FACEBOOK

BL: Eger-Dinamo Moszkva 12:10

BL: Eger-Dinamo Moszkva 12:10
hozzászólás, 2018.11.03.

Nagyon izgalmas, szoros meccsen megszerezte a három pontot az Eger a szerbekkel megerősített orosz válogatott (Dinamo Moszkva) ellen - fontos győzelem volt ez! A BL-főtábla A csoportjának történései, eredmények, nyilatkozatok, gólok:


BL-főtábla, 2. forduló

A csoport

November 2., péntek


A VLV MECCSELŐZETESE

Steaua Bukarest-FTC 6:9 (3:1, 0:1, 0:3, 3:4)

G.: Marinics Kragics, Chioveanu, Prioteasa, Szabó István, Ghiban, ill. Varga Dénes 4, Kállay, Vámos, Jaksics, Younger, S. Mitrovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A VLV TUDÓSÍTÁSA NYILATKOZATOKKAL


November 3., szombat

Crvena Zvezda-CNA Barceloneta 3:14 (1:3, 1:2, 0:5, 1:4)
G.: Makszimovics 2, M. Radovics, ill. Tahull, Mallarach 3-3, Famera, Vrlics, Perrone 2-2, Munarriz, Larumbe

Brescia-Pro Recco 8:9 (1:2, 2:4, 2:2, 3:1)
G.: C. Presciutti, Figlioli 2-2, Guerrato, Muslim, M. Janovics, Vukcsevics, ill. F. Filipovics 3, Aicardi 2, Di Fulvio, Kayes, Velotto, Ivovics

Eger-Dinamo Moszkva 12:10 (4:4, 3:3, 3:2, 2:1)
G.: Sz. Rasovics 4, Hosnyánszy 3, Decker Á., Vlahopulosz 2-2, Gyárfás T., ill. Nagajev, Kholod 3-3, Lazarjev, Szubotics, Radjen, Sepeljev

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Sztrahinja Rasovics első gólja

1:1 - Radjen gólja

2:1 - Hosnyánszky első gólja

2:2 - Kholod első gólja

3:2 - Hosnyánszky második gólja

3:3 - Nagajev első gólja

4:3 - Gyárfás Tamás gólja

4:4 - Lazarjev gólja

5:4 - Decker Ádám első gólja

5:5 - Szubotics gólja

6:5 - Sztrahinja Rasovics második gólja

6:6 - Nagajev második gólja

7:6 - Sztrahinja Rasovics harmadik gólja

7:7 - Kholod második gólja

7:8 - Sepeljev gólja

8:8 - Hosnyánszky harmadik gólja

8:9 - Nagajev harmadik gólja

9:9 - Decker Ádám második gólja

10:9 - Sztrahinja Rasovics negyedik gólja, ötméteres

11:9 - Vlahopulosz első gólja, ötméteres

Csiszár-védések

11:10 - Kholod harmadik gólja

12:10 - Vlahopulosz második gólja


DABROWSKI NORBERT  (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Tudtam, hogy nehéz meccs lesz és 50 százalékban bejött az, amit előzetesen gondoltam, elterveztem. A támadásban ültek azok a dolgok, amikre készültünk, a védekezés nem működött úgy, ahogy szerettük volna. A felénél megpróbáltunk váltani, kapust is cseréltem, az oroszok kicsit elfáradtak, mindezeknek köszönhetően sikerült nyerni. Azért az utolsó negyedben már nem a taktikáról szólt az egész, hanem a szívről...

- Erre számítottál az oroszoktól, azt játszották, amit gondoltál?

- Abszolút! Semmi olyan nem történt, amire ne készültünk volna. A baj az volt, hogy amit szerettem volna, hogy a védekezés hátrányban jó legyen, az nem ment. De hát, ha túl kell lőni az ellenfelet, akkor azt kell tenni, teljesen mindegy, de meg kellett nyerni ezt a meccset.

- Ez a győzelem ebben a csoportban szerinted mennyit ér? Közvetlen riválisnak tartod az oroszokat az F8-ba jutásért folyó harcban?

