozó második negyedében, amikor a játékrészből 6 perc 19 másodperc volt hátra, ez történt:



A Honvédnál információink szerint elsősorban azt kifogásolják, hogy a játék az ominózus esetet követően tovább ment és nem az ellenőr, hanem egy, a lelátón helyet foglaló néző reklamálására állították meg a játékot, s hoztak úgymond visszamenőleg súlyos döntést a játékvezetők. A történethez tartozik, hogy bár az ítélettel "járó" ötméterest a hazaiak belőtték, az ezt követő négyperces emberelőnyük alatt egyetlen gólt sem szereztek, sőt, a Honvéd lőhetett büntetőt, ami kimaradt.

MERÉSZ ANDRÁS (Budapesti Honvéd Sportegyesület) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon szűkszavúan nyilatkoztál a meccs utáni sajtótájékoztatón. Kifejtenéd bővebben a véleményedet a találkozóról, illetve az ominózus esetről?

- Gratulálok a Pécsnek, mert végül is megvertek minket ezen a meccsen. A körülmények nem voltak túlságosan szerencsések a számunkra, de erről ők nem tehetnek, kifejezetten jól játszottak. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az eddigi összes meccsünk közül nekünk is ez volt a legjobb. 

Nyilvánvaló, hogy Szivós Marci elvesztése nyomott hagyott a csapat játékán, bár a játékosok mindegyike nagyon komoly erőfeszítést tett, hogy megoldja a hirtelen megnövekedett feladatot, voltak lehetőségeink arra is, hogy ennél jobb eredményt érjünk el. A négy perc alatt tulajdonképpen nem kaptunk gólt, hiszen csak a büntetéssel járó ötméterest lőtték be, ez is azt mutatja, hogy nagyon komoly erőfeszítéseket tettünk. Sőt, lőhettünk volna gólt is, ugye, kaptunk egy ötméterest, de az sajnos kimaradt. Az már másik kérdés, hogy amikor kiegészültünk, rögtön kaptunk egy emberhátrányt és azt belőtte a Pécs.

Nyilván feszült hangulatú mérkőzés volt és bár Szivós Márton kiállítása lehetett akár jogos is - visszanéztük videón többször, lassítva is, én egyáltalán nem láttam víz feletti ütést. Úgy egyébként kicsit furcsa volt, hogy abban a szituációban nem ítéltek semmit, csak egy perc múlva. Őszintén szólva hasonló esetet én még sosem láttam, de ezek szerint van ilyen.

- Szigorú szabályok vannak arra nézve, hogy miként lehet megóvni egy meccset, gondolom, ilyen szempontból is vizsgáltátok a történteket. Mire jutottatok?

- Az óvás benyújtására 48 óra áll rendelkezésre. Még megnézzük ismét a videófelvételeket, bár én azt gondolom, hogy erre az ítéletre nem lehet óvni, mert nem műhiba történt.

- Az hogy történt, hogy elvittél a meccs utáni sajtótájékoztatóra nyilatkozni egy olyan játékost, aki be volt ugyan írva, de nem szerepelt a mérkőzésen?

- Nagyon egyszerű...: annyira feszült hangulatú volt a mérkőzés, hogy nem akartam olyan játékost odavinni, aki esetleg egy rossz mondatot mond.

- Köszönöm a tájékoztatást!