- Nagyon sokat és, mert ha valaki itt keresni akar valamit, akkor annak otthon minden meccsét meg kell nyernie. Lehet, hogy ebben a csoportban önmagában ez is elég a továbbjutáshoz. Nem tudom, ezzel még nem is foglalkozom, elmondtam az öltözőben is: azt várom el, hogy az összes hazai meccsünket nyerjük meg. Az idegenbeliekkel pedig majd külön foglalkozunk, az egy másik téma.


CSISZÁR BOLDIZSÁR (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Gratulálok! Egy kis értékelést kérek! Mennyire ért váratlanul a becserélésed és hogy volt utána...?

- Hát elõször is: egy végletekig kiélezett meccsen a padon sem tud lemerevedni az ember. Bennem volt a drukk kint is. Aztán, megmondom őszintén, meglepődtem, hogy ilyen szoros állásnál becserélt Norbi. Miután már bent voltam, azt éreztem, hogy ez egy óriási bizalom a részéről, amivel élnem kell!

Aztán sikerült olyan szinten belehajszolniuk a meccsbe a többieknek, hogy örülök minden pillanatának annak, ami bent történt. Sokkal zártabbak voltunk, a többit meg sikerült hozzátennem, úgy érzem. :-)

- A végére úgy tűnt, mind a két csapat nagyon elfáradt, ezt érezted az oroszok támadójátékán?

- Nem éreztem másnak, járt az a labda gyorsan... Lehet, inkább pontatlanabbak voltak vagy túlgondolták a kapuscserét. Érdekes pszichológiai háttere van ennek az egésznek egyébként...

- Na, fejtsd ki ezt bővebben!

- Hát, sokszor volt már rá példa, hogy ilyenkor hirtelen a védelem is jobban zár és a lövők is átgondolják, hogy ugyanazt lőjék-e az új kapusnak.

- Szerény vagy! Mindenesetre gratulálok, és köszönöm a beszélgetést!

- Köszönöm a megkeresést! Hajrá Eger!


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy nyertünk, főleg azért, mert még az elején vagyunk a csapat megformálásának és ez nagyon jó visszaigazolása volt annak, hogy amit Norbi elmond, amit kér a játékosoktól, azt érdemes megvalósítani, mert egy ilyen rangos mérkőzésen is "fizet". Mert szerintem annak köszönhetően sikerült ma nyerni, hogy mindenki maximálisan koncentrált a feladatára és végrehajtotta azt, amit Norbi kért. Amikor kikapunk, az edzőnek kell magyarázkodnia, én most szeretném ez után a győzelem után rá irányítani a reflektor fényét, hadd sütkérezzen benne! :-) Nagy szerepe volt abban, hogy ez most így sikerült.

Az elmúlt két hétben voltak "kiabálósabb" edzések, kicsit helyre kellett tenni pár dolgot a csapaton belül, illetőleg néhány olyan dolgot gyakoroltunk, amikről tudtam, hogy működni fognak és így is történt. Szerintem nagyon fegyelmezettem és jól játszott mindenki, a csapatmunkának volt köszönhető ez a győzelem.

Jelentős átalakuláson mentünk keresztül, de úgy érzem, kezdenek helyrerázódni a pozíciók és az emberek is, egyesével. Megvan a csapategység, s ezzel kompenzálni tudjuk a még meglévő hiányosságainkat.

- Hova helyezed a Moszkvát? Most még annyira a torna elején vagyunk, hogy nehéz megítélni, ez egy nagyon jó csapat vagy lesznek még sokkal jobbak is...

- Jó kérdés... Mi sem tudjuk még. Talán ők nem így állnak hozzá a meccsünkhöz, ha ezt mondjuk a BL-döntőben vívtuk volna. Elégedetten néztem bemelegítés közben, hogy nálunk öt-hat ember folyamatosan ússza az egy hosszakat, náluk pedig nyolcan állnak a kapunál és egykedvű egykapuzás van. Már akkor éreztem, hogy talán elolvasták a névsorunkat és ennek hatására kicsit kényelmesebben kezdtek, a félidőig fej fej mellett voltunk, aztán pedig felőröltük őket. 

A kérdésedre visszatérve: Norbi is elmondta, hogy már tavaly majdnem ott voltak a BL F8-ban, folyamatosan egy-két gólos meccseket játszottak a nagy csapatokkal is. Megszenvedett velük minden csapat. Most talán nem játszottak százszázalékosan, de ránk nézve akkor is nagyon hízelgő ez az eredmény.